Slika je simbolična.
Na tretji seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota tudi pobuda o nakupu infrastrukture drsališča.

Na tretji seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota v tem mandatu so med drugim izpostavili tudi pobudo nakupa infrastrukture drsališča.

Zoran Hoblaj, mestni svetnik iz vrst Socialnih demokratov, je pri predlogih in pobudah članov mestnega sveta predlagal, da se preuči finančna zmožnost nakupa infrastrukture drsališča.

Predlog bodo preučili, drsališče v najemu občino letno stane okoli 90.000 evrov

»Ne vem točno, kaj to pomeni finančno, ali bi bilo bistveno ugodneje, če bi imeli v lasti infrastrukturo, ker mislim, da smo ugotavljali, da je najemna pogodba nekje 80.000 evrov, kar je veliko,« je dejal Hoblaj.

»Na odboru za gospodarstvo smo sprejeli sklep, s katerim bomo preučili, če se to splača kupiti oziroma kakšni so stroški nakupa, ker res v dveh mescih je 90.000 evrov za najem ogromen strošek,« je Hoblaju odgovoril Aleš Kornik, iz vrst Slovenske demokratske stranke.

Za letos predviden najem, cena nakupa lastnega drsališča za zdaj še ni znana

V letošnjem proračunu Mestne občine Murska Sobota je ponovno predviden najem drsališča, kot že nekaj let doslej po vnaprej ocenjeni višini 80.000 evrov.

V ta znesek je zajeta postavitev in odstranitev drsališča, izvedba dela programa in tudi samo upravljanje drsališča ves čas obratovanja. Za obratovanje drsališča se vsako leto izvede javno naročilo ter izbere najugodnejšega ponudnika, so za Sobotainfo sporočili iz Mestne občine Murksa Sobota.

»Trenutno še ne razpolagamo s podatki, koliko bi stalo drsališče, če bi ga mestna občina kupila v svojo last, vsekakor pa je potrebno računati s tem, da bo potrebno prav tako izvesti javno naročilo za nakup drsališča, nato naročilo za postavitev, odstranitev ter upravljanje drsališča ter tudi izvesti javno naročilo za skladiščenje v času izven obratovanja,« je pojasnila Vida Lukač, vodja kabineta župana.

Ko bo občina prejela informativne ponudbe za nakup, se bo pred začetkom postopka javnega naročila izvedla analitična ocena smotrnosti bodisi nakupa ali ponovnega najema, vendar na način, da planirana sredstva ne bodo presežena.

Občina je z lastnim drsališčem razpolagala do leta 2014, prodano je bilo za 44.728,37 evra

Lastno drsališče je imela občina do leta 2014: »Mestna občina je sicer vse do leta 2014 razpolagala z lastnim drsališčem, ki pa je bilo na podlagi predloga delovnega telesa mestnega sveta v letu 2014 odprodano

Stroški obratovanja, postavljanja, odstranjevanja in skladiščenja opreme drsališča so leta 2007 znašali 113.701 evra, v letu 2008 pa 79.504 evra.

»Ti stroški so nenazadnje doprinesli k odločitvi k odprodaji drsališča, tako da sedaj že nekaj let zagotavljamo to dejavnost na način vsakoletnega najema drsališča. S tem pa je odprta tudi možnost, da nam ponudniki ponudijo vedno nova, sodobnejša drsališča, k čemur tudi težimo.

Najem drsališča nam prav tako omogoča večjo fleksibilnost, saj lahko velikost vsakoletnega drsališča prilagajamo lokaciji kot tudi predvidenim proračunskim sredstvom za tekoče leto,« je za Sobotainfo pojasnila vodja kabineta župana.

Drsališče, ki ga je imela Mestna občina Murska Sobota v lasti, je bilo leta 2014 prodano podjetju Lucky Luka d. o. o. v znesku 44.728,37 evra.

Spomnimo ...

Mestna občina Murska Sobota je od leta 2009 že zamenjala nekaj izvajalcev pri postavitvi drsališča. S podjetjem Lucky Luka je med drugim prišlo do težav tudi zaradi nerednega plačevanja študentom.

Na čelu podjetja Lucky Luka je bil nekdanji olimpijski umetnostni drsalec in podjetnik iz Slovenije Luka Klasinc, ki so ga junija 2021 v Združenih državah Amerike aretirali in obtožili bančnih prevar v zvezi s posojili podjetjem med pandemijo covida-19.

Nedavno je priznal krivdo, sodbo mu bodo izrekli maja. Za bančno prevaro je v Združenih državah Amerike najvišja zagrožena kazen 30 let zapora.

Občina je dala staro montažno drsališče leta 2013 v najem podjetju Lucky Luka za 18.000 evrov, istega leta pa so od tega podjetja najeli 600 kvadratnih metrov veliko drsališče za dobrih 42.000 evrov. 

Kot že omenjeno, je leto za tem občina drsališče istemu podjetju tudi prodala, in sicer za 44.728,37 evra.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Partner občine je končo v čuzi kak goljuf. Tudi s tem drsališčem so stvari nejasne-mutne. Kak je to že pri nas.

Starejše novice