Javno podjetja Komunala Murska Sobota je na svojih spletnih straneh objavilo razpis za imenovanje direktorja, saj se aktualnemu direktorju Štefanu Ciganu izteka štiriletni mandat.

Spomnimo, Štefan Cigan je na direktorski stolček soboške komunale sedel leta 2016, ko je slednjega zapustil Tadej Ružič in odšel v zasebni sektor, kjer službuje kot izvršni direktor podjetja Medicop.

Cigan je bil sprva imenovan kot vršilec dolžnosti za obdobje enega leta, a je zaradi zapletov pri vpisu v sodni register hitro dobil polni mandat direktorja javnega podjetja. Pred tem je več kot dve desetletji bil zaposlen v mestni upravi soboške občine in zasedal vodstvene funkcije različnih oddelkov. 

Štefan Cigan, direktor Komunale Murska Sobota

Skrivnosten glede kandidature

Komunala Murska Sobota sedaj razpisuje delovno mesto direktorja, na razpis pa se je mogoče prijaviti do 7. oktobra. Nadzorni svet javnega podjetja, ki mu predseduje Matjaž Durič, zahteva od kandidatov najmanj visoko izobrazbo, prve bolonjske stopnje, in vsaj pet let primerljivih delovnih izkušenj. Potrebno je tudi strokovno poznavanje področja dela organa in predložiti program dela za novo mandatno obdobje.

Cigana smo povprašali, če se namerava potegovati za še en mandat oziroma, če se bo prijavil na razpis, a je bil redkih besed. "Bomo videli, ko se izteče rok za prijavo," nam je le dejal aktualni direktor, ki je sicer na zadnji seji mestnega sveta na nek način namignil, da bo dobil naslednika.

"Če bi dobiček prešel nazaj v občinski proračun, lahko pride do težav pri mojem nasledniku pri najemanju morebitnih novih posojil v prihodnosti," je dejal v razpravi pred glasovanjem o letnem poročilu Komunale in sklepu, da 91 tisočakov dobička, ki ga je pridelala Komunala lansko leto, ostane nerazporejenih. Svetniki so navedeno tudi izglasovali.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ministrant (nepreverjen)

Pride spet eden namerno nalečenih ka spet dvigne položnice te pa adijo Podlunško ,ali na Pomgrad takšni se hitro vrinejo .

Risto Kubura (nepreverjen)

ste se vprasali, za koliko je narasla brezposelnost na Švedskem? Koliko podjetij je zaprlo vrata? Kakšne izgube ima turizem? Vam je povedal, da so vse športne tekme brez gledalcev? Kina in gledališča zaprta? Zabaviščni parki zaprti?
zakaj vam to prikrivajo? zakaj tega ne povejo na rezimski Tarci? ovce placujejo prisilni prispevek.

In reply to by ministrant (nepreverjen)

desjk (nepreverjen)

a to zato da bo novi direktor pocistil padla drevesa od neurja v ms? ker temu ocitno dol visi za ureditev v urbanih naseljih.

Ne še enkrat (nepreverjen)

91 tisočakov dobicka! Na račun koga? Srčno upam, da g. Cigan več niti kandidiral ne bo. Nima avtoritete, še za tisto, s čemer je seznanjem, se ne zmeni. Najkrajše potegnemo tisti, kjer je upravljalec Komunala, blokovski ljudje. Obljube, obljube...

Vassss (nepreverjen)

To pa drži, pa naj malo poglednejo, kakšne podizvajalce majo, susmare

In reply to by Ne še enkrat (nepreverjen)

perekkl (nepreverjen)

Prašičja kuga pred vrati Slovenije. Desus pa se ukvarja z odstavitvijo ministrice in populizmi. sramota.

dajze1 (nepreverjen)

Komunala lopovi. Polne pisarne,več v pisarnah kot ovih na terenu.Položnice nenormalne.Nja gre vse v kurac

Krstic (nepreverjen)

Vrvlote ka se ze dobro zna sto de direktor

fonzekk (nepreverjen)

Ker pod članek o Jevšekovem stališču, da je voda več vredna kot šport, ni možno komentirati, napišem tukaj: Dejstvo je, da je voda pomembnejša od športa. Nima pa to nobene veze z Vodarno in zajetji v Fazaneriji. Vodarna je upravna zgradba, ki jo lahko namestijo kamorkoli in s tem oskrba ne bo ogrožena. Zemljišča nekdanje vrtnarije, skupaj s Komunalo in vojašnico(kot je rekel nekdanji župan Slavic) je preveč pomembno za bodoči razvoj Sobote, da bi ga s temi načrti zapravili.

Šteif (nepreverjen)

Jes san čül praviti, ka de nouvi direktor of z Gančanof- Kozarof Janež.Jevšek je pravo, ka uživle
vso njegovo podpouro, samo je nej povedo zakoj.

Starejše novice