Od 3. do 10. oktobra 2019 poteka na Sicilji 5. Svetovno dijaško prvenstvo v odbojki na mivki, v San Vito Lo Capo, ki se ga udeležujejo tudi soboški gimnazijci.

Organizator je italijansko Ministrstvo za šolstvo, univerzo in raziskave, ISF (Mednarodna zveza za šolski šport) in Odbojkarska zveza Italije.

San Vito Lo Capo je ena izmed najbolj zaželenih sicilijanskih turističnih destinacij, ki jo vsako leto obišče tisoče obiskovalcev  zaradi sprostitve, morja in zabave.

Tekmovalci iz sedemnajstih držav

Tekmuje sedemnajst držav:  Argentina, Brazilija, Čile, Kitajska, Hrvaška, Francoska Polinezija, Nemčija, Madžarska, Indija, Latvija, Nizozemska, Nova Zelandija, Poljska, Portoriko, Slovenija, Združene države Amerike, Italija. 

Slovensko srednješolsko ekipo zastopa ekipa Gimnazije Murska Sobota, ki jo vodi profesor Janko Hochstätter. Ekipo sestavljajo dijaki Val Krajcar, David Novak in Marko Stvarnik, vsi tudi sicer uspešni mladi odbojkarji.

Za Gimnazijo Murska Sobota, ki ima tudi športni oddelek in za profesorja Janko Hochstätterja, je udeležba na velikih mednarodnih tekmovanjih v odbojki že stalnica, saj so se v preteklosti že uvrstili na podobna tekmovanja na Kitajskem,  Sardiniji, v Izraelu in Franciji. 

M. H.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fhrthth (nepreverjen)

šteker legenda. 2 nemška liga v njegovon čase bijla baukša kak prva. Ostani kak si. Prave majster

Starejše novice