Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembo, ki pravi, da bodo upokojenci, invalidi in nosečnice dobili dodatno uro za nakupe. V trgovini bodo lahko v zadnji uri odprtja trgovin.

Doslej so tisti, ki spadajo v ranljive skupine lahko nakupovali zjutraj od 8. do 10. ure, zdaj pa so dobili dodatno uro za nakupovanje. Odslej bodo namreč lahko v trgovinah tudi v zadnji uri odprtja trgovin. V praksi to pomeni, da v kolikor ima trgovina delovni čas do 18. ure, se bodo vsi, ki spadajo v ranljive skupine, lahko v trgovino podali tudi ob 17. uri.

"Tudi zadnja ura nakupovanja je izključno za ranljive skupine. V prodajalnah z živili lahko nakup v času od 8.00 do 10.00 ure opravijo izključno ranljive skupine (npr. invalidi, upokojenci, nosečnice) ter zadnjo uro delovnega časa prodajalne," so ob tem zapisali iz Vlade Republike Slovenije.

Vsi ostali se boste, glede na zapisano, po novem morali v trgovino odpraviti dovolj hitro, da jo boste zapustili eno uro pred zaprtjem. Ta sprememba je začela veljati z današnjim dnem.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zaposleni134 (nepreverjen)

Gda pa te naj zdaj ges iden v trgovino glede na to kam delavni čas od 9:00 do 17:00 ??????????? Zaj mo mogo enoga penzionera prositi ka de mi v trgovino odo.

JUŠ (nepreverjen)

GE PA MAJO TAKI DELOVNI????

In reply to by zaposleni134 (nepreverjen)

zaposleni134 (nepreverjen)

Mi ga mamo v naši firmi. Tan ge pa moj brat dela pa majo delavnik od 10:00 pa do 18:00. Ne delamo vsi od sedme pa do trej.

In reply to by JUŠ (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Idi si kujpi štrik pa se gor potegni. Tele mamino.

Hdbubu (nepreverjen)

Tak, idemo zaj mi, na hitro. Ker do zaj so bili ovi, ka čez keden rejsan nemajo časa. Pa čez par minut de pa njihiva vüra prišla. :)

smrkci (nepreverjen)

Ne pošteno,ker vlada penzijonistom vse dovoli,njim tudi treba postaviti omejitve,ker jim je itak preveč dano.

Indigo1 (nepreverjen)

Tao je nova pokojninska reforma!

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Vleka (nepreverjen)

Spoštujem upokojence, samo če si ne more dopoldan nabavit te naj ide vse v kurac. Delavci smo vedno najbolj najebali

Andrej S (nepreverjen)

Od kod pa jin zaj teko penez, ka bi cele dneve rinili po trgovinah in razmetavali po policah, ča pa majo male pokojnine. Poznan eno v soseščine, ka vsake den ide v trgovino po dve žemli, pa slatino. Naj si rajši kako drugo pomoč poišče.

In reply to by Vleka (nepreverjen)

Hdbubu (nepreverjen)

Ten liden je nej nika jasno, briga jih in egoisti so. Samo njihova rit ka je na toplon. Pa zajebavlejo ostale.

In reply to by Vleka (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To vam je čista demamogija. Saj so pa dopodneva tak v glavnom upokojenci v trgovinaj. Mlajši so v šoli ali v službaj. Zadnjič nas je bilo v Lidli mogoče 20, pa je varnostnik par mladih nej pusto notri, češ ka je ura nej deset. Brezveze. To je pač sistem deli in vladaj. Upokojenci so dobili ugodnost za katero so nej prosili. Edini smisel toga je poglabljanje spora med generacijami, češ poglednite kak so upokojenci privilegirani.

In reply to by Hdbubu (nepreverjen)

jože1o1 (nepreverjen)

SAMO JE TE ZAKON NEJ DOBRO NAPISAI ,KA MAJO UPOKJENCI MED 8-10URO KA PA TISTI KA JE 70 LET STAR PA JE NEJ UPOKJENEC KA DOBIVA SOCIALKO DA PA TENAJ TE GRE V-TRGOVINO

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

kamištomore (nepreverjen)

Jeebe se vladi za upokojence, to delajo samo zato ka je to velka volina baza in Desus nema druge šanse kak pa ka podkupuje upokojence s takšnimi ugodnostmi na škodo ostalih državljanov. Janša de pa zdaj tudi vse dao Desus-i samo ka de ga ta kokošeča ministrica podpejrala pri njegovon uničevanji Slovenije. Tak je to gda bivši komunistični funckcionar in pravnomočno obsojeni kriminalec s interesno stranko upokojencov drži v šahi in terorizejra lastno državo. Kak dugo mo tou še trpeli?

In reply to by Vleka (nepreverjen)

Beli Strojan (nepreverjen)

Takšni lejko pri nas v Pušči kipuvlejo,

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice