V središču mesta je kar nekaj zapuščenih in propadajočih stavb, ki kazijo izgled mesta. Ena od njih je tudi stavba, v kateri je nekoč delovala trgovsko obrtna zadruga, ki pa že več let sameva in propada, saj za njen nakup ni zanimanja.

Več poizkusov prodaje neuspešnih

Govora je o stavbi na Slomškovi ulici v Murski Soboti, v kateri je nekoč delovala Prekmurka inženiring, gradbeno obrtna in trgovska zadruga. Stavba se prodaja že več let, vendar so bili vsi poizkusi prodaje neuspešni, zato bodo v začetku decembra ponovili javno dražbo.

Čez dober mesec ponovna dražba

Javna dražba z zniževanjem oziroma zviševanjem izklicne cene bo potekala 1. decembra v Ljubljani. 

Na dražbi se bo prodajala celotna stavba s poslovnimi prostori in pripadajočo parcelo. Izklicna cena za sklop premoženja znaša sto tisoč evrov. Znesek, za katerega se izklicna cena v posameznem koraku lahko zniž̌uje pa znaša tisoč evrov. 

Stavba z dvoriščne smeri

Upravitelj Andrej Kozelj je optimističen in pravi, da bi se v tokratnem poskusu omenjana stavba pa le morala prodati. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

100 gezero je občutno preveč glede na tou ka se zgradba po nakupi more še v celoti obnoviti (ka je še bar 100k€ cuj)

gostja (nepreverjen)

Čudno, da ta stavba nima predvojnega lastnika in nemore biti nazaj dana, kot je že več stavb v mestu? Marsikatera stavba v mestu, v katero se je dosti vlagalo je bila radodarno predana bivšim lastnikom, tudi spornim za naš prostor, za to pa ni interesa oz. dedičev.Ali pa je v ozadju kaj drugega.

lolmacs (nepreverjen)

kelko ge znan je zgradba spomeniško zaščitena in de jo nasledni lastnik mogo (kak je že gost omeno) obnoviti za velke pejneze

Starejše novice