Arnesovo izobraževalno okolje za šole je imelo včeraj, prvi dan šolanja na daljavo za učence višjih razredov osnovnih šol ter dijake, nekaj težav. Te so se danes ponovile.

Kot so včeraj pojasnili na Arnesu, je bil zjutraj njihov sistem enotne prijave preobremenjen, a so težave v roku dveh ur odpravili. Svoje zmogljivosti bodo na Arnesu v prihodnjih tednih širili z novo opremo.

Toda iste težave so se pojavile tudi danes. Sistem deluje nekako do tiste ure, ko se mora v učilnico prijaviti veliko učencev in dijakov. 

"Arnes Učilnice so trenutno nedosegljive, uporabnikom se opravičujemo. Težave smo odkrili in jih odpravljamo. Kmalu vam bomo podali več informacij. AAI-prijave delujejo, tudi vse ostale storitve, npr. videokonference Arnes Zoom, ki jih lahko uporabite za izobraževanje na daljavo," so zapisali preko Twitterja.

Nad nedelovanjem spletnih učilnic tako včeraj, kot danes, se pritožujejo tako učitelji, kot učenci. 

Za vzpostavitev programa prejeli štiri milijone evrov

Spomnimo, da je služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za programu"COVID19 – Dodatna podporna IKT za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa". Program, ki spada pod okrilje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se bo financiral iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 4 milijonov evrov. Namen programa, ki ga bo izvajal Arnes, je zagotovitev IKT infrastrukture kot osnove za izobraževanje na daljavo. 

S tem bi moral biti tistim učencem in dijakom, ki ne razpolagajo z ustrezno opremo za izobraževanje na daljavo, omogočen enakopraven dostop do izobraževanja. Zdaj do spletnih učilnic, že drugi dan zapored, ne more dostopati nihče.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mihi1972

Resno nika ne dela,4M je šlo sigurno za posodobitev samo koga ali česa

gukio (nepreverjen)

Z dohodki šol in staršev sta zasebni podjetji s programoma eAsistent in Lo.polis zaslužili že več kot 12 milijonov evrov.
sedaj pa poguglaj pod katero vlado in kaksen so strankarske povezave in ti bo vse jasno.

In reply to by mihi1972

Forint (nepreverjen)

Ka majo oni veze s šolanjon na daljavo? Oni ponujajo elektronske dnevnike in redovalnice. Đabuke pa grujške pa te fore.

In reply to by gukio (nepreverjen)

t- (nepreverjen)

Ne da samo nič ne dela. Nekatere šole so tudi sicer pogrnile na celi črti, kar se tiče šolanja na daljavo.

r.. (nepreverjen)

to ti je pa kvaliteta drzavnega solstva.

In reply to by t- (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Še en dokaz več, da je to izobraževanje na daljavo neučinkovito in nepotrebno. Ministrica bi morala takoj odstopiti!

oa. (nepreverjen)

v bistvu to kar ucijo je nepotrebno, tako da je izobrazevanje nepotrebno. Ukinimo obvezno solstvo.

In reply to by pomurc (nepreverjen)

Francccccc (nepreverjen)

Ja seveda, ministrica je kriva za nesposobnost ravnateljev ki so kot bubreki v loju in ne organizirajo procesa... pa vlada je kriva, seveda...

In reply to by pomurc (nepreverjen)

resnicajepravica (nepreverjen)

Če bi imeli otroka v šoli bi vedeli da je težava pri Arnesovih spletnih učilnicah, oziroma neustrezni tehnični opremljenosti. Kar pomeni, da Arnes nikakor ni pripravljen na izobraževanje na daljavo. Vprašanje je, zakaj se po prvem korona valu niso uspeli pripraviti na takoimenovani drugi val. Možnosti sta dve; ali so popolnoma neodgovorni ali pa za vzpostavitev potrebne infrastrukture od vlade niso dobili potrebnih sredstev. Kakorkoli že, delo pristojne ministrice bi bilo poskrbeti za ustrezne razmere takšnega izrednega izobraževanja in istočasno poskrbeti za nadzor nad izvedbo. Če tega ni storila, v mojih očeh ni opravila svoje ministrske odgovornosti do otrok v izobraževalnem sistemu. In vedite, da mi je popolnoma vseeno pod katero politično barvo opravlja svoje državne dolžnosti. Odgovornosti so za vse predstavnike ljudstva enake, ker gre za nas in naše otroke.

In reply to by Francccccc (nepreverjen)

Fail (nepreverjen)

Od prejšnjega šolskega leta do zdaj, so imeli dovolj časa za pripravo na morebiten trenutni scenarij. In oni sedaj ugotavljajo in odpravljajo težave? Wtf?? Nesposobnost na višku!

grabonoš (nepreverjen)

Vlada s svojimi ukrepi, oziroma neukrepanjem v pol leta iz dneva v dan dokazuje in potrjuje svojo nesposobnost vodenja države in posameznih sistemov v času korona krize. Ampak nima veze, za vse smo tako ali tako krivi državljani, kateri slepo ne ubogamo in pa seveda Šarec. Vlada drugače dela fenomenalno... za svoj žep.

KORONČKA (nepreverjen)

No vidite, to je namen korone, pokrasti čimveč denarja, ljudi pa pahniti v strah da nič ne opazijo,LOPOVI.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice