Spletni medij Sobotainfo izhaja od leta 2001 in je eden prvih slovenskih spletnih medijev. Raste od vsega začetka, zaporedoma že sedemnajst let, junija letos pa je dosegel rekord.

Sobotainfo dnevno obišče okrog 18.000, mesečno pa več kot 150.000 različnih uporabnikov, kar je približno toliko, kolikor je vseh prebivalcev v Pomurju. 

Največjo rast smo zabeležili prejšnji mesec, ko nas je obiskalo več kot 260.000 različnih uporabnikov. 

Po podatkih MOSS (raziskava merjenja obiskanosti spletnih mest) je Sobotainfo v mesecu juniju zabeležil kar 77,6 odstotno rast dosega in se uvrstil na 30. mesto v Sloveniji. 

Sicer pa je povprečen bralec Sobotainfo v aktivnih letih, živi v Pomurju in je zaposlen v podjetju ter v primerjavi z izobrazbeno strukturo Pomurske regije nadpovprečno izobražen.

Mreža lokalnih medijev se širi

Mrežo lokalnih medijev smo začeli plesti pred slabima dvema letoma, ko je Sobotainfo dobil mlajšega brata Mariborinfo, ki ponuja sveže in preverjene lokalne novice. Družina lokalnih spletnih medijev pa je že dobro leto dni bogatejša še za enega člana. S svežimi in preverjenimi lokalnimi novicami smo osvojili eno najstarejših mest v Sloveniji in postali prvi ptujski spletni medij, Ptujinfo.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice