Stoletnica je celo življenje trdo delala na zemlji.

Najstarejša občanka občine Veržej Pepa Lubi iz Bunčan je dopolnila 100 let. Ob tej priložnosti so jo obiskali in ji čestitali za 100. rojstni dan župan občine Veržej Slavko Petovar, podžupan občine Veržej Drago Legen, občinsko upravo je zastopala Vesna Ficko. Praznovanja stoletne Pepe Lubi pa sta se udeležila še občinska svetnika iz Bunčan Branko Vršič in Dominik Štrakl. 

Najstarejša od devetih otrok

Slavljenka je obiskovalce sprejela z odprtimi rokami in jih presenetila z dobro voljo in dobrosrčnostjo. 

Pepa je najstarejša od devetih otrok v Jureševi družini iz Bunčan. Otroštvo jo je zaznamovalo s pomanjkanjem, v mladosti pa je okusila grozote druge svetovne vojne. Leta 1951 se je poročila z Antonom Lubijem iz Bučan. Na moževi domačiji sta začela s kmetovanjem. V zakonu so se jima rodili trije sinovi Beno, Franc in Anton. 

Sin Anton danes nadaljuje z delom na kmetiji in skrbi svojo mamo Pepe. Recepta za dolgo življenje pravi, da ne pozna, saj je vse življenje trdno delala in uživala domačo hrano. Ko ji je bilo najtežje si je vedno zapela kakšno slovensko ljudsko pesem. Ob tem slovesnem praznovanju so se vsi skupaj posladkali s torto ter preživeli nekaj prijetnih uric.

J. Ž. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Toti glih (nepreverjen)

Dragi novinar, reče se, da je trdo delala, ne pa trdno. Čestitke slavljenki.

Starejše novice