Trend povečanja števila prepovedanih prehodov meje je težko spregledati. Pomurci, ki živijo na meji s Hrvaško, so dvig števila ilegalnih prestopov meje čutili že v prvih mesecih letošnjega leta.

Iz Policijske uprave Murska Sobota vsakodnevno poročajo o ilegalnih prestopih meje iz Hrvaške. V sredo 14. avgusta so tako pri nezakonitem prečkanju meje prijeli kar 32 tujcev. Na Policijski upravi Murska Sobota smo zato preverili, kako je z nedovoljenimi prestopi državne meje na območju policijske uprave. Številke so v precejšnjem porastu.

"Do 21. avgusta 2019 smo na PU Murska Sobota zaradi nedovoljenih prehodov meje z Republiko Hrvaško obravnavali 404 tujcev, v lanskem letu smo jih obravnavali sto," so nam uvodoma sporočili iz PU Murska Sobota.

Iz katerih držav prihajajo prebežniki?

Potem, ko so v lanskem letu med prebežniki največkrat obravnavali državljane Pakistana, se je številka le-teh precej zmanjšala. Zdaj prevladujejo državljani Alžirije.

"Med tujci, ki nedovoljeno prestopijo slovensko mejo, prevladujejo državljani Alžirije, ki smo jih obravnavali 126. Na drugem mestu so državljani Iraka, ki jih je bilo 49, državljanov Sirije je bilo 48. Prav tako smo obravnavali 35 državljanov Bangladeša. Lani v enakem obdobju državljanov teh držav nismo obravnavali, saj so prevladovali državljani Pakistana. Lani v tem obdobju jih je bilo 75, letos smo jih obravnavali zgolj devet".

V prvih šestih mesecih letošnjega leta je bilo v primerjavi z zadnjima dvema mesecema precej mirno. Sploh v avgustu pa so številke precej narasle.

"V prvem polletju letošnjega leta smo obravnavali 91 tujcev v juliju pa se je problematika ilegalnih prehodov pričela povečevati, saj smo v tem mescu obravnavali 85 tujcev. V mesecu avgustu, in sicer do 21. avgusta, smo obravnavali kar 228 tujcev," so nam povedali na PU Murska Sobota, kjer pravijo, da gre za normalen trend preusmerjanja migracij, ki smo mu bili priča že v preteklosti.

Za mednarodno zaščito je pri nas zaprosilo 230 tujcev, leto pa prej pa 81, medtem ko so 112 tujcev vrnili hrvaškim varnostnim organom. Številka leto prej je bila zgolj 22.

Sprovajalci večinoma Srbi

Večina tujcev pride čez mejo s pomočjo sprovajalcev, ki pa pogosto uidejo roki pravice. No, nekaterim to vendarle ne uspe. Zaradi sprovajanja prebežnikov čez državno mejo so v PU Murska Sobota letos ovadili 23 oseb, v lanskem letu pa zgolj tri osebe.

"Vsi so bili priprti in večinoma tudi že obsojeni na zaporne kazni. Glede sprovajalcev prevladujejo državljani Srbije, obravnavali smo jih 14, v lanskem letu pa nobenega," so še zapisali pri PU Murska Sobota.

Spomnimo. Evropska begunska kriza je vrhunec doživljala konec leta 2015 in v začetku leta 2016. Tedaj je v le nekaj mesecih Slovenijo prečkalo več kot 400 tisoč migrantov, večinoma državljanov Sirije. 

S spleta

Komentarji (78)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Obcinar (nepreverjen)

Boga mi, ali videl nisem še nobenega.

hurt (nepreverjen)

bil si pač na nepravem mestu...

In reply to by Obcinar (nepreverjen)

Obcinar (nepreverjen)

Resan. Na Nova24TV me že dolgo ni bilo.

In reply to by hurt (nepreverjen)

Mb78 (nepreverjen)

Seveda, to pomeni za tebe, da ne obstajajo!
Upam da ti Pakistanci J.... M....
Medtem ko to nasa policija gleda z varne razdalje in pise kazen tvoji mami ker jih ni hotela spustiti v sebe

In reply to by Obcinar (nepreverjen)

hmmmmm (nepreverjen)

kultiviranost in omika sledilcev JJ v vsem svojem sijaju.

In reply to by Mb78 (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

Heh, naj se ze enkrat ti ki odlocajo in mediji izjasnijo za ka se tu sploh gre in kaksni so pravi nameni tega.Par zahodnih drzav propagira clovekoljubnost in napade vsakega ki mu je jasno da ti ljudje ne grejo na arktiko , cilj so jim vsaj za zdaj bogate države z ugodno socialno, ce jim uspe priti v Slovenijo so ze na konju, tu se okrepcajo in spocijejo po agilnih domovih. Potem pa lepo v LIFE, na nasih mejah bi pa postavljali zidove in delamo kolone na mejnih prehodih, naj se lepo odlocijo kolko migrantov na leto vzamejo , lepo jih poberejo ze v njihovih drzavah , pripeljejo k sebi, pa noben ne bi trpel in nebi umirali na poti. Vse ostale pa brezpogojno domov!!!

BOMBEK (nepreverjen)

Zopet so našli neko sliko, na kateri sta slučajno dve ženski in otrok. Sicer pa prihajajo v Evropo le mladi fantje, ki jim diši sociala in drugi privilegiji, najmanj pa delo ali asimilacija v družbo.

Tedhnokrat (nepreverjen)

Tako je. In če greš čez dan po Lj, jih že kar nekaj poseda po raznih kaficih, se dolgočasijo in bulijo v iphone.

In reply to by BOMBEK (nepreverjen)

hoorey (nepreverjen)

Kak pa znaš ka so tisto bili migranti? Ka pa, če si vido kakšne turiste na kavici kerih je Ljubljana puna in so tan iz celoga sveta? Kak ti ločiš migranta od turista? Daj še meni tou razloži, ka nemo slučajno kakšnoga bogatoga indijca gda zamenja za migranta.

In reply to by Tedhnokrat (nepreverjen)

lekranar (nepreverjen)

bogati indijec, ki je turist ne čaka v skupini 3-4 mladeničev na lokalni avtobus, da pride v center. Logika.

In reply to by hoorey (nepreverjen)

hoorey (nepreverjen)

Tip je napiso ka sidijo po kafičaj v Ljubljani in bulijo v telefone. Malo čitaj prlej kak se z logiko vö mečeš za brezveze.

In reply to by lekranar (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Lekarnar nej so vsi turisti magnati kak ti, turisti so tudi normalni lidje nej samo bogati se grejo izobraževat in potujejo z niskocenovnimi prevoznimi sredstvi, so pa izobraženi za razliko od tebe in tvojega komentarja?

In reply to by lekranar (nepreverjen)

ŠARCIZEM (nepreverjen)

"Slovenija zelo varna, ampak to je pogled iz praznega bazena, v katerega smo LMŠ skočili na glavo"

tehloop (nepreverjen)

Ukinimo socialno pomoč in ne bo nobenga več. Dokler pa dobijo evre za nič dela, jih vabimo. Zakaj jih ni v države kot so bolgarija, gruzija, kazahstan, ukrajina ipd?

Veteran (nepreverjen)

Ne pozabimo da je na svetu par milijard siromakov, podnebne razmere, unicujejo zemljo, ti ljudje Bojo sli nekan , mi pa delamo smesne ograje, napade se vsakega policista ki samo malo bolj jezno pogledne migranta, migranti dobijo obcutek da jih komaj cakajo NEMCIJA pa drugi zgoraj, mi pa jih tu neka bremzamo pa zajebavlemo,naši politiki morajo zahtevati da se zahod odloci ka hoce, kajti z temi blokadami na mejah se dela gispodarska , okoljska , turisticna skoda, da ne ponovim kako ti ljudje umirajo vmes,

GOTOVI SMO (nepreverjen)

Nekoč so ta ista banda levičarji - komunisti na meji streljali in to lastne državljane. Zdaj pa niso sposobni in nočejo zavarovati meje, vojska ISS počasi prihaja v Slovenijo v bistvu gre za okupacijo Slovenije, do popolnega zavzetja Slovenije ni več daleč potem pa uvedba šerijatskega prava in prvi bodo ravno najebali levičarji. razne LGBT organizacije, nevladniki, prečitajte si kaj tam piše in ženske bodo v bistvu sužnje moškim, objekt za .............. in rojevanje otrok. Problema naša samoizvoljna vlada ne jemlje resno "ne vidijo iz praznega bazena".

staaaaari (nepreverjen)

Pa ka si nouri ka enin v glavi špila..... :) Daj boug ka pridejo nazaj komunisti na oblast, ka če nas tej primitivni desničari prevzemejo do nas čista poneumili in mo vsi takšni kak tej imbecil GOTOVI SMO.

In reply to by GOTOVI SMO (nepreverjen)

GOTOVI SMO (nepreverjen)

staaaari - ge pa tij živeš, saj pa komunisti nam že vladajo zadnjih nekaj let, zato pa smo tam kjer smo v Sloveniji v rijti. Jebeš takšo vladanje da so vladi vsi več vredni samo ne domačini Slovenci.
In če ti nekomi zaradi ljubezni do domovine očitaš primitivce te ti več nega pomoči in take kot ti, ki ne spoštujejo svoje domovine je potrebno nagnati iz Slovenije, ker tu vam ni mesto.

In reply to by staaaaari (nepreverjen)

staaaari (nepreverjen)

Komunisti nan prej vladajo? Ge tij živejš? V Sloveniji so vsi bivši komunisti zbrani v SDS, v drugih strankaj jih nega. Tan so sami neoliberalci, kapitalistični lakaji pa budale. To kak nan zdaj vlada je desnica kera se šlepa na levo ker je tan dosta volilcov. To ka pa se ma pri nas za desnico pa je čista kopija bivše komunistične partije, ge so sami komunjare keri vas farbajo ka so prej desničari in domoljubi. Ge san mislo na prave komuniste, kerih že dugo več nega. Tij boš nekoga nekan tiro? Ge si ti imbecil biu junija 1991?

In reply to by GOTOVI SMO (nepreverjen)

Mešter123 (nepreverjen)

Pelaj si tej lejve domov. Ka so pa napravili dobroga?kradnoti znajo na velko pa drzavo pelati v propad! Jansa naj zaj jankovici itd. Gvinte rejze! Naj je vse v zapore spakiva!!! 29miljonov vkradno pa je to normalno, ges pa ce ceka 25€ ne placan pa iden v zapor... Desnicari so valda te ze boksi ci so lejvi pripelali drzavo gli telko ka nej pred propad,a sad so vsi bili za desne ka do vse resavali.

In reply to by staaaaari (nepreverjen)

Podjetnik (nepreverjen)

Pa so tabletke popustile?

In reply to by GOTOVI SMO (nepreverjen)

red na granici (nepreverjen)

Ja, takšen kak si ti orožje dati pa hajd na mejo. Ti bi tan red napravo, gelibar? Ka ga itak levičarje nemrejo. Te pa še malo prejk po levičaraj vdaro. Pa našo samoizvoljeno vlado odstavo, ka maš ti v svojoj tikvači "izvoljenoga". Kak ovi spodaj pravi tebi redno špila, samo mozeg pa maš od tri kedne staroga piščanca.

In reply to by GOTOVI SMO (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Pa kakši jebeni migranti to je čista ilegala. Migrant ide v tujino delat nej pa pizdarije.

gustek (nepreverjen)

To samo vračati nič drugo . Zakaj mi ne smemo in ne moremo nikamor brezi dokumentov .

fps (nepreverjen)

Jevšek bi državo približal ljudem, pa niti na občinski ravni ne dovoli ljudem da bi izrazili svoje mnenje, niti pod člankom. Kako naj bi to delovalo?

gost123 (nepreverjen)

Ka je to prebežnik? Prebeži državo? To ne obstaja, to so ILEGALCI ki jih je potrebno zapret zaradi nelegalnega prečkanja meje!

Lucifer (nepreverjen)

Največ jih je iz urejene pa gospodarsko dokaj stabilne francosko despotske Alžirije..alo butalci...van tou kaj povej? Mislen komaj čakan ka eden izmed oveh zabitih svetovneh voditelof stisne gumb. Naj samo stisne. Lidgej se morejo razredčite, ker tou je že več neznosno in je več nej mogoče suportejrate. Nej z gestijon pa nej z politiko. Vse že kriči po nove vojne. Samo še vprašanje časa. Naj se vse crkne pa zgori do tal. Bar do mele živale pa zemla en čas mer pa čas za rehabilitacijo..

Carni vrag (nepreverjen)

Šarec je na glavo skočo v prazen bazen. Nastradali pa bomo mi. Šarec je Šorosov štipendist.

hmmmmm (nepreverjen)

ti si očitno že nastradal v glavi.
svetujem kakšen mesec abstinence od janševih twittov. in noraTv. in ostalih paničarskih trobil.

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Se javlas iz Šarcovega bazena.

In reply to by hmmmmm (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Nej ka si ti v praznon bazeni pa si na glavo notri skočo, zdaj si pa hudo umsko poškodovani?

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

To san ges tebe pito

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

Vse je ze cisti kaos, ljudje smo zbegani , pa cakano nikoga ka de red napravo, zgodovina se ponavlja, vsi znamo kama tou pela pa se toga bojimo, policijo pa vojski je trbej posodobiti, dati jin fajne place, pa naj v nulo pazijo na naše meje, da de pa kak Kosavi kao humanitarec mel ideje ka je veksi clovekoljub kak mati Terezija pa ga poslati ta od kec ti migranti bezijo pa naj jim tan pomaga, isto kak je una delala,nej pa ka Jin Dol visi za Domace delavce, en se je nej oglaso da ne dobijo place par mesecev , zaj pa mi naj en objasni al so to levicari al pa navadni pozerji za medije

miicika (nepreverjen)

Podnebne spremembe, bodo sprožile migracije ,ki bodo kot deroča voda..

EU (nepreverjen)

Par tjednov nazaj sam na nemških stranej prešto članek, kak je eden od teh migrantov(28 let je star bil) leta 2015 prišel v Nemčijo prek balkanske poti s svojo familijo. Naselo se je v ednom malom kraji na bavarskem in začno z Ausbildung(nemški vajeniški sistem) v sosednjem mesti Ingolstadt, ge seveda indri kak pri Audiju. Zaj ne vem več, sam pozabo ali so ga zaposlili v tovarni ali je še izda v Ausbildung.
Po ednom kraji je to super, ka ne visij na socialni, po drugom, pa se sprašuvlem ali bi prebivalec EU- ja mel iste možnosti kak un ali pa bi jemi pravli, naj v svoji državi napravi šolanje in še kakšivi dvej leti delavnih izkušenj, pa te naj proba. Pa to, ka se je glij poleg Ingolstadta naselo mi je tuj sumnjivo.
Te pa nej čudno, ka jih telko proba priti v Merkelland.

Carni vrag (nepreverjen)

Pozdravlja vas Šarec iz bazena.

Veteran (nepreverjen)

Al pa jij dajmo delat v Muro, vse je se tan, pa mo vidli kak dugo do se seg odili

LJUBEZEN DO DOMOVINE (nepreverjen)

NAJ ŠE EDEN PROBA NAM KI GOJIMO LJUBEZEN IN SPOŠTOVANJE DO DOMOVINE OČITATI PRIMITIVIZEM V TEH KOMENTARJIH, TOGA BOM BOKIBOGME GOR POISKAL KDO JE IN KAJ JE, KER ME MOČNO ZANIMA KA JE TO ZA NESNAGE KA NE SPOŠTUJE SVOJE DOMOVINE IN NJENIH PREBIVALCEV.

wechselstube (nepreverjen)

Menjan 200 primitivnih slovenskih desničarov, za 200 migrantov iz Alžirije. Takših majmunov kak so Slovenski desničarji / domoljubi nega nigi na svejti, tak ka nan slabše s temi Alžircami nemre biti.

In reply to by LJUBEZEN DO DOMOVINE (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Mogoče do Alzirci tvojo zeno vred vzeli.

In reply to by wechselstube (nepreverjen)

LJUBEZEN DO DOMOVINE (nepreverjen)

VSAK KI GOJI LJUBEZEN DO DOMOVINE JE ZA VAS DESNIČAR ? DA TE NI SRAM NAPISATI KAJ TAKEGA, DA SMO TAKO NIZKO PADLI, DO DANES NISEM VERJEL. DA VAS NI SRAM ČE STE SPLOH SLOVENCI !!!!!!!!!!

In reply to by wechselstube (nepreverjen)

LJUBEZEN DO DOMOVINE (nepreverjen)

VSAK KI GOJI LJUBEZEN DO DOMOVINE JE ZA VAS DESNIČAR ? DA TE NI SRAM NAPISATI KAJ TAKEGA, DA SMO TAKO NIZKO PADLI, DO DANES NISEM VERJEL. DA VAS NI SRAM ČE STE SPLOH SLOVENCI !!!!!!!!!!

In reply to by wechselstube (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Misliš ka si pameten ka pišeš s tiskanimi črkami, ti si ohrani svoje domoljubje za svojin pragon in v svoji glavi drugin pa pusti naj se sami opredelijo, spoštovanje si pridobiš ne pa nakupiš?

In reply to by LJUBEZEN DO DOMOVINE (nepreverjen)

LJUBEZEN DO DOMOVINE (nepreverjen)

Tudi tebi: VSAK KI GOJI LJUBEZEN DO DOMOVINE JE ZA VAS DESNIČAR ? DA TE NI SRAM NAPISATI KAJ TAKEGA, DA SMO TAKO NIZKO PADLI, DO DANES NISEM VERJEL. DA VAS NI SRAM ČE STE SPLOH SLOVENCI !!!!!!!!!!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Podjetnik (nepreverjen)

Se bos pokakal za sankom.... Tam si glaven

In reply to by LJUBEZEN DO DOMOVINE (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

Ce vse tou stoicno skoz dajo, isto kak so arumovi delavci tiho ko jim se sedaj pobirajo denar, si zasluzijo naše drzavljanstvo, ti sigurno nedo nevarni za nikogar

begunček tinček (nepreverjen)

in zaj nesmin paziti svoj grunt ob meji zaradi beguncof-ker do me občinari šinfali in še kazen plačam ker oviram begunce na poti v svobodo

hmmmmm (nepreverjen)

haha
migranti se zeloo zanimajo za tvoj imaginaren grunt. baje da bodo tam iskali nafto. ali so pa tisto angleži?

In reply to by begunček tinček (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

Kak lahko beremo, hmmm in tebi podobni clovekoljubi po nazivu, bodite aktivni in zahtevajte da nemcija prevzame te ubozce ze pri njih doma, ne pa zapravijo bogatstvo za svercerje . Ne žalite pa ljudi ki razmišljajo z svojo glavo, ne pa kot nam servirajo mediji oz Tisti ki stojijo za njimi,ne pozabi da so vsi v privatni lasti

hmmmmm (nepreverjen)

od kje tebi, da sem človekoljub ?
jaz le uživam, ko gnjavim tebi podobne paranoične kokoške, ki kokodakate kot vam servira rumena matkurja preko tisočih fake novic in profilov.

Oziroma kot ti temu rečeš - "razmišljajo s svojo glavo"

In reply to by Veteran (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Levicarji trosijo tuje pejneze. Tu so specialisti.

trosilec (nepreverjen)

Desničarji pa trosijo tuje forinte....

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Vsako leto je 70 miljonov več prebivalstva v tretjem svetu, kjer jih je že 5 miljard! Saj pa uničili bodo vso naravo, vmes pa drli v Evropo.

Mala mravljica (nepreverjen)

Vau , " LJUBEZEN DO DOMOVINE " , kakšne floskule trosiš , predlagam ti , da se nehaš kurčiti , ka si pa te ti takšnoga že naredo za svojo domovino , no povej , ka čujemo že enkrat aja , ti si jo verjetno osvobodil .

hmmmmm (nepreverjen)

on jo je osvobodil plačevanja lastnih davkov in prispevkov s tem da se vozi na delo v Avstrijo.
domoljub erste klasse.

