Foto: Tomaž Galič
Župan občine Lendava je sprejel najbolj uspešne osnovnošolce v občini: »Ponosni smo na vas in tudi vi bodite ponosni nase!«

Župan občine Lendava Janez Magyar je danes pred mestno hišo tradicionalno sprejel najbolj uspešne osnovnošolce v občini, učenke in učence Dvojezične osnovne šole I Lendava, Dvojezične osnovne šole Genterovci ter Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, ki so v vseh devetih letih šolanja dosegli najvišji učni uspeh ter učence Glasbene šole Lendava, ki zaključujejo nižjo stopnjo izobraževanja. Teh je bilo v tem šolskem letu triindvajset, dogodka pa so se udeležili v spremstvu razrednikov, učiteljev in ravnateljic.

Uvodoma je s krajšim glasbenim programom prireditev popestril učenec Glasbene šole Lendava Tine Mihailović Krpan, ki je zaigral na kitaro.

Župan čestital učencem za uspešne rezultate

Župan Janez Magyar je v svojem nagovoru učencem čestital za odlične rezultate skozi vsa leta dosedanjega šolanja: »Ti uspehi so prvi znanilci tega, da boste prav vi tisti, ki boste v bodočnosti sooblikovali svet okoli nas, ki pa nikakor ni preprost in enoznačen, kar so pokazali zadnji meseci vašega osnovnošolskega šolanja in glasbenega izobraževanja. Ste na eni svojih prvih življenjskih prelomnic in le upam lahko, da si je ne boste zapomnili le po teh izrednih okoliščinah s katero so sovpadle.«

»Še vedno ste mladostniki, ki imate vso pravico odraščati med svojimi vrstniki v šolah, se družiti, igrati, učiti in živeti v normalnih okoliščinah, tako v šoli kot doma. Imeti pravice pa pomeni imeti tudi dolžnosti. Opravljajte jih po svojih najboljših močeh,« je še dodal. Nagovor učenem pa je župan sklenil z besedami: »Ponosni smo na vas in tudi vi bodite ponosni nase!«

Ob tej priložnosti so odličnjaki v spomin na svoje uspehe prejeli tudi knjižno darilo ter družinske vstopnice za ogled stolpa Vinarium in razstav na lendavskem gradu.

Župan se je zahvalil tudi razrednikom, mentorjem in ravnateljicam za njihovo prizadevnost, strokovno delo in srčnost.

Skupno druženje se je nadaljevalo s prijetnim klepetom in sladko pogostitvijo.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Tej sprejemi odličnjakov potekajo že dve desetletji. Ka sporočamo mladini s ten, ka župani pripravljajo sprejeme odličnjakov? Ka so samo odličnjakini zadosta dobri, vsi prav dobri, dobri, zadostni pa nezadostni so pa luzeri. Tak po ali drüjžba ustvarja toksične pogoje za socialni razkol, za delitev na več redne zmagovalce in manjvredne poražence. Učenci, šteri so gnes nej bilij sprejeti pri župani, so bodoči malari, blagajničarka, delavci v gradbeništvu, vozniki šleperov... Ka si oni ne zaslüjžijo sprejema pri župani? So oni kaj menje? Draga drüjžba, malo razmislimo vsi fküper o ton kakšna sporočila pošiljamo našoj deci. Že itak je med nami preveč tekmovanja, komolčenja, grebanja prek trupel. San prrouti takšnim sprejemom odličnjakov. Župan bi moral sprejeti vse učence zaključnih letnikov.

marskovic (nepreverjen)

Karli, ni cist tako, marsikateri odlicnjak od teh in prejsnih generacij je postal malar, natakar, delavec v gradbenistvu, voznik tovornjaka, ipd. in seveda obratno, marsikdo z dobrim ali pravdobrim uspehom je sedaj ali zupan, poslanec, uspesen podjetnik, seveda dokler ga socialisticna ideologija pusti pri miru. Nikoli ni vse crno belo. Ocene ne povejo kako kavlitetno bos prezivel in zivel, ko ne bo vec mame za njimi in odvetnika v soli.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, kaj bi pa ti rad?? To, kar ti pišeš, je klasičen socializem, komunizem.... Vse sposobne "posekati", kaj se šopirijo, vsi smo enaki, vsi isto vredni, vsi bi naj dobili isto denarja,..... Za socializem se zavzemajo samo manj sposobni, takšni kak ti. Kakšno sporočilo pošiljamo svojoj deci??? Z delom, trudom,... se da narediti čuda!!!! To je sporočilo-pridnost, delo, vztrajnost,... se slej ko prej obrestuje!!! Ker smo bili toliko let pod komunizmom, smo tam kjer smo! Celi vzhodni blok je v dooosti slabšem položaju, kot zahod, kjer komunizma ni bilo.
Kaj pa bomo hvalili, če ne odličnjake? Učence, ki celo srednjo šolo pijančujejo, kadijo travo ali še kaj hujšega, špricajo,.... luzerje bomo hvalili. O, ti ubogi mamilopapek, vedi da nisi nič manj vreden!!!

Bravo pridni, delovni, vztrajni, sposobni učenci!!! Trud, znanje, vztrajnost, sposobnost,..... vse to vam je prineslo odličen uspeh!! Samo tako naprej!!!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Starejše novice