*Fotografija je simbolična
V stečajnem postopku družbe Hotel Diana se prodajajo znamke Bogračiada, Festival bujte repe in Soboški bograč fest.

Po zalogi pijače in hrane, ki je ostala v stečajni masi propadlega podjetja Hotel Diana, zdaj stečajna upraviteljica Danica Čuk zbira ponudbe za tri registrirane znamke v lasti podjetja v stečaju.

Gre za poimenovanja treh oziroma dveh relativno znanih in tradicionalnih kulinaričnih dogodkov, ki so se odvijali v Murski Soboti - Bogračiada, Soboški bograč fest in Festival bujte repe. 

Pestra zgodovina, a Lendava prevzela primat

Kuhanje bograča ima v Murski Soboti in nasploh v Pomurju precej bogato zgodovino, prva bogračiada se je odvila že leta 1997 pred Motelom Čarda, nato pa jo je pripravljalo podjetje Zvezda Diana. Diana je ime Bogračiada kot blagovno znamko zaščitila leta 2005, a jo je po stečaju družbe Zvezda-Diana odkupilo podjetje Zadnja minuta soboškega poslovneža Janeza Sevra, Hotel Diana pa je začel prirejati Soboški bograč fest. V Murski Soboti smo tako istočasno imeli kar dva kulinarična dogodka na tematiko bograča.

No, naposled je Diana še za čase lastnice Olge Belec, leta 2012 od Sevra za 30.000 evrov odkupila blagovno znamko Bogračiada. Podjetje Zadnja minuta je sicer tudi končalo v stečaju, ki se je pravnomočno zaključil leta 2018 in to brez unovčene stečajne mase, saj dolžnik ni imel premoženja. 

Zadnja, uradno 23. Bogračiada, se je v Murski Soboti odvila lansko leto, ko je bograč kuhalo 15 prijavljenih ekip. V zadnjem obdobju pa je soboško kulinarično prireditev zasenčila lendavska različica -  Bogračfest, ki je tako na primer lani privabila kar 100 ekip v merjenju kuhalnih sposobnosti pri pripravi te priljubljene prekmurske jedi. Ob tem so na Bogračfestu leta 2019 v Lendavi zabeležili tudi več kot 10.000 obiskovalcev.

Ob blagovni znamki povezani z bogračem pa Diana prodaja tudi "Festival bujte repe", ki je nazadnje potekal leta 2018 na parkirišču hotela Diana. Na deveti različici te prireditve je takrat bujto repo kuhalo 12 ekip.  

Koliko so vredne blagovne znamke?

Prav velike bitke za Dianine blagovne znamke sicer realno ni za pričakovati, v pisarni stečajne upraviteljice pa nam tudi niso podali odgovora, kakšna so njihova morebitna pričakovanja. Izvedeli smo le, da smo dejansko prvi, ki smo izkazali kakršnokoli zanimanje, pa čeprav ne za podajo ponudbe.

Zbiranje ponudb bo potekalo do konca meseca, gre pa za nezavezujoče zbiranje, kar pomeni, da ni obveznosti glede sklenitve pogodbe s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno. 

Komentarji (51)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
inokss (nepreverjen)

enjajte provocejrate narod!
VSE KA NAPISETE JE PAU IZMISLJENO!
SORRY, ZELO NEKVALITETEN MEDIJ STE

Žukelo (nepreverjen)

lažeš o pes

In reply to by inokss (nepreverjen)

Mufti (nepreverjen)

Šavel pa ka maš ti z Diano?

BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Še svoj drek bi prodali seveda če bi ga kdo kupil. Ja za mater milo kašne blagovne znamke pa te imajo te prireditve, ki so bile ob pokojni Dijani ? Pametna rdeča Sobota - velemesto ostaja zdaj dejansko brez hotela - SRAMOTA pa te bi se vi šli neki turizem, marš banda pokvarjena.

afta he (nepreverjen)

Občina M. Sobota ima hotel ampak na vasi v Polani pri Murski Soboti, pa še enega in sicer Zveza, če ne veš. S hotelom moraš znati upravljati, ne pa samo ga izsesavati, ter polniti svoj žep..

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Jjjjjjjj (nepreverjen)

Sramota za MS ka de ta hotel tu na sredini mesta propadel. Že zdaj je prava svinjarija tam, ogromno odpadkov, marsikaj polomljeno. To se v ms ne bi smelo dogajati. Poleg pa še bivši potrošnik. A je to vse tako načrtovano?

rudi,k (nepreverjen)

Tu de po novon dom za starejše Cerop že čaka ka spadne cena te pa občine financerajo Cipi pa provizije.

In reply to by Jjjjjjjj (nepreverjen)

dr. ekefekt (nepreverjen)

Seveda, čez nekaj let pride kakšna korporacija, ki bo za male pare pokupila pol M. Sobote, te stare in zapuščene stavbe porušila in naredila golf igrišče za arabske šejke.

Ali pa tudi ne.

In reply to by Jjjjjjjj (nepreverjen)

Žukelo (nepreverjen)

Način izračuna prostornine hlodovine
Huber - Evropa, Rusija
Dimenzije (Brez lubja)
1.27 m³
Lubje (Ocenjena vrednost)

In reply to by dr. ekefekt (nepreverjen)

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

V kipe pa ceste pa drugim davajo pejneze. Zakoj imamo občino? Zakoj nebi občina prevzela hotela ali pa pomagala? Vsako leto san tan hčerki torto kupil za rd in zdaj je pa vse slo v pm. Tan pri parki nekse tlakovce pa drevje mečejo pejneze, nej ka bi se rajsi pobrigali za delovna mesta. Sramota

In reply to by Jjjjjjjj (nepreverjen)

Bg (nepreverjen)

ZADNJA MINUTA JE TUDI KONČALA V STEČAJU???

čušpajz (nepreverjen)

Verjetno vse skupaj kupi Olga Belec ker pozna vse mahinacije .Spomnim se kako je odila kot pav ko je bila blizu Bratuškovi sedaj pa zavod .Visiko je lejtala

nega sobote (nepreverjen)

Sobota je izmišljeno, v komunizmi napumpano mesto, brez zgodovine. Od leta 1997 pripravljamo Bogračijado, vau, to pa je vsekakor "precej bogata zgodovina". Vej pa pravih Sobočancov nega, to smo vse pobili ali pregnali, kera familija pa je soboška izpred 1900? Toga nega, 99% smo pritepenčki, ki v momenti idemo dele, kda lejko...

Žukelo (nepreverjen)

tudi pritepenčki imajo pravice

In reply to by nega sobote (nepreverjen)

Pam... (nepreverjen)

TO,KAJ SE JE ZA ČASA JUGE NAPRAVILO SE JE SEDAJ RAZPRODALO ALI PA UNIČILO.
(mura,pomurka,potrošnik,panonka itd.)
Seveda, keri ste tu zraven,mi boste dali minuse .
To je pač demokracija kjer so veletatvine legalne .

Žukelo (nepreverjen)

ti pa ravno nimaš podstrešja pospravljenega

In reply to by Pam... (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

Isti kurci so za casa komunizma in po kao po komunizmi vodili ta podjetja.
Kradnolo se je te in malo manj kasneje:)
Za murine cote katere ste placali s skuper priskrabanimi pejnezi so si sefi delili kak toaletni paper.
Moj stari je v yug cote dobivo kak je sceu.
Malo se je pozno z direktoron preko enih poslov in vse si daubo:)

Ta podjetja so umetno delovala in dolgorocno nejso mela perspektive!

sorry

In reply to by Pam... (nepreverjen)

Žukelo (nepreverjen)

takšnim je Musolini pravil Banditosi

In reply to by inokss (nepreverjen)

Pametkakbeton (nepreverjen)

Ne se bat.... Serec pa Belecova bota kuhala! Reden bograc de to! Zaposleni pa dela borza pa do luk rezali

NAPUMPAN KOMUNIZEM (nepreverjen)

Sobota je tipično pod komunizmom napumpano mesto, in to V TOVARIŠKEM KOMUNIZMU, ki se je v Soboti uveljavil po osamosvojitvi, to je komunizem lopovov, za časa pravega komunizma se takše pizdarije bokibogme niso delale SAMO SE V TISTEM KOMUNIZMU NI KRADLO KOT V TEM in v tem je bistvena razlika. Muro, Panonko, Pomurko, Potrošnik, Pomursko banko, Panonijo itd VSE TO JE V SOBOTI VRAG ZEL IN ZATO 1 ČLOVEK NI ODGOVARJAL VSI SO PA OBOGATELI, ki so bili na položajih, enega ne vidim, da bi bil siromak. Evo to je žalostna slika Sobote, ki se nadaljuje, vse na 4 leta se prekapajo ulice, brez vsake potrebe in brez pameti pa tudi brez nobene koristi za občane, vse v korist Polaniču in mogoče še komu v tej tovarišiji. E moji sobočanci, ka to zraven gledate.

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Točno tak. Delavci keri so imeli poznanstva so pomagali uničiti muro pa itd.... Spomnim se ka vsi ka so delali v muri svercali blago pa ostale stvari.Avstrija, nemcija pa druge drzave kere nejso mele komunizma zdaj boljse place imajo pa vse. Komunisti so vse pokradli. Delavci keri so bili pravi komunisti so imeli vse privilegije. En čas je šlo in se kazalo kak je super. Bilo je super dokler se nismo osamosvojili in morali dolg nazaj placevati. Tito keri ga vsi kujete v zvezde pa je itak bil največji kriminalec.

In reply to by NAPUMPAN KOMUNIZEM (nepreverjen)

Rosenkrantz (nepreverjen)

In koliko vam obcina MS placa da ste njihovo trobilo? Vidim da je tam tisti prispevek o otvoritvi Slovenske ulice kao "oglasni" prispevek. Kako vi to klasificirate? Kao ojdi dojdi stil? Enkrat oglasni drugic "novinarsko"?

Lepec (nepreverjen)

Kuhala bo gospa Morska hobotnica, ki ima namesto glave lubenico.

Lepec (nepreverjen)

Asistiral pa bo vsemogoći usrani Seronja.

In reply to by Lepec (nepreverjen)

Bibii (nepreverjen)

Glavno, ka sta si Hoftinger pa Serec pokrala, ka lejko majo zaj njuna deca slaščičarno Piu gelato v Maribori.

Rosenkrantz (nepreverjen)

Pa se nekaj..oglasni prispevek se ne sme nahajati tam kjer so obicajno novinarski..pa font mora biti drugacen. Ali pa zupan a la Lukasenko stil noce da nasi komentarji kvarijo najvecjo idiotsko investicijo v MS? Slovensko ulico obkrozeno s praznimi stalami tlakovano v stilu beneske republike.

Saduki kharim (nepreverjen)

Ja kuham burger,jebes bogarač to vam je smeće sa mađarske

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Če nevejs bograč je del nase kulture. Te smrdljive hamburgerje z starim mesom lejko ti gejš

In reply to by Saduki kharim (nepreverjen)

Saduki kharim (nepreverjen)

Jako si kolturan,brises guzo sa papirom i onda hodas posran i smrdljiv okolo. Peri rit sa vodom u budi covjek i cist,tu ti je znak kolture in samopstivanja,a ne za bogracom

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

soboskidnevi212156 (nepreverjen)

Roko v riti te pa hamburgeri se delajo

In reply to by Saduki kharim (nepreverjen)

soboskidnevi212156 (nepreverjen)

Hamburgeri po katerem se ti riga 2 dni in smrdi po starem mesu. Še se spomnin da so siptaron luk rezali poscani soboški pijanci za stranke

In reply to by Saduki kharim (nepreverjen)

Žukelo (nepreverjen)

čuj ti i zimi i ljeti
seti se kako si sa opankamo došel u zimi u slovenijo
i smo ti mi dali cipele da nisi poginuo od mraz

Livion (nepreverjen)

Ja zukelo,zdaj pa si ti v opankah...hahaha

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Pau sobote je siptarske

Saduki kharim (nepreverjen)

Mi imamo pare,jer radimo noc i dan. A vi bi htjeli imat pare i doma gledat televizor,neče tako. A da znas,malo pomalo i vise kak i pola murske,jer dolaze naša braca koja ce vas neradni narod zamjenit

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Delas noc in dan. Okej. Koliko pa davka plačaš naši drzavi?

In reply to by Saduki kharim (nepreverjen)

Nejnejnej (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tip, ki to piše, ne dela, ampak se zajebava 24 ur na računalniku. Prisoten pri vsaki temi. Najbolj betežni komentarji so njegovi - saj se ga hitro prepozna.

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Saduki kharim (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Za tebe,sam gospodin. Radim ja na ponu,mozes pitat tvojo mamo,ona me zna.

In reply to by Nejnejnej (nepreverjen)

Saduki kharim (nepreverjen)

Ma da,ne puno. Zasto bi ja ilipak ti,dao pare drzavi koja nas krade,i financira cigane.
Nedam racuna kad nemoram,i neću ga ni u buduće

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Plus toga vas bo McDonalds izgnal

In reply to by Saduki kharim (nepreverjen)

Saduki kharim (nepreverjen)

Nas nikada,nismo mo mi slovecelji

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

soboskidnevi212156 (nepreverjen)

Delate ka drkate na meso ka ga prodajate strankam

In reply to by Saduki kharim (nepreverjen)

Saduki kharim (nepreverjen)

Drka ti tata u usta,šupčino neugojena,rasistička.

In reply to by soboskidnevi212156 (nepreverjen)

Gcdrjjuresvxvz (nepreverjen)

Preproklete pickice kako rad uporabljate izraz "tradicionalno"
Samo ka ljudem izpraznite žepe tou je mišljeno tradicija, zar ne Lopovi, banda, Mrš!

prekomure (nepreverjen)

ka de ap zaj z hotelon pa kopalnin delon pa fitneson de se to gdaj odpreto ale de diana naslednja mura ki propada

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Rajši gen bograč kak pa smrdljiv hamburger in kebab

soboskidnevi212156 (nepreverjen)

Se strinjam.

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Gcdrjjuresvxvz (nepreverjen)

Ja ti rajši ješ bograč z poljskin mesom iz leta 1928,pa dober tek gurman pokozlani!

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Te Hamburgere smrdeče naj jejo šiptari sami. Enoga slovenca ne zaposlijo. Bograč pa je itak samo kvaliteta

žukela (nepreverjen)

Isti kurci so za casa komunizma in po kao po komunizmi vodili ta podjetja.
Kradnolo se je te in malo manj kasneje:)
Za murine cote katere ste placali s skuper priskrabanimi pejnezi so si sefi delili kak toaletni paper.
Moj stari je v yug cote dobivo kak je sceu.
Malo se je pozno z direktoron preko enih poslov in vse si daubo:)

Ta podjetja so umetno delovala in dolgorocno nejso mela perspektive!

sorry

In reply to by Prekmurjejelep… (nepreverjen)

i zimi i ljeti (nepreverjen)

Točno tak. Delavci keri so imeli poznanstva so pomagali uničiti muro pa itd.... Spomnim se ka vsi ka so delali v muri svercali blago pa ostale stvari.Avstrija, nemcija pa druge drzave kere nejso mele komunizma zdaj boljse place imajo pa vse. Komunisti so vse pokradli. Delavci keri so bili pravi komunisti so imeli vse privilegije. En čas je šlo in se kazalo kak je super. Bilo je super dokler se nismo osamosvojili in morali dolg nazaj placevati. Tito keri ga vsi kujete v zvezde pa je itak bil največji kriminalec.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice