*Fotografija je simbolična
Obilno sneženje in deževje je tudi na območju Pomurja včeraj povzročalo nemalo preglavic.

Včeraj v jutranjih urah se je zaradi obilnega sneženja in težkega snega na območjih severovzhodne Slovenije predvsem podiralo drevje. 

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici pa se je tudi pod težo snega podrla streha gospodarskega poslopja. Na intervenciji so sodelovala prostovoljna gasilska društva Sovjak, Grabonoš, Slaptinci in Stara Gora.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v 26 občinah po vsej Sloveniji zabeležila 53 dogodkov. Aktiviranih pa je bilo 34 prostovoljnih gasilskih enot in ena poklicna gasilska enota. 

Sivi lasje tudi zaradi poplav in plazov

Vremenska fronta z obilnim deževjem preko včerajšnjega dne je prizadela predvsem območje Primorske. Na primorskem je prizadelo območja občin Ankaran, Izola, Koper in Piran. Do sedaj zbranih podatkih je bilo na teh območjih zabeleženo petnajst dogodkov. 

Posamezne dogodke so beležili tudi na območju občin Maribor, Duplek in Moravske Toplice. Tako je bilo do te ure v povezavi z deževjem zabeleženih dvajset dogodkov. 

Za sanacijo posledic so bili aktivirani gasilci iz skupno dvanajstih gasilskih enot, od tega dve poklicni enoti in deset prostovoljnih gasilskih društev.

Ponekod tudi brez električne energije

Na območju Maribora je včeraj zjutraj prišlo do prekinitve električne energije v razdelilni transformatorski postaji Sladki Vrh, vod Hlapje. Zaradi okvare je ostalo brez oskrbe z električno energijo 2076 odjemalcev.

Na območju Ptuja, natančneje občine Videm, je ob 7.57 prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo pri 143 odjemalcih. Do prekinitve oskrbe z električno energijo pa je včeraj ob okoli 9.00 prišlo pri 431 odjemalcih na območju Ormoža.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice