Soboško jezero bo to soboto znova zaznamovalo gibanje in sladke dobrote. Prav tako bomo lahko izvedeli vse, kar nas je kdaj zanimalo o kohezijski politiki in Evropski uniji.

Informacijska točka Europe Direct Pomurje že drugo leto zapored organizira dogodek Fit & Palačink sit, v okviru katerega bodo obiskovalcem ob Soboškem jezeru med 9. in 12. uro ponudili možnost, da se s pomočjo usposobljenih animatorjev seznanijo s pravilno rabo naprav v gibalnem parku in se v odlični družbi tudi razgibajo. Po rekreaciji pa se bodo brez slabe vesti lahko posladkali še s slastnimi palačinkami, ki jih bo pripravljala njihova ekipa.

Kot pojasnjujejo v Europe Direct Pomurje, želijo z dogodkom predvsem informirati lokalno prebivalstvo o učinkih evropske kohezijske politike v regiji ter ljudem približati delovanje evropskih inštitucij. Za kraj dogodka so tako izbrali prav Soboško jezero, katerega nedavna preureditev v sklopu projekta Vrata v Pomurje predstavlja enega vidnejših projektov v regiji, sofinanciranih iz evropskih sredstev.

Zaradi preprečevanja širjenj okužb s covid-19 obiskovalce naprošajo, da na dogodku upoštevajo priporočeno varnostno razdaljo, uporabljajo sredstva za razkuževanje in zaščito ter upoštevajo navodila organizatorjev. Število hkratnih obiskovalcev prireditve je omejeno na 50 obiskovalcev.

Fit & palačink sit
Sobota, 5. 7. 2020, 09:00-12:00
Soboško jezero

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice