Inšpektorji urada za varno hrano so lani zaradi pomanjkljivih higienskih razmer izdali odločbe več kot 300 lokalom. Pomurje tokrat izstopa, a žal zaradi nepravilnosti.

Po podatkih Urada za varno hrano so največ kršitev zaznali na Primorskem, Gorenjskem, Celjskem in Pomurju, po prepovedi obratovanja izstopa Pomurje.

Umazani hladilniki, neustrezne sanitarije ...

Večina gostincev je sicer prejela odločbo za odpravo nepravilnosti, ki niso kritične. Gre za umazane hladilnike, zamaščene kuhinjske nape, odstopajoče talne obloge, neustrezne sanitarije, zbiranje organskih odpadkov, neurejeno HACCP dokumentacijo, piše Žurnal24. Številni kršijo predpise, ko gre za predpisano temperaturo v hladilnikih in zamrzovalnikih oziroma sledljivost živil. Med kršitelji so tudi ugledne restavracije .

Med petindvajsetimi gostinskimi lokali v Pomurju, ki so jih pod drobnogled vzeli inšpektorji, je kar trinajstim od njih bila izrečena prepoved določenih dejavnosti. Od prepovedi dostave hrane, uporabe kuhinje do prepovedi uporabe prostora za pripravo narezkov. 

Sicer pa si podrobnejše podatke o gostinskih lokalnih oglejte v zgornjem zemljevidu. 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

kanžor

Sramota ka vse ljudem potisnejo za gesti po tem pa tako hvalijo in se vö mečejo kak dobro so geli .Tüdi na sočni vilici bi se mogli oglasiti inšpektorji sigurno bi odkrili higienske nepravilnosti

Jojjoj (nepreverjen)

Gnesden ste eni samo preveč haklavi in nika drugoga... Me zanima, kak bi preživeli, če bi še izdak valali higienski zakoni iz recimo 50.let..

In reply to by kanžor

kanžor

Sramota ka vse ljudem potisnejo za gesti po tem pa tako hvalijo in se vö mečejo kak dobro so geli .Tüdi na sočni vilici bi se mogli oglasiti inšpektorji sigurno bi odkrili higienske nepravilnosti

ftič (nepreverjen)

Pri tebi bi se pa mogo doktor oglasite, te bi še največ haska bilau!!!

In reply to by kanžor

Dummy (nepreverjen)

Seveda bi ge predlago, ka se na stroške dafkoplačevalcof postav nendre f Sobote en sramotilni steber, kama bi se gostilničar coj zvezo bar za eno 12 vör, tozadevna zainteresejrana javnost pa bi mejla možnost par gnilij bilijc v njij zmetati.

Kelko san gledo spisek, so tou nebistvene zadeve, HACCAP so čijsti paperi, brez česakoli drugoga.

Glede na tou, ka so javnosektorski inšpektori tak vnete pri preganjanji delikventov v privatnon sektori, bi bilou smiselno (za začetek) ka se preveri sploj, da javnosektorski inšpektori odijo iz službe in seveda objaviti imena sej tistij, ka spizdijo iz službe ob 12h in se tiste seveda, ka med delovnin čason tovorijo flance paprike na delovno mesto.

Flance seveda tovorijo zatou, ka so skrbni (za svoj žep) in če bi med privatnin obiskon tržnice flance dali v gepek, bi seveda flance crknole.

omg (nepreverjen)

Stera gostilna je tvoja? :)

In reply to by Dummy (nepreverjen)

Dummy (nepreverjen)

Gledni, niti ena, niti san nej v gostilni v Sloveniji biu mislin ka leto dnij ali pa še duže.

Če bi se nešče akutno zastrupo ali pa bigesti bilou evidentno slabo, bi tou razmo. Biu san po gostilnaj če ščeš v San Franciskoji, Avstriji, Nemčiji, Belgiji, Nizozemskon.

Meni je lastnim gostilne san pravo, ka so meli obisk inšpekcije, ka so ugotovili in ka more popraviti. Med kršitvami je bilou, ka je igralo za deco pred gostilno potencialno nevarno.

Inšpektori so bili zelo diskretni, ker pač če poseu uničijo, te tak se propadne.

Do propada gnesden fali zelo zelo malo. Stranke se sagajo sega.
No, v Sloveniji eeeee to pa je država ... luknjastij cest. Ekonomija f piz**, inšpektori pa harajo. Ma ite v rit s ten principon.

In reply to by omg (nepreverjen)

politik (nepreverjen)

Ker je podatek zelo pomeben za obveščanje širše javnosti naj se objavi kje je inšpekcija vršila nadzor v zadnjih 5 letih v katerih lokalih in kakšne sankcije je izrekla drugače je vse skupaj zavajanje in podatek , ki nič ne pove nekateri imajo pregled vsak mesec dvakrat in drugi nikoli zato za objektivnost obveščanja postrezite z podatki drugače je vse skupaj PR za NEDOTAKLJIVE ala RAJH in podobni rodovniki?

lactanon (nepreverjen)

najboukše bi bilo ka se pri vsaki gostilni enkrat na mesec nenapovedano naredi pregled pa se nam ljudem več ne bo treba bati

Pax (nepreverjen)

Zakaj objavljate podatke stare več kot leto dni???

ftič (nepreverjen)

Sobotainfo, čas kislih kumarc ali bole lekar amatersko novinarstvo!! 1. podatki so od lani; 2. letos je situacija lejko že čista drugačna: kje hujša, kje boljša ali nepravilnosti čista odpravlene. Zmigajte svojo rit okoli po lokalaj pa po inpšekcijskih slujžbaj pa dobite aktualne informacije nej ka od žurnala24 doj kopejrate bedastoče z lanske zijme!

? (nepreverjen)

Samo resno, tole na Sobotainfo, sorry, to ni "novinarstvo"! Temu jaz rečem rumeni tisk, pomije, s katerimi se hrani npr. kanžor

Medtem, ko 100% zagovarjam, da se razkrije raznorazne svinjarije, se v tem primeru ne morem strinjati, da se vse meče v isti koš. Tale zadeva je že od LANI !! Nekateri so imeli "napake", ki so jih odpravili v ENEM DNEVU !!! In razlika je, če ti manjka neka papirologija ali pa podgane hodijo po zalogah hrane!!! Tak da, malo bolj konkretno bi lahko razvrstili "umazane" lokale in restavracije!!!

Marko 123 (nepreverjen)

Kolikor vem je letos druga Slascicarna na tem naslovu v Krizevcih, zato je to stara informacija. Dobro bi bilo, da se podatek popravi, ker ni posteno do novega lastnika.

Bakovci (nepreverjen)

Kelko cateringa je čobi zvozo...zaj so njemi pa te prepovedali dejavnost....narod pa hvalo kak dobro sta z Meolicon skuhala....

KOKOŠ sobotainfo (nepreverjen)

Ta prispevek si že enkrat vtaknite v ta zadnjo.
Ker kaj pametnega nimate nič!!!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice