Kot so za ta teden napovedali meteorologi, se nizke temperature od nas že poslavljajo. Otoplitev je prineslo tudi v soboški park, kjer se je stopil sneg, nastale pa so velike mlake. 

Iz megle v sončno jutro

Januar nas je poleg tega, da je bil nadpovprečno hladen v februar pospremil še z meglo in poledico, ki je mnogim povzročala velike nevšečnosti. Danes pa se je zgodil prijeten preobrat, ko smo se končno spet prebudili v sončno jutro. Neverjetno tople temperature za ta letni čas so se dvignile vse do 12 stopinj Celzija

Park pod vodo

Kljub mrazu snega ni bilo veliko, z otoplitvijo pa je odšel še ta in ostale so le velike luže. V murskosoboškem parku je stopljen sneg na zelenicah pustil velike količine stoječe vode, kot lahko vidite tudi na posnetku in fotografijah. 

Meteorologi nam za vikend napovedujejo dež, ki pa bo do nedelje zjutraj povečini ponehal. Toplejše vreme pa nas bo spremljalo še nekaj časa, zato se od preostalega snega in zimskih radosti lahko počasi poslavljamo. Zelo nizke temperature pa lahko ponovno pričakujemo proti koncu februarja, ko bo spet več obetov za sneg. 

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Uaaaaa...... katastrofa!!! Razglasimo rumeni alarm, v parki mamo luže. Pozovite National Geographic naj dokumentarec posnema. Tou se samo v Soboti zgodi ka nastanejo luže gda se sneg stopi.

Tujec 2

Kaj si lahko drugega pričakoval od kupa snega ?

čarni vrag (nepreverjen)

Neverjetno, sneg se je stopil in ostale so velike luže. Pa ljudje božji, tako se dogaja že milijone let.

Gost (nepreverjen)

vej pa kak ne razmite-topi se Ciganov snežni brejgec-delali so ga 2 kedna-stopi se v 2 dneh (razlika je ka za topljenje ne rabijo velke kolicine elektrike...;-)

snežko1 (nepreverjen)

Ka eni zarukanci te cejlo leto senjali tej brejg? Pijtajte deco kera so se cejle dnejve sankali tan gori ka si o ton mislijo? Nej pa ka vij stari zagrenjenci štenkaški keri ste verjetno toga niti od blizu nej vidli bluzite na pune.

Vipko
Truplo

V Soboti je čudno vzdušje... vse pošimfamo, tudi, ko je delano z dobrimi nameni. Popljuvali ste nekateri drsališče, pa tam ni nič motečega, led je bil vedno spucan, kolikor se je dalo, razna "valovanja" zaradi drsališča pa motijo... bom nehal, da mi kaj ne uide.

Tudi ta hribček snega je bil dobrodošel, vendar mislim, da so to začeli delati prepozno. Če pa je snežni top iz Maribora, pa se ga verjetno niti ni dalo prej dobiti. Mene edino moti, da se sneg ni sproti vsak dan redno steptal, kajti potem ga dvodnevna odjuga ne bi stopila, če ga je, ker v parku nisem bil. Kljub vladavini "nemoje" občinske oblasti jih lahko seveda tudi pohvalim. Torej drugo leto prej, če je mogoče (tudi tempričer je pomemben dejavnik), sneg redno steptati, če se da, drsališče naj ostane tu in naj je tudi brezplačno. Močno dvomim... da so kaj prida skasirali?

In reply to by snežko1 (nepreverjen)

bad-boy (nepreverjen)

sobotainfo, ste pa rejsan vrejdni svojih pejnez! ka je tau? naravna katastrofa???

Olosh (nepreverjen)

Zarukanci z IQjon v minus, voda stoji samo in izključno zaradi zamrznjene zemlje. Grozen folk, predvsen Tujec2.

gost1 (nepreverjen)

Pač je tej članek gor dani z namenon, ka do štenkaši onanirali in se mlatili po prsaj kak so meli praf, zato si privoščite hitro, prle kak voda odide v zemlo. :)

povezani (nepreverjen)

kelko ge znan so ščeli te brejg napraviti ka bi se deca za počitnice sankali ;-) računica se nej izšla ;-) se pa dogaja na žalost gli to kak so ništerni že prle opozarjali ka de polava kda pride odjuga
če nebi te brejg delali nebi telko vode zdaj stalo v parku ;-) že kda se je delo je voda vse okoli tekla pa je bilo drsališče vse okrog.zdaj pa led ni pustil da bi voda odšla v zemljo in zato je tako kot je.Žalostno da nihče nič ne premisli predem začne kaj delat.Jevšek,Židan,Đurov vas ni sram kaj nam deate ? slikat in nasmeške talat veste vse stalo pa je čista nula ,tu pa tam date neke slike kako bo izgledala sobota ha ha zavajati veste st na uro ;-)

pomurec2 (nepreverjen)

Pa trbej sako sliko komentejrate? Pa nemate drugoga bole pametnoga dela? Pa te napravite svoj portal pa gor dejvlite novice pa se v članke razgučete...

Gost (nepreverjen)

Te brejg so tak manjaostin sobocancon napravili, ka njon je zmetno do kanala staopiti.. majo se za nekso velko mesto skozi sredisce pa gnes v najveksoj guzvi trektor z drvami..

Gost (nepreverjen)

povezani , ti si resno bednik ka ti nega para. Voda te zdaj mouti? Tisto drevje pa ostalo rastlinje v parki verjetno tou ne mouti zatou ka rabijo vodo. Pa tij bednik misliš ka de zdaj vodo za sigdar v parki ostala? Enin resno nega pomoči. Idi pitaj tisto deco kera so uživala v sankanji tri tedne, če se jin tou zdij brezveze. Brezveze je tou samo takšin gnjavatoron ka si tij ka štenkajo na političnoj osnovi pa iz čiste hudobije pa čemernije. Naslednji teden bo nazaj mrzlo, pa snejg napovedavlejo.... zima je še nej gotova. Tej brejg de po moje še v uporabi. Ti se pa zdaj razčesni zaradi svoje noure pameti. Težki bednik si, rejdno težki bednik... nega kaj.

gostivar (nepreverjen)

nemaš kaj dobri ste vi novinari na sobotainfo.. se spomnin ka so eni komentirali ka de v parki ob odjugi poplava in evo "poplava" se zgodi in vi včasi članek napišete samo ka mo se lejko dale 3 dni štukali okoli kupa snega.

Gost (nepreverjen)

Seveda se je izšlo.. Breg de šel, mamo poplavo, drugi teden zmrzne, pa mo vsaj meli ravno drsališče v varaši

povezani (nepreverjen)

gost 3 TEDNE so se sankali ? ge li ? malo pogedni kda so se začali pa te zračunaj kelko je to,če znaš sploj računati.ha ha ne me basat velka suša je bila ka je po tvojem ta voda dobrodšla za drevesa :-) zemlja bi si vzela svoje in nebi ostale toliko vode kot jo je.Vidim da si jasn0videc tudi ker veš kakšn bo vreme ;-) ok če bo še stisnil mraz bo ta hrib že napol skopnel poleg tega pa se bodo otroci sankali z brega na travo ? no bomo tudi v tem pogledu edinstveni ;-) bi pa vprašal odgovorne zakaj smo mi morali par dni 24 ur poslušati brnenje topa v černelavcaj pa ste ga ob 22h vedno ugasnili ?

Gost (nepreverjen)

povezani, bednik si pa gotovo. In tou samo sigdar bole potrjuješ iz posta v post. Sran te bilo negativec štenkaški zagrenjeni.

Doktori fizike (nepreverjen)

Večina nad menof vas je očitno doktor fizike.... dajte mi torej razložit kak naj voda steče v zmrznjeno zemlo....

Mi smo doma nej meli umetnoga brejga pa isto tak voda stoji. Pa isto na njivi.

Čakam prvoga idiota, keri de pravo ka je Jevšek kriv za poplavo v parki...

Ceste so mokre pa spolzke, čeglih že en cajt neje šel dež - še več... sonce je blo, pa še toplo je blo, pa so še vedno mokre, mastne, blatne.... ka fiziki... nejde skup? Jevšek kriv?

Ite v rakičan, zemite štiheca, pa si ga domov pelajte, pa si ga drkajte, nej pa ka krivite župana za blato v parki.

pink panter 13 (nepreverjen)

Halo pojđe ve je pa bil dan mokrišč pa je Jevšek vse to splanejro, pa se rece majo veselico. Sploj nevejte kak mate dobroga župan. Zdaj samo še ceste zrikta ka z rotobrano splanejra pa ste mali Las Vegas

povezani (nepreverjen)

ha ha gost nej si odgovoro če so se rejsan 3 tedne sankali ;-) pa kak de z vremenom ;-) lejko mi prosim povejš kak de julija ka te planiram dopust,ka če de slabo preložimo ;-)Doktori fizike,ti pa si jevška domov pelaj pa ti naj popejvle doma,če ga tak obožuješ.

Gost (nepreverjen)

Točno 14 dni so se lejko sankali. Si zdaj srečen pa si zadovoljil svoj bedni ego? Na žalost ti za vrejme nemren točno povedati ka je nika nej sigurno, poven ti pa lejko edino tou ka si tij največji bednik v Soboto.... to je pa 100% sigurno.

Evo Doktor fizike, doubo si potrditev za svojo tezo.... eni bedniki resno mislijo ka je za luže v parki kriv Jevšek. :) Sigurno je Jevšek najprlej zrihto mrzlo zimo ka je lejko snejg nafudo in te včeraj zvao na sunčno upravo pa zrhito odjugo ka se je snejg na hitro stopil in so nastale luže. Jevšek je neverjeten, je tak bednik povezani? Glede na tou ka sakši den dežuraš v parki si ga sigurno vido kak je na skrivaj folijo v zemlo zakopo ka voda nemre odtečti.

JerryC (nepreverjen)

Ka je od vas sploj što pogledno slike ali van je glavno ka se štukate?

Lepo se vidi ka breg še vedno stoji in ka je je okoli njega "sneg" in nej voda. In če dobro gledate pa vsaj malo poznate park lejko vidite ka so slike na kerih stoji voda nej ob brejge ampak drugod po parki.

Doktori fizike (nepreverjen)

Pa to pravim.... glavno ka nekši idiot palik vo potegne brejg pa ka je vse Jevšek kriv.. Vse budale, keri pričakujete, ka de Jevšek v 1 leti popravo vse, ka je Štihec v 10 letaj zajebo, se naj malo zamislijo....

Gost (nepreverjen)

Ka pa je te Štihec zajebo. To, ka je napravo 1000x več kak Jevšek, šteri se briga za Red bull, povezane, slikanje, zdaj pa še za radio?

uvoženi (nepreverjen)

Ohjoj ka pa zaj ? poplava. ej pojge ka ste v kraščaj bili nemate glisera ? malo bi leko leteli pozabili so na vas :( Napravte senzacijo ka nedo se svadile med sebo tej cyber majstri zaradi drejv pa vode :) anarhijaaaa se bliža nemrejo vplivati na vrejme ohjoj.

povezani (nepreverjen)

JerryC si bil-a v parku ? če ne ne piši nekaj na pamet ;-) malo prej sem prišel z sprehoda po parku in ti garantiram da okrog hriba ni snega :-( te slike ki so na sobota info so že stare saj je odjuga že naredila svoje.Doktori fizike tvoj jevšek je v enem letu telko slabega napravo ka štihec če de doživotno župan nemre ;-) ka si tak pameten te pa ti daj odgovore na te vprašanja ali so pa rejsan tak teška ?
1.
zakaj je soboška občina sprožila stečaj RRA MURA? Zato, da mu zdaj lahko po ne vem kakšni logiki nakaže 31.000 € za plače?

2.
Zakaj je Đurov izsiljeval prešnjega direktorja Gonca: "ali odstopiš do 12:00 ure, ali te pa bomo razrešili?" O tem je g. Gonc osebno pričal v medijih. V čem je ozadje tega izsiljevanja?

3.
Ali ste RRA Muro načrtno pahnili v stečaj zato, ker ste želeli ustanoviti SVOJO agencijo? Kjer boste nastavljali svoje kadre in delili denar svojim? Zdaj, ko so ostali župani bili proti, denarno podpirate naprej staro.

4.
Ali je normalno, da najprej nekoga porineš v stečaj, nato ga ohranjaš pri življenju z 31.000 € za plače?

5.
Kje je vaše opevano povezovanje, ko so praktično vsi pomurski župani (razen Balažka) bili proti "štajerski" viziji razvoja Pomurja in sta Jevšek in Đurov bila množično preglasovana na sestanku vseh županov

6.
Zakaj kot njavečja lastnica RRA Mura soboška občina kazensko ne preganja nadzornikov? Ker sta Pavlinjek in Podlunšek vaša, "povezana" in ju ščitite, kot ste zaščitili "vaše" nadzornike pri Komunale, dražjo vodarino pa plačujemo vsi občani? Kot plačujemo tudi izmišljeno na novo ustanovljeno delovno mesto svetovalca direktorja Komunale nesposobnemu prejšnjemu direktorju Šiftarju. Ki se z novim "povezanim" direktorjem naokrog v posmeh vseh občanov prevažate v "nujno potrebenem" električnem avtu.

7.
Kje so novi obljubljeni investitorji, nova politika, nasmeh na obrazu občanov? Vse kar vidimo je nameščanje svojih ljudi (Komunala, MIKK), ustanavljanje svojih agencij, zgrešene poteze, povezovanje povezanih (svojih), politikantstvo, teror na občini, preganjanje drugače mislečih. To je vaša politika povezovanja?

8.
Kaj konkretno ste naredili v dveh letih županovanja? Slikanje na otvoritvah projektov, ki jih je začel prešnji župan ne šteje. Slikanje ob vsaki posrečeni ali neposrečeni situaciji ni primarno delo župana, čeprav sta si s populistom Židanom to morda tako predstavljala.

9.
Kdaj boste odstopili, glede na to, da zadev ne obvladate. Še več, s svojimi potezmi škodite blaginji občanov ker denar siromašne MS razmetavate za sponzoriranje svetovnih multinacionalk Red Bull in podobne blesarije.

10.
Zakaj še niste odstopili? Bo potrebna mariborska vstaja v MS, da vas pošljemo nazaj v zasluženi policijski pokoj g. Jevšek?

11. Kje in kdaj je bil objavljen razpis za nova delovna mesta (projekt EXPO)?

12. Kakšni so bili zahtevani pogoji za pridobitev te službe?

13. Kdo je odločal o sprejetih kandidatih (posameznik ali komisija)? Če komisija, kdo jo je imenoval in kdo je bil v komisiji in na osnovi kakšnih referenc?

14. Kdo so bili izbrani kandidati? Imena in priimki, prosim.

15. Objavite reference izbranih kandidatov vključno z izobrazbo, delovno dobo, izkušnjami in prejšnjo zaposlitvijo.

16. Kje za zakonska podlaga za plačo novo zaposlenih, če proračun sprejemate komaj zdaj, zaposlena pa sta kao predvidena za projekt EXPO (ki ga ni nikjer)? V službo ste jih pa že sprejeli, čeprav proračuna še ni.

Ker je Zavod za kulturo javni zavod ste dolžni v skladu z Zakonom o dostopu do javnih informacij podatke posredovati javnosti.

P.S.
Sobotainfo, kaj ko bi poskrbeli, da bi omenjena gospoda odgovorila na katero od omenjenih vprašanj. Tovrstna vprašanja bi jim prazaprav morali postavlati vi novinarji, v kolikor bi bili zainteresirani za resnico!

Kreda (nepreverjen)

ka se prepirate, čolnarno postaviti, pa je. Aja pa še lesene hišice z alkoholom, da staršem ne bo dolgčas. Hišice postaviti kar na vodo, da razvajencem ne bo treba daleč hoditi.

he he (nepreverjen)

Kreda nažalost nebo nič z tega ker izbirajo najboljšega ponudnika ;-)do soboškega poletja bo mogoče že kaj :-)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice