Evropsko prvenstvo v odbojki je med Slovence in Slovenke prineslo pravo evforijo, ki pa je poskrbela tudi za večji vpis v odbojkarske klube na Štajerskem in v Pomurju.

Slovenski odbojkarji so med Slovenci in Slovenkami s svojimi nastopi povzročili pravo evforijo. Nad športniki pa so še posebej navdušeni mladi, ki so se med prvenstvom in po prvenstvu v ogromnem številu odločili za trening odbojke.

V letih poprej odbojka ni bil šport, ki bi ga ljudje tako množično spremljali, kot spremljajo na primer nogomet na Štajerskem. A se je to v zadnjem času spremenilo, k temu pa so prispevali predvsem odlični rezultati slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu.

Zanimalo nas je, ali posamezni klubi na Štajerskem in v Pomurju občutijo povišano zanimanje in večji vpis otrok k treningom odbojke.

Odbojkarski klub Maribor v novem šolskem letu beleži višji vpis k odbojki, k čemur je – kot pravijo – pripomogel tudi uspeh Slovencev na evropskem prvenstvu.

Matjaž Kramberger iz Odbojkarskega kluba Maribor je povedal: »Vpis se je povečal že med prvenstvom. Ta evforija pa bo po mojem mnenju trajala kak mesec. Povečan vpis pa je prav tako povezan z uspehi klubov. Mi smo namreč edini klub, ki je imel tri, ki so dobili medaljo. To so naš trener in pomočnik selektorja Sebastijan Škorc, igralec Uroš Planinšič, v reprezentanci pa je bil tudi naš klubski fizioterapevt Matic Fras

»Predstavitev na šolah smo imeli prav v času evropskega prvenstva in zraven je bil tudi igralec reprezentant in ga otroci poznajo. Izkoristili smo evropsko prvenstvo, in to bomo delali še naprej,« je še pojasnil Kramberger.

Do zdaj je na novo vpisanih kar 40 otrok, še pojasnjuje Kramberger: »Zagotovo je k večjemu vpisu ob prvenstvu pripomoglo tudi to, da smo pridobili dve novi šoli, na katerih izvajamo treninge. Sicer pa vpis še vedno traja in vsak dan dobimo tri ali štiri nove prijavnice. Naš cilj je, da bi pridobili vsaj 50 novih otrok.«

Tudi Odbojkarski klub Bistrica beleži povišan vpis igralcev, pojasnjuje trener v klubu, Niko Akrap: »Vpis se je močno povečal. Tako na pamet bi rekel, da se je na novo vpisalo 30, 40 ali pa morda celo več otrok. Sicer pa smo letos v klubu pridobili nekaj več trenerjev. Zato bi klub v vsakem primeru beležil večji vpis, je pa zagotovo k temu pripomogel tudi uspeh slovenske reprezentance.«

»Poskušali bomo vzdrževati to evforijo še vsaj kak mesec. Zdi se mi, da tako otroci na treningih dajo več od sebe, so bolj dovzetni do samega treniranja in imajo več volje do treningov,« je še dodal Akrap.

Odbojkarski klub na Ptuju zapolnil vsa mesta

Na Ptuju pa so le ženske tiste, ki lahko trenirajo odbojko. Tam namreč obstaja le Ženski odbojkarski klub Ptuj, ki že poka po šivih.

Štefan Vrbnjak, vodja ptujskega kluba, je povedal: »Prišlo je do izredno velikega zanimanja za treninge, še posebej pri otrocih osnovne in srednje šole. Trenutno imamo vpisanih že približno 120 otrok, tako da jih več niti ne moremo sprejeti. Nimamo prostorov, v katerih bi lahko delali z njimi. K temu je seveda zelo prispevalo evropsko prvenstvo in zanimanje je vsak dan večje. Mislim, da bo ta evforija trajala vse do kvalifikacij za olimpijske igre, potem pa še naprej.«

V Pomurju pa višjega vpisa ne beležijo na vseh odbojkarskih šolah

Pozanimali smo se še, kako je z odbojkarskimi klubi v Pomurju. Obrnili smo se na Volleyball Club Lendava in Odbojkarsko šolo Panvita Pomgrad.

V lendavskem odbojkarskem klubu Volleyball Club Lendava je v času evropskega prvenstva vpis otrok in mladostnikov v klub višji.

Zakoniti zastopnik lendavskega kluba Sven Sarjaš je povedal, da je zanimanje za odbojko v času prvenstva »enormno naraslo. Beležimo vpis iz različnih občin naše upravne enote, kjer je bilo prej težje zagnati odbojko, saj ni imela tolikšne tradicije. Res pa je, da smo v zadnjih treh letih zelo aktivni in je kombinacija obojega, našega dela in uspeha naših fantov, sinergično prispevala k priljubljenosti odbojke v našem delu.«

Sarjaš pa kljub temu, da o točnem vpisu še ne more govoriti, meni, da se bo vpis še zvišal: »V tem trenutku lahko rečem, da je vpis višji za 30 ali 40 odstotkov. Sem pa prepričan, da se bo številka še krepko zvišala. Imamo odličnega trenerja, ki zna na promocijah pritegniti otroke. Že na Odbojkarskem taboru Lendava 2019 konec meseca avgusta smo imeli 70 otrok.«

Vodja odbojkarske šole v Odbojkarski šoli Panvita Pomgrad Dejan Fujs pa je povedal, da v njihovi odbojkarski šoli v tem obdobju ne beležijo višjega zanimanja za trening: »Nekega pretresljivega navala v našem kraju in okolici ni bilo zaslediti. Tako da je zaenkrat zanimanje za trening odbojke enak, kot je bil prej. Lahko pa rečem, da se zdaj tisti, ki že trenirajo, raje in bolj redno udeležujejo treningov in so bolj zagnani, kot so bili prej.«

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
?? (nepreverjen)

Edino v Odbojkarski šoli Panvite Pomgrada ni večjrga zanimanja za odbojko. Vzrok??

Pufi1 (nepreverjen)

Tak na prvo žogo bi pravo ka je vzrok nogomet.

In reply to by ?? (nepreverjen)

?? (nepreverjen)

Tak ka v Mariboru nimajo fuzbala...

In reply to by Pufi1 (nepreverjen)

pogledni (nepreverjen)

odbojka je inteligenten šport, tou je nej za butle, tou je nej fudbal!

afta he (nepreverjen)

Ratkai in Pelemeš iz OK Panvita k Mariboru. Zakaj? Ali tonemo, bomo videli že v soboto.

U2 (nepreverjen)

Tij si v kmici

In reply to by afta he (nepreverjen)

acy (nepreverjen)

Te klub ze en cas tone. Bomo videli, ce bo zamenjava trenerja prinesla boljse čase!

IZGUBA PAMETI (nepreverjen)

Drugo mesto na evropskom prvenstvi se slavi v Sloveniji tak kak bi se nam Bog prikazal, ljudje padajo v trans, pa kaj se to dogaja s slovenskim narodom, kot da bi 2 mesto res bil ne vem kakšen športni dosežek. Kelko smo pa imeli svetovnih prvakov pa ni bilo nobenega posebnega obsedenega stanja in ljudkega slavja pa tudi nagrad NE. To je licemernost posameznikov in določenih medijev, ki ga načrtno širijo, nekateri brez lastne pameti pa temu sledijo kot ovčice.

U2 (nepreverjen)

Tij si nonstop tak zabiti ali samo v četrtek

In reply to by IZGUBA PAMETI (nepreverjen)

ZA U2 (nepreverjen)

Tele, če nimaš kaj pametnega komentirati spizdi ker kažeš samo svojo norost.

In reply to by U2 (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Upan ka de ti slo v petek na bouše. Na odbojkarske tekme pa ne odi ka tan taksnih bedakov kak si tijnega pa de ti dosadno ka boš san

In reply to by ZA U2 (nepreverjen)

k... (nepreverjen)

bi se vključili na šoli, če bi imela športna šola odbojko

kidsv (nepreverjen)

V Mariboru dodatno vpisanih 40 otrok, Bistrica na novo 30-40 otrok, Ptuj zapolnil 120 mest, Lendava povecanje za 30-40%, Ok Panvita pa 0!!!

V tem trenutk (nepreverjen)

Da o točnem vpisu še ne more govoriti, meni, da se bo vpis še zvišal: »V tem trenutku lahko rečem, da je vpis višji za 30 ali 40 odstotkov. Sem pa prepričan, da se bo številka še krepko zvišala.
the torture game 2 free online

resje (nepreverjen)

Nej tou ta metanje pejnez Pomgrad??

Cirkus (nepreverjen)

Vpisa ni, zaradi nesposobnosti vodstva, predvsem športnega direktorja. Informacij o vpisu nikjer, na fb pred par dnevi (smo oktobra, ne avgusta), za nameček pa še nesposobnost trenerjev mlajših selekcij, ki nimajo ustreznega znanja.

solaa (nepreverjen)

Geza je zdaj vodja odbojkarske šole, ker ni več trener Panvite?

xyy (nepreverjen)

Jasno pa je, ka nede sponzorjev za odbojko Panvite s to izjavo, ka mladih tak uspeh ne pritegne

sourlemon (nepreverjen)

Dobra novica za mlade je, da se obrnejo na ta šport tako, da se posejejo.
basketball legends

adamschule85 (nepreverjen)

I am eternally on a regular basis always exclaiming that its hard to observe great uno with freinds, but here is….

Aricome (nepreverjen)

Vedno zelo zanimivo branje vašega bloga, tako kakovostne članke objavljajte tudi v prihodnje. Run 3 Game

So Sad (nepreverjen)

Vsak dan očistim hišo pred prahom, vendar brez uspeha, takoj se zamaže. Jack

Billy was here (nepreverjen)

Takoj, ko ljudje dosežejo uspeh, izgubijo fokus in motivacijo, uspeh včasih ubije odnos. BIlly

Madison Box (nepreverjen)

Savijte meme koljena od GOT-a bio mi je najdraži dugo vremena, bio je tako smiješan.
Run 2 game

Mercy Galarza (nepreverjen)

Kao što sam i pomislio, koristan i neposredan popis činjenica s 0 BS, upravo ono što sam tražio.
Demo of Happy Wheels

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice