Vrhunec slavja ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je za nami. A dogodki v sklopu praznovanja so in še bodo potekali. Preverili smo, kolikšni so stroški praznovanja ob stoletnici združitve Prekmurja z matico.

Praznovanje ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matično državo je vrhunec doseglo minulo soboto s slovesno sveto mašo in osrednjo državno proslavo. Občino Beltinci je v dveh dneh, dan prej je potekal še 23. občinski praznik, obiskalo več kot 15.000 obiskovalcev.

Okrog 130 tisočakov za proslavo

Spomnimo, da je bila rdeča nit proslave preplet treh pojmov, ki so tvorili njen naslov: Reka. Pesem. Gravitacijski valovi. Režiser in avtor koncepta proslave je bil Primož Ekart, pod scenarij in kot soavtor pa se je podpisal Dušan Šarotar.

Stroški proslave, katere koncept se je vrtel okoli reke Mure kot močne asociacije s Prekmurjem, pesmi kot umetnosti oziroma literature ter gravitacijskih valov kot znanost, so znašali okoli 130.000 evrov bruto. Tretjina zneska je bila namenjena honorarjem nastopajočih in avtorjev.

Ostalo pa je šlo za gradnjo prizorišča in pripravo pogojev za izvedbo državne proslave, kamor sodijo tudi vabila, zagotavljanje nujne medicinske pomoči, čiščenje prizorišča …

O nastopajočih na državnih proslavah sicer odloča Koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve, ki potrjuje tudi koncepte oziroma režiserje vseh državnih proslav. 

Pomagali tudi številni prostovoljci

Vendar pa nikakor ne smemo pozabiti na številne člane društev beltinške občine, ki so na proslavi pomagali prostovoljno. Po podatkih Občine Beltinci je sodelovalo okrog 350 ljudi. Moči so združili člani in članice krajevnih skupnosti, njihovih društev ter sekcij, delavci Javnega komunalnega podjetja Komuna Beltinci, prostovoljke in prostovoljci, cestni redarji in vodiči, ekipe NPM2, ekipe prostovoljnih gasilcev za primer požara ter čistilci.

Dogodki skozi celo leto

A slavje ob ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom se ni začelo, niti končalo z osrednjo državno proslavo. Dogodki ob praznovanju potekajo že od začetka letošnjega leta in bodo tudi v naslednjih mesecih.  

Iniciativni odbor za obeležitev stoletnice priključitve Prekmurja, ki ga je Svet pomurske razvojne regije na pobudo Mestne občine Murska Sobota imenoval marca 2017, je ob sodelovanju številnih kulturnih, znanstvenih in izobraževalnih institucij, ustanov civilne družbe, gospodarskih organizacij, ministrstev ter občin oblikoval program aktivnosti, ki ga je potrdil Svet pomurske razvojne regije. 

Dobrih 190 tisočakov za dogodke in obeležja

Na osnovi sklepa vlade so bile v vrednosti 191.828 evrov odobrene aktivnosti, ki jih je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo. V nadaljevanju izpostavljamo tiste dogodke oziroma obeležja, ki predstavljajo največji strošek, v prilogi pa si lahko pogledate za kaj vse je šel denar ob praznovanje ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matično državo.

Vlada Republike Slovenije je torej za praznovanje ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matično državo namenila dobrih 300.000 evrov

S spleta

Komentarji (66)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
STROŠEK NASTOPAJOČI (nepreverjen)

Stroški proslave, so znašali okoli 130.000 evrov bruto. Tretjina zneska je bila namenjena honorarjem nastopajočih in avtorjev.Ostalo pa je šlo za gradnjo prizorišča in pripravo pogojev za izvedbo državne proslave, kamor sodijo tudi vabila, zagotavljanje nujne medicinske pomoči, čiščenje prizorišča …
O nastopajočih na državnih proslavah sicer odloča Koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve, ki potrjuje tudi koncepte oziroma režiserje vseh državnih proslav.
TOREJ: 44.000 EVROV JE BILO NAMENJENIH HONORARJEM NASTOPAJOČIH IN AVTORJEV !
Mene zanima KOMU IN KOLIKO mi kdo ve posredovati ta podatek !

ima se može se (nepreverjen)

Za najmanj toliko je tudi župnik Benkovič spraznil blagajno župnije, da bi poplačal nezakonite posle ravnatelja glasbene šole Beltinci kot tudi direktorice zavoda sv. Cirila in Metoda!!! Namreč iživljajo se nad izjemno delavko! Škof pa ne ukrepa! Stroški še dale le naraščajo!!!