In reply to by Mala mravljica (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

Se opravicujen, migrantov ni, moja paranoja

Mb78 (nepreverjen)

Najlepse je ko bodo tem zagovornikom migrantov ravno migranti rezali jajca!Ti pa se bodo cudli "pa kako,saj se skoz za sebe brigam samo..."

lMSS (nepreverjen)

Kakšna ironija. Prihajajo iz neciviliziranega sveta, da spremenijo civiliziran del v njihov kaos. Priznajte si resnico, vseh revežev pač ne moreš prevzeti v slovenijo ali evropo, ker potem tudi to postane tretji svet.
Je prebegnil ilegalno en pakistanec V ZDA in nato v Evropo, in ga vprašajo, zakaj pa ni ostal na zahodu, saj je v obeh primeri civiliziran svet. In dogovori: Tam v ZDA je potrebno delat in plačat stvari, tukaj v Eu pa imete socialno podporo in zastonj javne storitve. kdo pa plačuje davke??

Veteran (nepreverjen)

Tu se dosti pise o levih pa desnih, naj mi en razlozi razliko, ko so na oblasti, mi vsi delujejo isti,

hmmmmm (nepreverjen)

e vidiš to si pa dobro povedal.

In reply to by Veteran (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

Gospodu JJ pa se mora priznati zasluge za to da imamo svojo drzavo, ki jo moramo tudi mi ljubiti in spostavati da bo slovenski narod obstal se vsaj 1K let,kot so Nasi predniki , ceprav smo bilo pod tujo oblastjo vec kot tisoc let, zato se naj noben ne dela norca iz domoljublja.

hmmmmm (nepreverjen)

in že si spet preklopil na nora24TV...

In reply to by Veteran (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

Poglej kak dokumentarec o osamosvojitveni vojni, tudi Churchill ni bil angelcek pa my vsi priznajo da je resil GB, ( v glavnem gledam Netflix, in kak dnevnik, samo ga nebon vec Ker kazejo Rome in govorijo da so to migranti, kot si me ti razsvetlil. ((-; )

In reply to by hmmmmm (nepreverjen)

hmmmmm (nepreverjen)

duša draga, nimam blage veze kaj hočeš reči.

Kot da bi razbiral znake iz da vincijeve šifre.

In reply to by Veteran (nepreverjen)

Aha-aha (nepreverjen)

Prebiram komentarje in se sprašujem od kje se jemljete , skratka ugotovitev je , da je lažje biti prašič v Teheranu , kot pa normalen človek v Sloveniji , pa ne bi naprej , nima smisla .

Veteran (nepreverjen)

Volkov ni! Medvedov ni! Sakalov ni! Ce pa bi ze bili nebi Nikoli nikomur nic zalega nardili, zaj nebon vec lovil mravljic ki slucajno zaidejo v dom, niti v sanjah ne bi bilo mozno da bi imel drug Dan mravljisce v kuhinji, paranoicen kot sem , si predstavljan da je to samo izvidnica, ki isce Sladko,,,,,Ooooo sweat life, tnx

hmmmmm (nepreverjen)

ironično da je v vseh tvojih polpismeno nerazumljivih litanijah, moč najti tudi nekaj resnice.

V RS napad volka še ni bil zabeležen, medtem ko je edina žrtev napada medveda bil kolk 80-letnice ki si ga je zlomila ob padcu.

In reply to by Veteran (nepreverjen)

wakawaka (nepreverjen)

Ide pa tou tak..... politiki negi neka pripravlajo, nekši nouvi, njin na koužo pisani zakon ali se ge kakšni javni pejnezi kradnejo ali kaj podobnoga...... nešče je tou gor prišo ka se dela in ščej zadevo razkriti..... in naenkrat glej ga zlomka..... mediji so puni migrantov (kak da jih na mejaj ne lovijo že več lejt), narod se pa še samo s ten ukvarja in se med sebov krega..... ovi pa lepo izpelajo vse po plani. Narode je redno blesavi....

Veteran (nepreverjen)

Se samo to g, hmm, vsak ki ima smisel za humor kot ga mas ocitno tuđi ti je inteligenten clovek, to cenim, moramo pa gledati vse kar se okoli nas dogaja tudi kriticno, drugoce bo zopet enoumje tistih ki so glasnejsi, ter vsakemu priznati ko kaj dobrega naredi , neglede Kam se ga umesca, kar se pa tice levice in desnice. Nekdaj, 100 let nazaj je bila levica misljena kot zagovornica delavcev , desnica pa kapitala, danes pa se majo za levicarje bogatasi ki so bili v prejsnen sistemu komunisti, delavci pa vec nimajo vec nikogar ki bi jih zagovarjal, to novo sindikalno vodstvo se trudi samo jin je tezko ker so izgubili dosti clanstva in kredibilnosti za casa vodenja prejsnjega predsednika

hmmmmm (nepreverjen)

saj izgleda da oba voziva po zmerno sredinski poti. Le tebe tu pa tam veter pihne konkretno na desno.

ti priporočam da se obtežiš s čimveč raznolikimi informacijami. Ne le lahkotno čtivo ala nora24tv

In reply to by Veteran (nepreverjen)

bivši1 (nepreverjen)

Tudi za desničarje se majo tisti ka so bili v prejšnjem sistemu komunisti. Razlika je edino, da ti desni komunisti nagovarjajo neizobraženi in primitivni narod na desni, katerim takšen plitvi jezik odgovarja, saj pametnih govorov tako ali tako ne razumejo, tisti ki se pa danes imajo za levico pa pač nagovarjajo levo volilno telo, ki je za enkrat pri nas v veliki večini. In ker druge alternative desnemu primitivizmu pri nas, pač levo oziroma liberano usmerjeni ljudje pač volijo v resnici desne stranke, katere jim prodajajo leve ideje v volilnih programih, po volitvah pa se izkaže da imamo že vsaj 20 let pri nas na oblasti desnico. Pravi levičaji nikoli nebi dopustili, še manj pa sodelovali pri totalni razprodaji državnega premoženja, pri totalnem razvrednotenju dela, pri sistemski korupciji, pri servirni politiki do tujih držav, pri uničenju javnega šolstva in zdravstva, pri izkoriščanju delavskega razreda, pri udinjanju kapitalu..... to pravi levičarji ne delajo, to vse je v domeni desnice.

In reply to by Veteran (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahahahahahahahahahahaha, hahahhaahahahahahaha,
katere mamile si pa ti jedel?

In reply to by bivši1 (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Wakawaka, na novi24tv jih pazijo, njih ne pregoljufajo.

Slavoj (nepreverjen)

A daj, resno? Medij keri je v lasti politicne stranke kero vodi bivsi komunisticni funkcionar in okoli keroga so v toj stranki zbrani glih tak bivsi komunisti in udbasi je strasno kompetentna stvar. Bravo ti!

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Veteran, glede levih in desnih poglej kaki red je naredil desni Salvini v Italiji in še tega bodo levičarji skenslali.

Viktor (nepreverjen)

Migranten, herzlich Willkommen in Slowenien!

Veteran (nepreverjen)

Tak ka de te ti Malo bole jasno zakoj me vlece v Desno, kak Delavca me ze redno svade ka samo o tej migrantih motajo tej mediji (pusti tou novo tv) negledan toga, kak pravin samo dnevnik, enoga pa malo briga za delavce, da so bosanci bezali je nej bilo dvoma, zato ka znamo da delajo,za te Migrante pa se vsi samo gor postavljajo , v pa vidi ka samo socialp cecajo, znas ka so mi pravili par let nazaj da je firma sla v stecaj, prle pa par mescov nejsmo dobili place.Pa san proso za enkratno pomoc (san dobo 400)eur) ka
So prvi upravicenci Romi, te migranti pa te smo komaj mi , pa san deli od Konca sole, vis tak se navcis

ojkan (nepreverjen)

nesposobna pandurija hebo te ribarz

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice