Študenti, ki jim ne bo uspelo priti do proste postelje v študentskem domu, lahko sobo ali stanovanje pravočasno poiščejo preko storitve Kamrica. Najemnikom in najemodajalcem je na voljo tudi brezplačna pravna pomoč.

Borza študentskih sob in stanovanj Kamrica, ki so jo pred leti ustanovili Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Študentski servis Maribor in Zavod PIP, poleg brezplačnega iskanja sobe oziroma stanovanja, uporabnikom ponuja še številne druge ugodnosti.

Kamrica zbira tako ponudbo, kot povpraševanje po sobah in stanovanjih. Najemnikom in najemodajalcem pa Zavod PIP brezplačno nudi še pravno pomoč, posredovanje pri sklepanju najemnih razmerij, pripravo najemne pogodbe, posredovanje v primeru spora, pa tudi možnost arhiviranja najemnih pogodb.

Kamrica je največja baza brezplačnih oglasov za najem oziroma oddajo sob in stanovanj. V štirinajstih letih delovanja je bilo oddanih več kot 50.000 oglasov, od julija 2011 je bilo zabeleženih okoli 5 milijonov ogledov, s strani več kot 500.000 različnih obiskovalcev. Spodbudno je še, da se vse več uporabnikov - tako najemodajalcev kot najemnikov - spletne strani odloča za pravno svetovanje, povezano z najemnimi razmerji.

Vse informacije o brezplačni posredovalnici sob je mogoče dobiti na telefonski številki 02 234 21 46, na elektronskem naslovu [email protected], osebno v Zavodu PIP ter v vseh enotah Študentskega servisa Maribor. Oglas je moč oddati osebno v Zavodu PIP, po telefonu ter preko spletne strani Kamrica, kjer se ni potrebno registrirati za podrobnejši ogled prostih sob.

Prostora je dovolj za vse

ŠOUM opozarja tudi vse študente, da se rok za sprejem in podaljšanje bivanja v študentske domove izteče to sredo, 16. avgusta 2018.

Žiga Pirš, predsednik ŠOUM, je ob tem dejal: »Študentom priporočamo, da oddajo prošnjo za bivanje v študentskem domu, saj imamo v Mariboru urejene domove, večina je obnovljenih, prav tako pa je v zadnjih letih dovolj prostora za vse. Tistim, ki pa bodo prišli na vrsto kakšen mesec kasneje, predlagamo, da preko Kamrice poiščejo začasno bivanje, s tem da naj bodo pozorni in v tem primeru ne podpisujejo najemnih pogodb za celotno študijsko leto.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice