Po Vodolah pri Mariboru in vinski fontani Marezige na Primorskem, smo vinsko fontano dobili tudi v Pomurju. Tik ob izteku letošnjega poletja je fontano vin odprla podjetna družina Laslo iz Dobrovnika.

Ideja o tem se je rodila že pred časom in sedaj, ko so uredili vse potrebno, so svojo ponudbo nadgradili z noviteto, ki postaja priljubljena med gosti njihove gostilne.

Slednja je kot majhna okrepčevalnica začela delovati 1966, nato se je vse skupaj močno širilo, nastal je tudi lastni vinograd, od leta 2007 pa imajo v lastni kleti pod samo gostilno tudi vinoteko. 

Od avgusta letos pa imajo še svojo fontano vin, ki so jo uredili v objektu, ki se nahaja neposredno v naravnem okolju. Fontana sicer že deluje, a jo bodo dokončno uredili do letošnjega Martinovega, ko bodo ob vrhunskih domačih vinih uživali gostje iz vse Slovenije, ter predvsem Madžarske, Avstrije in Hrvaške. 

Emil Laslo pravi, da jih je zadnja investicija stala okoli 110.000 evrov. Zraven fontane urejajo tudi igrišče in zabavišče za otroke in dokler bodo odrasli degustirali vina ali uživali v gostilni, kleti ali vinoteki, se bodo otroci lahko igrali v naravnem okolju.

Gostilna “pri Lujzi,” ki sodi med starejše na skrajnem severovzhodu države, je sicer družinska gostilna, ki je znana po gostoljubnosti, okusni hrani in dobri vinski kapljici. Z nenehnim širjenjem in posodabljanjem lahko danes gostijo nad 240 ljudi. 

Laslojovi imajo trenutno v vinogradu enajst tisoč trsov in pridelujejo kar nekaj vrhunskih sortnih vin, kot so Dobrovčan, Laški rizling, Modri pinot, Sivi pinot, Šipon, Chardonnay, Renski rizling, Sauvignon, Traminec in Rumeni muškat. 

"Naši vinogradi se nahajajo v Dobrovniških goricah v Prekmurju. Skupaj obdelujemo 1,7 hektarjev vinogradov. Vinograde obdelujemo okolju prijazno, trte pa ne preobremenjujemo. Kakovostnemu ročnemu delu v vinogradu posvečamo največjo pozornost. Zato nam delo v vinogradu, v kleti in zadovoljstvo naših strank in ljubiteljev vina dajejo veliko veselja in zadovoljstva. Vinogradi iz katerih pridelujemo vina so vključeni v integrirano pridelavo grozdja, kjer je uporaba gnojil in fitofarmacevtskiih sredstev omejena, evidentirana in kontrolirana," pravi Emil Laslo.

Kot še dodaja, so že pred časom k njim prihajale večje skupine izletnikov, nič drugače ni niti zdaj. Poleg domačega narezka in druge domače kulinarike, bodo svojim gostom zdaj lahko ponudili še različne vrste vina.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pep23b (nepreverjen)

Zdaj ka je višek vina od prejšnjega leta, tou trbej v narod vlijate, te pa jin fajn še kazni napisate. Super so tou napravli!

Jebivoter (nepreverjen)

Budalo prizadeto. V tebe pa strup vlijati.

In reply to by Pep23b (nepreverjen)

Pep23b (nepreverjen)

Jebivoter ka ti je dosadno okoli gobca?

In reply to by Jebivoter (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Pep!
Če je kdo tukaj jebiveter, si to zagotovo ti!!!

In reply to by Pep23b (nepreverjen)

polzer (nepreverjen)

izmislite si kaj novega. kopija.

pordenone (nepreverjen)

Dajte z tejmi fontanami nekje nekaj vidijo te pa takoj kopirajo

per (nepreverjen)

To de zadosti za Dobrovnik brez okolice če mate samo1,7 ha vinograda to je okrog 6500 trsov pa te te meli fontano ali pa je polek Vidova voda?

evrur (nepreverjen)

Fontana. je zgradba pretežno okrasne oblike, čigar namen je urejevati curke vode/vina/piva, ki prihajajo na dan iz naravnih ali umetnih izvirov.
Tukaj tole in po sloveniji, so pa zgolj navadni avtomati za vino ali pivo.

prekomure (nepreverjen)

kriminalizirat alkohol !!!!!

Risto Kubura (nepreverjen)

Hik, hik....maligani v zraku.

Starejše novice