Mestna občina Murska Sobota je edina med pomurskimi občinami, ki se je uvrstila v najožji izbor za nagrado Zlatega kamna 2020.

V najožjem izboru je sicer enajst občin, poleg Murske Sobote še Cerkvenjak, Maribor, Krško, Slovenske Konjice, Velenje, Domžale, Trbovlje, Idrija, Kranj in Jezersko. Med kandidatkami je zelo veliko število mest in mestnih občin, le dve občini sta podeželski, štiri občine pa so mestne.

Strokovni svet projekta Zlati Kamen se je letos osredotočal na pripravljenost občine na prihodnost, ki predstavlja rdečo nit tokratnega izbora.

Razvojna prodornost kraja ostaja na prvem mestu

Pomemben del te pripravljenosti je spretnost, s katero v nekem kraju vključujejo sodobno tehnologijo v razvoj kraja. To pomeni, da so v ospredju elementi kot sta digitalna transformacija in razvoj v smeri pametnega mesta ali naselja. Tu posebej izstopajo večja mesta.

Pripravljenost na prihodnost je zgolj rdeča nit letošnjega izbora, kot vsako leto pa ocenjuje Strokovni svet še celovito razvojno prodornost kraja. Pri tem se osredotoča po eni strani na merljive kazalnike, po drugi pa na dobre in inovativne prakse, ki zgledno prispevajo k hitrejšemu razvoju in boljšemu življenju v kraju, so zapisali. 

Je Murska Sobota najbolj razvojno prodorna in pripravljena na prihodnost?

Pomurska občina doslej še ni bila prejemnica nagrade Zlatega kamna, razen častne plakete, ki ga je prejela odranska občina za tretje mesto leta 2014.

Lansko leto je šla nagrada v Novo mesto. V prejšnjih letih so priznanje prejele še občine Idrija, Postojna, Škofja Loka, Šentrupert, Ljubljana, Podčetrtek in Kočevje. V katere roke bo šel Zlati kamen 2020, bo znano jutri, ko bo nagrado na konferenci podelil predsednik vlade RS, Marjan Šarec.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BOJK (nepreverjen)

Če bi delili RDEČI KAMEN je tu Sobota vsekakor v konkurenci, ampak da je pa Sobota "najbolj razvojno prodorna in pripravljena na prihodnost" ta ki je to ocenjeval ali je slep ali pa se mu je odpeljalo, v tej Sloveniji je vse mogoče.

migrantus. (nepreverjen)

Vi, keri živite še vedno v času 2.svetovne vojne ali še bole nazaj, srednji vek pa te zadeve..... se sploj nemate kaj glasiti glede razvoja in napredka, ka vi to ne razmite. Ite rajši tan po grabaj čunte prekladat, pa pustite razvoj in prihodnost čednin in razgledanin lidan.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Tak kak tebi se je spipalo v glavi. Gnoj prekleti te pa tij nekaj napravi za soboto. Eh ge pa glavno ka tij nekaj brez veze komentiras. Edino ka si sposoben je socialno pomoč trošiti. Debil prekleti.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

df to si pa lepo napisal
evo lupčka

In reply to by df (nepreverjen)

Gost lipa (nepreverjen)

Pametno ja z 5G onesnaževanjem zato pa je toliko bolezni ker ems ubija imunski sistem res pametno kdo je to dovolil

Starejše novice