V soboški bolnišnici odziv sindikata označujejo za neutemeljen.

V Sindikatu zdravstva Slovenije so danes zjutraj komentirali kriminalistične preiskave v zvezi z nezakonitimi izplačili dopusta, ki so minuli četrtek potekale v Splošni bolnišnici Murska Sobota, in Bojana Korošca, direktorja soboške bolnišnice pozvali k takojšnjemu odstopu. 

Poziv so utemeljili z njegovo vpletenostjo pri izvedbi neupravičenih izplačil dopusta, zaradi katerih se je tudi znašel v preiskavi.

Izpostavili so tudi domnevno nedopustno ravnanje »po četrtkovih kriminalističnih preiskavah v zavodu, ko je bila, v roku dveh ur po odhodu kriminalistov iz SB Murska Sobota, Tatjani Petek, s pomočjo zasebnega detektiva, vročena prepoved opravljanja dela v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter prepoved dostopa do delovnega mesta."

Po njihovem mnenju naj bi šlo za povračilni ukrep zoper Tatjano Petek, ker je javno demantirala navedbe direktorja, da mu je kot takratna vodja pravno kadrovske službe svetovala izplačilo dopusta in s tem nezakonito ravnanje.

SBMS: Odziv sindikata neutemeljen

Na poziv pa so se zdaj odzvali tudi v soboški bolnišnici. Poslali so sporočilo za javnost, v katerem so zapisali:

»V zvezi s pozivom sindikata SPUKC smo v Splošni bolnišnici Murska Sobota še zmeraj prepričani, da izplačila niso bila nezakonita. Verjamemo, da bo to potrdilo tudi sodišče. 

Ob tem poudarjajo, da v zvezi z izplačanim neizkoriščenim dopustom poteka predkazenski postopek in zaenkrat še ni bila vložena nobena kazenska ovadba oziroma obtožnica. 

»Zato govoriti o odstopu zaradi obtožnice, ki sploh ni vložena, ni možno. Kot že prej povedano, pa verjamemo, da bomo, v kolikor bi obtožnica bila vložena, na sodišču dokazali, da so bila izplačila, izvedena na podlagi nasvetov ga. Petek, zakonita.

Odziv sindikata je po našem mnenju neutemeljen, sindikat pa je ravnal preko mere, ker je ga. Petek njihova zaupnica. Po našem prepričanju bi sindikat ravnal isto, ne glede na čas odpovedi ga. Petek, ki je, kot smo že prej pojasnili, slučajno sovpadel z obiskom policije na sedežu Splošne bolnišnice Murska Sobota.«

Izplačila svetovala že pred leti?

Kot zatrjujejo v bolnišnici, je izplačila neizkoriščenega dopusta njihova sindikalna zaupnica Tatjana Petek svetovala že v letu 2012, pri čemer izpostavljajo predvsem naslednji zapis:

»…pri racionalnem planiranju pa bi delavcem v primeru, da ne bi morali izkoristiti LD ali ur, le te plačali kot navadne ure.« 
 

Tako naj bi ustno svetovala tudi na upravi julija 2015, leto pozneje pa naj bi upravi poslala e-pošto, v katerem je  zapisala, da je delavec upravičen do odškodnine zaradi neizplačanega letnega dopusta, če izkaže, da je od delodajalca izrecno zahteval koriščenje letnega dopusta in da mu je delodajalec to pravico izrecno odklanjal.

Svoje navedbe so v SBMS podprli s priloženimi fotokopijami.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Novinarji, zakaj mešate drek tam, kjer ga ni ? Pojdite v skladišče " lesenjače " - 200.000 evrov - in tam drek mešajte ! Ne upate ? Nočete ?

severjug (nepreverjen)

spet ti neumna oseba, ojojojojoj

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Imam prav. Človek mimogrede da v žep 200.000 evrov - nikome ništa ! Tu pa čarovnice preganjate.

In reply to by severjug (nepreverjen)

Grk Zorber (nepreverjen)

Kje so zdaj člani sveta zavoda, ki so Korošča imenovali za direktorja, kljub temu, da so vedeli za nepravilnosti.
Ni res, da ni drugega človeka, ki bil sposoben voditi bolnišnico v Rakičanu. Ista stvar je s strokovnim direktorjem.

Čika-pajo (nepreverjen)

No tako, gre se samo za to kako in na kak način odstaviti direktorja in nazaj pripeljati staro gardo. Dokument kateri je. priložen dokazuje da takrat, ko je bilo lepo se je vse dalo zmeniti-tudi izplačila dopusta. Sedaj ko so nastopile osebne zamere in obračunavanja pa se take zadeve lepo koristijo. Koristijo pa jih nekateri zaposleni ki zelijo na tak način dominirati oziroma se sami zavihteti na direktorski položaj.

Čika-pajo (nepreverjen)

In kdo je bil do leta 2004-2009 direktor. Bil je g.. Borc, Žekš pa vodja Finančno računovodsega sektorja in glej ga zlomka tako visoka izguba. Kako ob tako dobrem vsemogočnem kadru!

In reply to by Izgube se vlečejo (nepreverjen)

Gost ZAPOSLENI (nepreverjen)

Čika Pajo- tak BILO. Borc direktor, Zeks financar, utež je bila prvo leti zavožena, Petkova pa si je zrihtala bajno placo; vec kak vsi vodji oddelkov v toj bolnici..

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Je Petkova SDS ?

In reply to by Gost ZAPOSLENI (nepreverjen)

preveč stroškov ... (nepreverjen)

preveč zdravnikov, preveč osebja, preveč bolnišnic ... nerentabilno, neučinkovito in neekonomično delo

http://www.mz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/7464
https://siol.net/posel-danes/lestvice-bizi/bolnisnice-z-rekordno-izgubo…

peciklin (nepreverjen)

O tiston so pa nika nej raziskavali, kak je Maček nej znal, ka so Mačkovo čer zaposlili,
Korošec pa je pa nej znal, ka so Korošcovo zaposlili.
Te burleske bi tudi znale biti zanimive!

brezveznjak (nepreverjen)

Zanimijvo - Pejtkova jim najprej, vsaj tak kažejo papejre, svetuje izplačilo neizkoriščenih dopustov. Te pa, kda jo menjajo z bole sposobnim mladen človekon, keri ma tudi višjo izobrazbo od njej, prijavi policiji tiste, kerin je svetovala, ka lejko izplačajo in pravi, ka je to protizakonito, pa ka je nej ona tega svetovala. Rejdan burleska.

Zaposlensg (nepreverjen)

Ka je to za sindikata SPUKC? Ali tak nekak...?To je Žekšov pa Petkove- nekši iz Ljubljane?

La-la (nepreverjen)

Bolnišnica je in ima dipl.pravnika, ga. Petek se je hudo zamerila štiriperesni deteljici(mislijo, da so nedotakljivi, ker so lideri v Bol.)Direktor ja nista mogla izkoristiti LD, nepogrešljiva? Vsi štirje direktorji so........?!!!!!Pericam so dali le za kamoflažo. Ga. Petek se je upala misliti in delati s svojo glavo, zanje je upornik!

Gostgost (nepreverjen)

Lala .. škoda ka je ne poznas.. te gospe Petkove, arogantne in svisene, se posebej do mladih novozaposlenih delavcov.. da smo prisli na kadrovsko.
Mislima je vedno le na svoj zep.
Zakaj pa so jo odpustili v Radgoni?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Naj mi končno nekdo pove v kateri stranki je Petkova !

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kolikor jaz vem je ves čas v stranki SD

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ne zajebavaj. Ona je verjetno v SDS.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vidva, ki sta minusa dala, napišita v kateri stranki je ! Stvar rešena.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Dummi (nepreverjen)

Iz papera je viditi, ka se je Petkova z izplačilon strinja, a oz. ga je predlagala. Kesneje pa je šla tou isto prijavlat... ...policiji? Moj boug dragi. Takše ženske pa je nej možno mete za sodelafko.

Dejansko ge ne bi mou več zavupanja v njou. Kak li? Piše eno, kesnej te pa za tou isto na policiji ovaja. Stranka gor ali dol, ženska je toksična do daske.

afta he (nepreverjen)

Iz te priloge se en d...k vidi kaj je ona svetovala.

bolnica bruh (nepreverjen)

Pa preberite si dopis še 1x - na koncu vam lepo piše, kaj je predlagala Petkova. Da se anomalije spravijo v zakonske okvirje. In sedaj, ko je vse prišlo na dan (no že nelep čas se ve) pa uri po Petkovi. V vodstvu bolnice zelo zelo smrdi po korupciji - javna sredstva si delijo sami izbranci. Sedaj pa vse prelagajo na Petkovo. Pa je ona podpisal izplačilo nadur. Korošec je sam sebi podpisal in svojim podrepnikom - strokovnemu direktorju, ki je največji negativec (poleg Korošča). Dela se lepega na drugem koncu pa ceca bolnico za denar. Pa dela po vseh bolnišnicah, je strokovni direktor, dežura.....supermen. Vse v 8 urah delovnega časa. Kje se zdaj člani sveta zavoda. Žekš, Forjanič...vsaj vidva, ki nista pod vplivom sedanjega vodstva (ali pa morda sta?). Eden je tam zaposlen in si ne upa odpreti ust. Drugi pa ima hčerko in zeta, ki rabita službo... in vse se spet pogliha. Tožilstvo pa tako ali tako ne bo nič dalo od sebe, saj se je pred časom pisalo, da je Korošec zaposlil hčerko od enega tožilca v MS. Torej vse imajo naštudirano. Dokaz temu je, da tudi Maček in Korošec nista odgovarjala, za to, da sta ZZZS okrog prinesla za nekaj 100.000 eur z Eritropoetinon in fiktivnimi hopitalizacijami bolnikov, ki so dejansko bili poslani domov (ZZZs pa prikazani kot, da so hospitalizirani). pa kako je Jevšek zriktal preko Korošca službo svetnici SMC Horvatovi - kar za nedoločen čas (tisit, ki so jo vrgli iz gimnazije v MS). Oče pa ji je v svetu zavoda bolnice - in tam je seveda glasoval za to, da Korošec ostane še naprej direktor. Banda pokvarjena in povezana! Zato pa je takšna slika v našem zdravstvu. Vodijo ga parobneži!!!!!

Salama1 (nepreverjen)

Kot sem zapisal že v prejšnjem članku, da zdaj pa ni več poti nazaj! Zadeva je šla čez mejo pravnega dopuščanja in je vsekakor potreben epilog ali v korist ene ali druge strani! Vendar je vedno stvar enostranska, kjer pač močnejši kaže svoj prav na vse načine in povezave. Bo pa seveda zelo pomembna tudi reakcija sveta zavoda, saj je organ pozvan k sprejetju zakonske odločitve!
Kolikor vem je Forjanič v svetu zavoda kar velik trn v peti in morda preveč sprašuje kot bi si vodstvo zavoda želelo.

Je pa seveda tudi izjava predsednika sveta zavoda na temo izplačila letnega dopusta bolj na strani petkove kot pa na strani vodstva!
Predsednik Sveta bolnišnice Marko Virag je 24. marca lani na tiskovni konferenci v bolnišnici potrdil, da je bilo nezakonito vsaj eno izplačilo, to je izplačilo, ki si ga je izplačal direktor sam brez odobritve Sveta bolnišnice.

"Na vprašanje, zakaj direktorju izplačila ni odobril predsednik oziroma določeni član sveta, kot zahteva zakon, je Virag odgovoril, da je bil direktor opozorjen, da izplačila ni dal v podpis predsedniku sveta zavoda".
Nadalje je povedal, "Vendar pa smo na zadnji seji potrdili izplačilo in s tem dejansko za nazaj sanirali to zadevo, počakajmo pa na izsledke pristojnih organov. Če se bo izkazala neupravičenost, bomo ukrepali v skladu s pristojnostmi," je odgovoril Virag."

Presodite sami kdo ima prav in kdo ne!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Edino pristojno bo sodišče ! Ne levi in ne desni fani !

In reply to by Salama1 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice