Pomurci bomo v resničnostnem šovu Kmetija, ki ga bodo letos snemali pri Copekovem mlinu v Veliki Polani, imeli kar štiri predstavnike. A to ni vse, tudi gospodarja v šovu Kmetija prihajata iz Prekmurja, ki ju predstavljamo v nadaljevanju.

S svojo življenjsko držo in dolgoletnimi izkušnjami na področju kmetovanja gospodarja predstavljata vrednote kmečkega življenja. Vedno, ko gospodarja prideta na posestvo Kmetije, preverita, ali člani družine uspešno vzdržujejo delo in življenje na kmetiji. Gospodarja na začetku tedna podata nalogo in po treh dneh preverita, ali je naloga opravljena. Na kmetiji bodo člani družine pod budnim očesom dveh gospodarjev: Štefana Flisarja in Jožeta Semena, piše na uradni strani šova.

Prekmurec Štefan se je kot mlad fant izobrazil za mehanika šivalnih in pletilnih strojev, a mu radovednost ni dala miru, zato se je nekaj let kasneje vpisal na višjo in nato visoko pravno šolo. Celo življenje je bil aktiven v različnih organizacijah.  Začel je kot predsednik mladinske organizacije v tovarni, v kateri je takrat delal, v študentskih letih je bil predsednik študentske organizacije v Mariboru, kasneje tudi tajnik krajevnih skupnosti.  Pot ga je iz začetnega poklica zanesla prek prava v gospodarstvo, vse svoje življenje pa je vzporedno deloval kot pripadnik teritorialne obrambe (rezervist). Ko je naneslo, da se je v obdobju vojne za osamosvojitev Slovenije njegova vse življenje tleča tiha želja po vojaški službi uresničila, je vse do upokojitve delal kot pripadnik slovenske vojske. Še danes je član predsedstva zveze veteranov vojne za Slovenijo. 

Oče dveh otrok se v prostem času posveča amaterskemu gledališču, je strasten ribič in občasni lovec, v pokoju z ženo skrbi za velik vrt s sadnimi drevesi. Aktiven je v društvu starodobnikov (stari motorji), deluje kot moderator odbojkarskih tekem, z ženo pa sta še vedno atletska sodnika.

Jože, doma iz Prekmurja, je bil že od malih nog kleni kmečki fant. Večino poklicnega življenja se je sicer ukvarjal s prevozništvom ter kasneje z gostinstvom kot lastnik gostinskega obrata, zadnja leta pa ga je znova popolnoma prevzelo kmetovanje. Z ženo imata veliko kmetijo, na kateri se ukvarjata pretežno s poljedelstvom, svoje mesto pa vseeno najdejo tudi kokoške in zajci.

V mladih letih sta ga zanimali folklora in glasba, in to ljubezen je prenesel tudi na svojo edinko, ki se ukvarja s petjem. Čeprav mu časa za hobije zmanjkuje, je kot aktiven prostovoljni gasilec v nenehni pripravljenosti priskočiti na pomoč. V lokalnem turističnem društvu deluje v sekciji za starodobno tehniko, kjer največ pozornosti posveča kolesom, starejšim od 50 let, ter starim postopkom obdelave zemlje, ki jih prenaša na mladi rod. Aktiven je tudi v Društvu oračev, kjer na nekaterih tekmovanjih deluje kot udeleženec, na drugih kot sodnik.

FOTO: POP TV

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Tujec 2

To gledajo samo .....

Tujec 22 (nepreverjen)

... takši prizadeti idijoti kak je Tujec 2.

In reply to by Tujec 2

omg (nepreverjen)

Flisarov sin je še v zatvore?

Sobočanec 1 (nepreverjen)

Kak je lejko Flisar gospodar,če v življenji neje delo....

Replika (nepreverjen)

Samo fušija,fušija fišija....Samo kak bi sakoga v žlice vode vtoupo. Naprle pomeste pred svojim pragom...

Starejše novice