Dostava gradiva iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota na dom.

Zaradi povpraševanja po študijskem gradivu v času zaprtja knjižnic in obveznosti, vezanih na osnovnošolski, srednješolski in študijski izobraževalni program, so se v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota odločili za dostavo knjižničnega gradiva na dom.

Za brezplačno dostavo gradiva članom, ki živijo v mestu Murska Sobota, bodo poskrbeli prostovoljci Kluba prekmurskih študentov v sodelovanju z Civilno zaščito Mestne občine Murska Sobota, v primestnih naseljih Mestne občine Murska Sobota pa bodo za dostavo poskrbeli zaposleni v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.

Občina Beltinci bo poskrbela za brezplačno dostavo gradiva članom knjižnice, ki prebivajo v njihovi občini.

Vsem ostalim članom knjižnice bo gradivo dostavljala Pošta Slovenije, poštne storitve pa ob prevzemu pošiljke plača naslovnik (gradivo bo poslano z navadno pošto).

Študijska literatura in leposlovje

Storitev omogočajo iz knjižničnega fonda oddelka za odrasle in v izjemnih primerih iz knjižničnega fonda mladinskega oddelka Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota v omejenem obsegu, izključno za študijsko literaturo in leposlovje, ki je del učnega načrta.

Naročite lahko do pet naslovov študijske literature hkrati.

Postopek izposoje gradiva:

  1. V spletnem katalogu COBISS/OPAC preverite razpoložljivost gradiva
  2. Pišite nam na e-naslov [email protected]. Potrebujemo naslednje podatke:
  • naslov dela, ime avtorja ter leto izdaje publikacije (ali pripišete ID številko gradiva v Cobissu),
  • številko vaše članske izkaznice,
  • domači ali drugi naslov, kamor želite prejeti dostavo pošiljke, - telefonsko številko, na katero vas lahko pokličemo.

     4. Pošiljke bodo pripravili in odpremili še isti delovni dan od ponedeljka do petka, če bo naročilo                   oddano najpozneje do 12. ure, razen v primeru močno povečanega obsega naročil. V času                   praznikov odpreme ni.

    5. Izposojeno študijsko gradivo vrnete najpozneje v 7 dneh po ponovnem odprtju knjižnice. V                    primeru, da gradivo ne bo rezervirano, mu takrat lahko podaljšate rok izposoje. Zamudnine za                izposojeno gradivo v času izrednega zaprtja knjižnice ne bodo evidentirali.

    6. Dosledno upoštevajte higieno rok in rokovanja s prejeto pošiljko.

Za vse informacije smo vam na voljo potom e-pošte [email protected].

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aleluja (nepreverjen)

KONČNO!!! Ne vem zakaj niso imeli že celi čas možnost izposoje - ena po ena ali bi naročali ljudi na ure, da bi prišli po gradivo, ki so ga pred tem rezervirali. Da je knjižnica zaprta ravno zdaj, ko so vsi otroci doma, ko imajo čas in možnost brati knjige - neumnost. Ne pozabimo, da vsaka družina doma nima založenih polic s knjigami. Od knjižnice, ki je financirana iz javnih sredstev in naj bi služila širšemu namenu, bi pričakovali več fleksibilnosti.

Starejše novice