Narobe svet (nepreverjen)

Izjemen si tij. Te problem izpostavljaš vedno pri drugih temah. Neprenehoma. Očitno te fejst mantra. Imam občutek, da si ti ta izjemna delavka. Priporočam, da se obrneš na za te stvari pristojne institucije, nas pa s tvojimi komentarji - beri napadi pustiš pri miru.

In reply to by ima se može se (nepreverjen)

rit (nepreverjen)

kdo te tira da bereš! očitno te je briga le za lastno rit!

In reply to by Narobe svet (nepreverjen)

govedo (nepreverjen)

če bi ti bil človek, te to ne bi motilo

In reply to by Narobe svet (nepreverjen)

kaj,kaj (nepreverjen)

priporočila zadrži zase

In reply to by Narobe svet (nepreverjen)

beltinčar. (nepreverjen)

eni bi za svojo ves naredili vse, ti pa nisi med njimi

In reply to by Narobe svet (nepreverjen)

Narobe svet (nepreverjen)

Mislil si rit.

In reply to by beltinčar. (nepreverjen)

beltinčar. (nepreverjen)

ne, mislil sem to kar sem napisal, čeprav tebi to neustreza! kot vaščan beltincaj mam pravico podati svoje mnenje o svoji vasi in dogajanju v njej. zakaj mi župljani ne bi vedeli resnice!? ta župnik nas je rejsen vse oškodoval! vej pa dokler de tak? to je sramota kar se dela! telki pejnez, pa nismo mi nori! trebej o tem še več govoriti in tudi pisati!

In reply to by Narobe svet (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Sobotainfo mater ste že dosadni z to stoto obletnico. Ka rejsan nemate kaj pametnoga za poročati. Te se še probajte pozanimati kelko so se sposrali pa sposcali.

Tinka13 (nepreverjen)

Prostovoljci zastonj, nastopajoči s honorarji, ki pa dvomim,da so bili lih majhni! In kdo ima potem Prekmurje res v srcu?
Me zanima koliko teh"zvezdnikov" bi nastopalo oz sodelovalo,če nebi bilo honorarjev

lep pozdrav (nepreverjen)

Zelo dober komentar.

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Koliko je dobila ona na pol naga za ples in mahanje s srpom. Visek Kucanove umetnosti.

afta he (nepreverjen)

Pokazati bi morala še svojo rdečo zvezdo, te bi še honorar spadno. V tovrstno umetnost se glih ne razumem ampak pod srajco nosi boksarce, po mojem glih na takem dogodku ne paše. Bolj kakšne pajkice.

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Pa fejst je vroče bilo višek Kučanove meteoroligije pa v noči kmica tudi?

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

super, odlično (nepreverjen)

agreed! :) 100!

trollbusta (nepreverjen)

tou je daleč od 100-letnice bilo. vse ste potisnoli sklepanin markon. zaj so marki vo spadnoli kak najbole zaslužni, medten ka je murska republika bijla od hodoša do lendave, nej pa samo beltinci - lendava. ka majo marki tu poleg, razen toga, ka so še itak najbole goreči madžaroni??

tudi vsa duhovniška elita, ka je mejla vsaj kanček razuma za naš narod, je nej vsa operejrala na markečon.
nika ekstra ste nej marki. madžarska grofica je pri vas mejla vikendico pa eno velko skladišče za žijvež. nika dosta načik od toga, ka ma npr. en švaba firmo v odrancaj.

fps (nepreverjen)

Sklepani mark ti mamo đebo kda si še v cüjcki bül.

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Glede na vse in da dandanes vse stane, v Sloveniji celo preveč, se mi skupni znesek niti ne zdi tako pretiran?
Prostovoljec vedno dela zastonj, me pa zanima, so kaj dali tudi otrokom? Kakšen znesek za povečanje knjižničnega fonda, morda za nakup kakšnega športnega rekvizita?
Morda bi proslava stala bistveno manj, če bi bili nastopajoči samo Prekmurke in Prekmurci, tudi režiser in pomočnik, saj bi se potem lahko ta država, katera deli "šakom i kapom", sklicevala na domoljubje... to pa je vendar zastonj, ane?

La.ra.ra. (nepreverjen)
luc-ifer (nepreverjen)

Ti si sigurno odo v službo brezplačno, ker si se skliceval na domoljubje?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Bedak kot si ti, pa tudi spodnji (hjjt), ponovno ne razumeta... poante! Spominjaš me na nekoga, kateremu je bilo potrebno vse napisati naravnost, dobesedno... pa še takrat bi rekel, da zaradi prazne glave marsikaj ni razumel!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Bedak si ti, ka se delaš čednoga pa kvasiš neumnosti, samo pitan če si ti odo v službo brezplačno, in so te te nagnali iz ljb ali za perje? Mel si verjetno polno glavo praznine?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Bedak nič ne razume... A ni nekaj v narekovajih? A to pomeni neko resnost komentarja ali...? Samo, da si res preplitev, da bi kaj razumel!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Bedak nič ne razume... A ni nekaj v narekovajih? A to pomeni neko resnost komentarja ali...? Samo, da si res preplitev, da bi kaj razumel!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

hjjt (nepreverjen)

Najboukša ti je ta, ka bi domači nastopajoči koštali menje. Aja???? Zakoj pa???

In reply to by Truplo

Carni vrag (nepreverjen)

Otroci so bili zdruzeni pevski zbor OS Beltinci in OS 3 M. Sobota. Lahko bi jim pustili da bi zapeli vsaj eno pesem ce so ze tolilko vadili. Mogoce pa bi morali peti madzarsko ali romsko.

In reply to by Truplo

sarchi (nepreverjen)

Proslava je bila kvalitetna. Stala je pa bistveno manj kot tisto olgino skropucalo lani v Ljutomeru.

Proti Prekmurcem (nepreverjen)

Ukradeno zemljo praznovati NE sodi v moderno civilno pravno Evropo !!

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Đabe! Trbej ponoviti leta 2119!

Landini

Proslava je bila po mojem ena najboljših med vsemi proslavami organiziranimi iz strani države RS. Konec koncev to tudi ni nek denar, za državo. Vsaj ne bi smel biti.

LANDINI - NAJBOLŠE (nepreverjen)

Landini - kaj je pa te na toj proslavi bilo najboljše ? Katastrofa od proslave, ki z 100 letnico ni imela nič ne po vsebini in ne načinu. Gremo po vrsti: Zapeti sta bili dve prekmurski pesmi AMPAK POPAČENI do skrajnosti, to se z ljudsko pesmijo ne dela ali je v originalu ali je pa ni. Plesalka, popolnoma zgrešeno manjkal je samo drog in bi bil striptiz. Kreslin, je za svojo promocijo zapel nekaj kar nihče od prisotnih ni razumel. In na koncu je ta proslava stala točno 130.000 €. Od tega so samo nastopajoči dobili 44.000 € honorarja. Glede da so nastopi trajali vsega 40 minut. TO JE 1 MINUTA 1.100 € in to je denar davkoplačevalcev (ne države kot praviš ti) Medtem pa je 300 prostovoljcev, ki so delali zastonj stalo 0 evrov. Za 4.000 kosov prek gibanice, 8.000 langašev in 50 kg pajanega kruha, ki so ga spekle - pripravile gospodinje NISO DOBILE NIČ. Se pravi vso smetano ali kot se to strokovno reče vso dodano vrednost so odnesli iz Prekmurja Ljubljančani SRAMOTA

In reply to by Landini

Sprehajalec (nepreverjen)

Ja, če ne bi bilo prostovoljcev, bi ne bilo zastonj pogostitve za obiskovalce, temveč bi bila le za državne veljake in morda za nastopajoče, ki so itak dobili dovolj, da se dobro najejo! In bi bila samo proslava! Tako pač to je v Prekmurju. Gostoljubni smo pa res, tega ne more nihče zanikati.

In reply to by LANDINI - NAJBOLŠE (nepreverjen)

Sprehajalec (nepreverjen)

Ja, res je. Proslava je bila čudovita, visokih honorarjev nastopajočih je država že vajena, saj niso nič novega. Motil me je le nastop plesalke Leje Jurišič, ki je bil popolnoma neokusen, na trenutke prav vulgaren, pa še zdaj nihče ne ve, kaj je predstavljala ta koreografija.

In reply to by Landini

afta he (nepreverjen)

To trbej pitati režisera. Mi navadni Prekmurci to ne razmimo ovi v Lublani pa, ker majo viske škole.
BRUH....

In reply to by Sprehajalec (nepreverjen)

Sprehajalec (nepreverjen)

Morda pa je bila srajca Murina! Takoj dobimo smisel: na koncu ostanejo vsi goli in bosi!

In reply to by afta he (nepreverjen)

Landini

Pri tem ni bilo nič bolj vulgarnega kot pa razne Rozge itd na mnogi pomurskih odrih.

In reply to by Sprehajalec (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Landini, si ti iz JS, pa levičar?? Tou san te pijto že pri oni temi o prekinitvi dobrodelne akcije, pa si nej odgovoril!!!

In reply to by Landini

Landini

Trenutno delam kot raziskovalec (narvoslovec) in dodatno še sodelujem konstantno z uspešno mednarodno firmo s področja biotehnologije. Po veri sem ateist, po politični strani pa liberalec. Definitivno nisem klerofašist (SDS) ali komunist (levica, SD itd.). Ne obremenjujem se z zgodovino, ker pač to ni moje strokovno področje. Naj čevlje sodi le kopitar. Na volitve ne hodim, ker pač ni izbire, ki bi jo jaz podprl. Ne poslušam hrvaške glasbe. Ne jamram, ampak delam in dobro živim. Če pa hočeš kaj več, pa preko PM. Zdaj pa izvoli. Popljuvaj. Kar po domače. :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Liberalec ne more trditi, da je SDS klerofašistična stranka? To lahko trdi samo s sovraštvom zaslepljen človek. Za fašizem vemo, zakaj pa bi bila Cerkev oz. kler tako napačna? Zato, ker si ateist? En liberalec ne bi žalil vsepovprek verujočih, kateri je več, kakor neverojučih v državi. To slednje domnevam, ni pa sigurno daleč od resnice! SDS sigurno kakšno pikro vmes ušpiči, da pa bi bili fašisti, nacisti? Ti ne pij, če ti škodi, pa ne zameri!
Pa še to mi odgovori, pa ne iz znanja, katera si pridobil z branjem forumov, Mladine, poslušal predvolilne floskule levih opcij: kje ti vidiš, da je SDS fašistična strana s primesjo idej Cerkve? A zato, ker se bori za Slovenijo, za slovenskega človeka? A zato, ker so proti temu, da nam vsak vstopa v državo, kakor se mu zljubi? A zato, ker obsoja poboje komunistov, katerih je bilo veliko več, kakor s stran nacizma in fašizma? Meni boš težko napisal neki tehten argument!
Pa še o tisti "tvoji" Rozgi: ne moreš primerjati državne proslave z vaško veselico, kjer so po eni uri že itak vsi več ali manj pijani...

In reply to by Landini

luc-ifer (nepreverjen)

Alal vera kako čudoviti zapisi to si sigurno študiral med svojo službo v javni ustanovi "da je SDS fašistična strana s primesjo idej Cerkve? Kakšen veleum moraš biti, da sestaviš tako globoko misel? Glede stranke SDS, v njej je mnogo pametnih in izobraženih ljudi a imaš tudi klerofašiste J.J.Ž.M, A.H in še mnogo jih je prišlo iz partije in zdaj drmajo s stranko.Če maš dokaze o pobojih jih pa veselo predstavi kelko je kerih me prav zanima številčna opredelitev, ker si številke in matematične operacije uporabljal domoljubno v službi- nekdanji?

In reply to by Truplo

zblojenijanez (nepreverjen)

V SDS štera je rejsan klerofašistična zmes ni pametnih in izobraženih ljudi. Takšni so šli iz SDS. SDS je danes diagnoza.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Landini

Očitno je truplo spet dobilo neko kost na SDS-u. Ker nekaj časa je bil mir. A si napredoval?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

No ja, odgovora ravno nisi napisal? Ti je kaj zmanjkalo? O ostalima dvema pa je itak brez veze debatirati.
Vi levaki imate res čudne, taki npr. kot tisti "satan" bodo zraven rivali še privat življenja ipd... Ker drugega ne vejo, tudi bontona ne poznajo... In tudi drugega ne berejo, kakor Mladine, Pribca... če bi se malo pozanimal, bi število žrtev precej poznal... pa ni treba, da v številkah, tudi opisno, kdo je več ljudi pobil, se da marsikje prebrati.

In reply to by Landini

Landini

Daj Truplo umiri se malo. Star sem 28 let. A res misliš, da se bom ukvarjal s kretenizmi iz 2. sv. vojne. Če ti povem po pravici, mi je čisto vseeno kdo je koga in zakaj. Eni pač živimo naprej. Najlažje se je ukvarjati z zgodbicami iz prejšnjegfa stoletja kot pa misliti za naprej. Žalostno? Če bi Japonci in Nemci tako razmišljali, danes ne bi bili tam kjer so. Res pa je, da je vam enim zelo težko (desničarjem in levičarjem, ki prihajate iz tega obdobja). Živeli ste v državi brez prihodnosti in podkrepljeni s takimi ali drugačnimi zgodbicami. In še danes vam je to duševna hrana. Sam nimam nič proti Merklovi (ki naj bi bila prav tako desničarka kot SDS). Ampak glej ga zlomka. Njim uspeva. SDS-u pač ni. In jim tudi ne bo. Dokler bo JJ in njegovi zvesti služabniki na oblasti. Če v SDSu odstranite 20 najpomembnejših (kao) ljudi, imate vlado za naslednjih 20 let. Ampak to vam še zmeraj ni jasno. 80% mladih bo vas takoj podprlo. Ker mladi pač nismo omejeni s partizančki, domobrančki in podobno koristoljubno ......., ampak hočemo delati v sistemu, kjer uspevajo najboljši, ostali pa životarijo. Ker to je bistvo kapitalizma, kar bi vi kot desna stranka morali vedeti.

In reply to by Truplo

h (nepreverjen)

Bravo za zapisano.

In reply to by Landini

Vipko
Truplo

Ojoj, ja kdo pa je začel tule na tej temi omenjati fašiste, če ne ti? V povezavi s Cerkvijo. A ti ni jasno, da delaš od sebe lepotca, druge pa za grdobe. Lažeš, kot pes taco moli, kot se temu pravi.
Na žalost pa nekateri tudi nič ne preberejo in ti dajo celo prav ravno zaradi laži o marsičem, samo da je všečno.
Ja, hud neki liberalec, ko so mu dogajanja iz II. svetovne vojne kretenizmi. Če vem točen podatek, je takrat umrlo 45 milijonov ljudi.

In reply to by Landini

luc-ifer (nepreverjen)

Stvarno si veleum kar se tiče zgodovine, isti si kot tvoj idejni vodja Janša še svojo mater bi zatajil za laži, ki jih pišeš si postavljaš vprašanja in odgovarjaš, si se to učil na šalterju ali pri stranki SDS?

In reply to by Truplo

LANDINI - bum (nepreverjen)

Landini - to če je res kar si napisal, da delaš potem si še eden od tistih, ki v tej državi "drek mejša" (raziskovalec celo življenje brez rezultatov in koristi) žalostno da ti temu praviš delo na podlagi katerega bi naj dobro živel. Vse ostalo pa si se tako opisal, da te je kot Slovenca (v kar dvomim da si) lahko sram, in zaradi takih kot si ti vse vrag jemlje v Sloveniji.

In reply to by Landini

VRANA (nepreverjen)

Landini, pojeb, tij si nej liberalec, hahaha. Ker v tem primeru bil bil bližje sredini in temu ustrezno ne bi izjavil "klerofašist", ne bi zaničeval Cerkve... In taki ste dejansko levi fašisti in anarhisti. Ker že v osnovi drugačno razmišljanje označiš z zmerljivko, te to dela res skrajnega levičarja.

To dokazuješ tudi v vsakodnevnem življenju: glede na to, da ubogim ne nameniš niti centa TVOJEGA DENARJA (kot si sam izjavil!!!!). Tukaj, denar, ki ni TVOJ, pa ti je z lahkoto talati: "Konec koncev to tudi ni nek denar, za državo."

Ampak je upanje za tebe: "Ne jamram, ampak delam in dobro živim." Kaj kmalu boš ugotovil, kaj je kdo in odkorakal bolj proti desni sredini! Kaj kmalu več ne boš opletal s tujim kurcem po koprivah, kakor to delaš sedaj!!! #walkaway
Ti pa kopiram lep citat (s tem, da si še vedno zmeden in nisi niti liberalec, starost verjetno pod 30let):
"If You Are Not a Liberal at 25, You Have No Heart. If You Are Not a Conservative at 35 You Have No Brain"

In reply to by Landini

Direth (nepreverjen)

Najbokša proslava je bila gda je billa v MS pri grade v parke. Korak s čason pa brez melanholije in meglic.

In reply to by Landini

čistaistina (nepreverjen)

žalostno (nepreverjen) 1 dan 1 ura nazaj

Za Böltinsko proslavo je Prekmurci Ekarte scenarij napijsau Prekmurec Küčan, ka mijslite....... ka tou of mali spistij z rouk, rejsan je že fejst črvate, samo malo še bou *rek mejšau, te vidle!!

Carni vrag (nepreverjen)

Ljubljancani so hoteli catering. Nato je beltinski zupan angaziral domace sile. Vsaka cast.

Vend (nepreverjen)

Ljubljančani so si punili žepe, prejkmurska raja pa je dobila proslavo ge so gučali madžarski.

Komentar (nepreverjen)

Njaj,njaj, ve zaj si jih je Kreslin tudi dobro napuno, on je pa ja čisti Böltinčar.

In reply to by Vend (nepreverjen)

Landini

Saj je tudi prav. Konec koncev je posvetil temu svoje življenje. Prav je, da si je napolnil.

In reply to by Komentar (nepreverjen)

Komentar (nepreverjen)
proslava (nepreverjen)

Dajte si enkrat dopovedati ,da država ne da nič ker državi ne rastejo € na drevju .To kar da država so davki in davki ljudi ki delajo . Saj z tujim kurcom je lahko mlatit po koprivaj .

Sprehajalec (nepreverjen)

Saj se pa razumemo! Kdo pa je država, če ne mi državljani? Torej damo mi, samo nas nihče ne vpraša...

In reply to by proslava (nepreverjen)

kepa (nepreverjen)

Pa imamo mi para za bacanje

žb (nepreverjen)

pa ima i župnija beltinci para za bacanje! je tak verniki?!

In reply to by kepa (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Zanimle me kelko od toga sta daubila Ekart in Šrotar za te zmazek od proslave. Sramota.

zng (nepreverjen)

Saj za Prekmurce je vse dobro. Žedne so naj prek vode pelali. Glavno ka smo vogrski jezik poslušali.

Namesto ka bi domači lidje napravili program za proslavo, smo dalij delati lublanskin imbecilon keri nemajo pojma o Prekmurji in Prekmurcaj.
Proslava pred desetimi lejtami, kero je napavo Feri Lainšček je bijla svetlobna lejta pred tauf božnijof.

In reply to by www (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

To je bila prava internacionalna proslava. Neverjetno je da na melodijo Vsi so venci vejli postavili plesacico in to napol nago. Ti ljudje nimajo nika v glavi.

zng (nepreverjen)

Ogabno, ka so s takše lejpe pesmi napravili.

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

Medtem smo se … (nepreverjen)

SFRJ in vstopili v EU in NATO. Koliko maticnih narodov smo s temi potezami izdali? Predtem smo pa unicili Avstrogrski imperij in Kraljevino Jugoslavijo ... in to samo zaradi zlotvornih smrtonosnih zlovakov!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice