Železniška postaja Murska Sobota je lani dobila moderno podobo, a je njeno okolico kazila nekdanja kolodvorska restavracija, ki je neslavno propadala. Kot kaže, je tudi ta sramota soboške železniške postaje dočakala svoj konec, saj jo ravno te dni ravnajo z zemljo.

Železniška postaja korenito prenovljena

V sklopu modernizacije železniške proge Pragersko - Ormož je bila korenito prenovljena tudi železniška postaja Murska Sobota. Poleg prenove notranjosti so polepšali tudi zunanjost stavbe, prenovili so fasado ter spremenili nesimetrično dvokapno streho v ravno streho. 

Zataknilo se je pri gradbenem dovoljenju

Pri urejanju okolice železniške postaje v Murski Soboti pa se je zataknilo pri pridobitvi gradbenega dovoljenja za rušenje nekdanje kolodvorske restavracije. A kot kaže, so pristojni le našli skupni jezik in uredili vse potrebne papirje.

Stavba neprimerna za obnovo

Propadajoči zgodovinski objekt je ogrožal premoženje, zdravje in življenje ljudi. Lastnik družba Imo – Real je sprva želela objekt obnoviti, a so ugotovili, da stavba statično ni več varna in da obnova ni mogoča, zato so se odločili za rušenje.

Zgradba z bogato zgodovino

V restavraciji Kolodvor so se ustavljali predvsem gostje, ki so prihajali in odhajali z vlakom, pa tudi Prekmurci. Vlaki v preteklosti niso prihajali tako točno kot danes, in so imeli tudi po več urne zamude, kot zna povedati zgodovinar Franc Kuzmič, so se zato ljudje v restavraciji kratkočasili predvsem ob kartanju. 

FOTO: Reinhard Lončar

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Končno! Zdaj pa lepou tan napraviti tisto nouvo avtobusno kero ste nan pred čason kazali na slikaj.

Tujec 2

Nekdaj zelo znana restavracija z zelo dobro in poceni hrano. A če je ni bilo mogoče obnoviti, je prav, da so jo porušili. Je pa žalostno, da ena obnovljena železniška postaja v središču Prekmurja nima ene spodobne restavracije. Pa ne kakšen kebab ali podobno, prosim. Se dela kaj na tem ?

gostja l. (nepreverjen)

Sramota ni bila ta stavba, ki je bila kulturnozgodovinski spomenik mesta, ampak vsi ti veljaki v letih , ko so vladali občini, in niso znali in hoteli poiskati druge rešitve.To bi lahko bil tudi muzej s prikazom zgodovine mesta in začetek železnice v mestu in pokrajini.Pa je najlažje vse podreti in zidati stavbe, ki v mesto ne sodijo ne po arhitekturni in ne po kulturni postavitvi mesta. To so vedeli že nekdanji arhitekti, današnji pa gledajo kaj drugega. Škoda, da se je moralo to zgoditi in, da že pred leti ni bilo posluha za drugačno rešitev.

vozač (nepreverjen)

Upam da bo čim prej zrasla tista lepa avtobusna postaja kot so kazali na slikah in da bo med ponudbo tudi kaka dobra restavracija z lokalno hrano.

han solo (nepreverjen)

končno

Vajz (nepreverjen)

Joj, kakšo vzhičenje, ka se je še en dokaz, ka je Sobota nej tipično povojno socialistično delavsko mesto, liki ma nikšo zgodovino, porüjšo. Porüjšili so fse, ka se je dalo, z imenitnin izgouvoron - ne da se obnoviti. Pa ja ka. Fse se da obnoviti. Dokaz so ništerni gradouvi, še posebej celjski, od šteroga so stale same razvaline. Poglente si avstrijsko Radgono - v nulo so jo vö napravili, pa ešče tlakovanec nazaj zriktali. Ali tou so premali posli za lokalnoga graditelja, šteri nüca poseu.
kak je goustja zgoraj napijsala: nej je sramota Alomaš, sramota je tou rüšenje. Žau nepopravlijva....

Gost (nepreverjen)

že je bil skrajni čas da to stavbo podrejo kajti drugače se še ne bi podrla sama sto let res pa je tudi to da je bila v sramoto vsem ki so hodili tam na novo železniško postajo

crtj

No, tu kakor kaže ne bo ostalo samo pri rušenju. Iz drugega vira:

" Stavba je namreč spomeniško zaščitena, ker pa je zgradba že vrsto let slabo vzdrževana in popolnoma uničena, so pristojni vendarle dovolili njeno rušenje - s pogojem, da se na njenem mestu postavi replika, torej stavba v enaki podobi, kakršna je bila stara kolodvorska restavracija." - http://www.p-inf.si/aktualno/pomurje/adijo-alomas/

novodobni arhitekt (nepreverjen)

Poglednimo to trditev:
..." Imo – Real je sprva želela objekt obnoviti, a so ugotovili, da stavba statično ni več varna in da obnova ni mogoča, zato so se odločili za rušenje."...

Tome namreč nemamo kaj kcu dati, staro nejvarno pa tak dela trbej porušiti. Je pa seveda nevola pri Polaniči in novodobnih (beri starosocialističnih arhitektaj), ka je njin seveda predrago vkomponerati stari čas v novi objekt. Indri recim v nevjorki, tan je "moda", ka novi objekt nekak zaobjame stari objekt. (tak je tuj plečnik včül). Tak se sešeron kaj vnovon, vidi kaj je 100 ali več leto staro. Kakšna štreka, dela staroga zida. stara polica ali stuba.
Tak tisti, ka notri pride nekak čuti tisti stari dih. Recimo lejko bi naši arhitekti, stari šank obnovili (na novo napravili) pa notri vkomponerali...
Sevede nedo, to je namreč JAKO predrago, pa predvsem "pofrata" za prekmürsko ludstvo. Njih trbej prevzgojiti in jin samo lepo ala postsocijalistično zidati. Ka bi se nekši žabar arhitekt trudo pa tu nekše lokalne prekmurske vendske objekte upoštevo.
Lepo škatlasto, tak "multinacionalno", tak kak je Petrolova nova pumpa. Stara (mimogrede - bila je kulturni objekt), to pa se poruši. Se prestavi itd....

Če ne vörvlete:
http://giskd2s.situla.org/evrdd/SZ/eVrd_SZ_Murska_Sobota_2008_02_00.pdf

SEZNAM ENOT NEPREMIČNE KULTURNE DEDIŠČINE - PORUŠENE PO LETI 2000 - ODGOVARJAL NEJE NIŠČE!

16807 Murska Sobota - Bencinska črpalka 2 2 stavbna dediščina
(Porušena zaradi podvoza)
16809 Murska Sobota - Kolodvorska restavracija 2 2 stavbna dediščina
(Porušena včeraj)

Gost (nepreverjen)

stara črpalka je NEJ bila uradni kulturni objekt.

čarni vrag (nepreverjen)

Nova postaja je kvečjemu primer zapravljanja. Edina zaposlena v tej stavbi je ena blagajničarka. Tako je skoraj celotna stavba PRAZNA. V Soboti nega zaposlenega niti enoga železničarja. Časi, ko so se ljudje zbirali v gostilnah in tam kartali so že davno mimo.

Tujec 2

čarni vrag, ti časi več ne pridejo nazaj. So pa bili to lepi časi. Smo se prijatelji zbrali, kakšno rekli, kaj popili in kartali, kartali, ....... vmes pa kaj pojedli. Pa tudi kelnerce in kuharce niso bile slabe. Še stara šola.

crtj

@novodobni arhitekt -

kot kupec posesti s staro hišo, štalo in garažo sem lastnik ene od stavb na seznamu kulturne dediščine.

Večkrat sem govoril s pristojnim mariborskim zavodom in šlo je takole:

- Ne, ne smete prenoviti stare hiše samo tako, da bo videti podobna.

- Ne, tudi to ni dovolj, da jo obnovite s prav takšnimi materiali, kot so zdaj uporabljeni.

- Obnoviti jo morate s točno tem materialom, torej v bistvu jo vzeti narazen in dati nazaj skupaj z istim materialom (kaj se naredi tam, kjer material manjka - odkrušen itd - do tja logika ne seže).

- Prispevali ne bi nič, samo postavili zahteve.

Končalo se je tako, da smo na mestu štale postavili novo hišo (s predpisom zavoda, da mora na straneh, ki so vidne z ulice, izgledati po starem, torej križna lesena okna, bela fasada in opečna streha - kar sicer družine ne moti, je lepo).

Stara dodatno poškodovana v neurju 2008 še naprej zlagoma propada, ker nimamo ne denarja ne živcev, da bi se je lotili tako, kot zahtevajo varovalci kulturne dediščine. Uporabljamo jo kot skladišče, ker je kvečjemu za ta namen pogojno uporabna. Vmes je bila še epizoda z NUSZ, ki pa se je po poslanih fotografijah končala dobro.

Zakaj je za hišo bolj kulturno, da je zapuščena in propada, ne znam razložiti.

Sosedje pravijo: mi vemo, kje ima šibko točko, ko bo naslednjič neurje, povej, pridemo malo butnit. Ti si nor, ker nisi tega že sam naredil.

novodobni arhitekt (nepreverjen)

@crtj
Obprvin: Ta pravila dotičnoga zavoda so "načelom" vednaka za vse vglij. No etik pride tisto "RAZEN".
Mi smo tüj neka rušili in smo recimo glede na zgornje slike mogli za rušitev naprle gradbeno dobiti, te pa smo mogli vse "peški" razstavit in zložiti na kupe, Bieber, rušt, šroge, štoke, vrata, pa cigel.. (kable ekstra)
Te se je od toga ocenilo ka bi bilo za ponovni nuc. Ostalo je trebelo strici Stankoje pelati pa tan plačati za predelavo grabenij ostankov.

(Samo to te košta bar eno petino investicije)

Te pa seveda naprej, napravite vse nazak Z ISTIMI MATERIALI, pa jij NAJDI ali KUPI ge ščeš, magari v ameriki. (na jugi, mađarskon,,,)

RAZEN seveda če si iz kaste novoposvečnij fevdalcof v prekmuđe (beri tuj novi uradniški sloj ala žida, perhovec, CEROP z Cipoton), e te lejko tak kak se vidi na tej zgornjij slikaj vklopiš en boger pa v eni vöri vse zmeleš v praj. Ka bi to sortero pa proučeval. Pofrata.

Seveda tüj te novine nedo "objektivno" istino iskale pa vö izpostavile kak te zdaj ene zavod iz MB dobesedno spravla ob živce, drugi pa pridejo ta pa razložijo ka so oni POSNETEK napravili in to je to. Te pa fajn objekt semelejo. Me prav zanimle če de rušt iz točno takšoga lesa, Če do notranja vrata praf tak napravlena kako so nekda bila... pa če de zidanno z ISTIN ceglon kak je nekda bilo (bar dimenzije).

ics (nepreverjen)

Se strinjam z napisanim kar je napisal VAJZ ... V MS je vedno lažje vse podreti kot obnavljati. Zato, ker za obnovo rabiš čas in denar... Osebno sem bil večkrat zelo blizu "alomašu", tudi v času ko se je prenavljala železniška postaja. Na stavbi so leta in leta manjkali strešniki, dodatno jo je uničila padavinska voda, ki je tekla po steni med teraso in stavbo ... Če bi bil interes, bi stavbo obnovili, ampak interesa ni ...

čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag, ti časi več ne pridejo nazaj. So pa bili to lepi časi. Smo se prijatelji zbrali, kakšno rekli, kaj popili in kartali, kartali, ....... vmes pa kaj pojedli. Pa tudi kelnerce in kuharce niso bile slabe. Še stara šola.

Mogoče pa enkrat vseeno pridejo ti časi, ne sicer enaki ampak vsaj podobni. Gledam današnjo mladino, ki neprestano ima v rokah mobitel in nekaj tipka. Enkrat sem bil v gostilni v Bakovcaj. Pri sosednji mizi pet mladih. Med sabo praktično niso govorili. Ves čas so pisali in čitali SMS. Bedno!
Ni mi jasno zakaj so napravili to ogromno postajno poslopje, če pa je notri samo čakalnica in blagajna. Ni več niti postajnega načelnika z loparčkom.

9999 (nepreverjen)

Zabadav nova železniška postaja če vlaki večinoma vozijo prazni .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice