Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2019. Kako so se odrezali pomurski dijaki?

Maturanti, ki so konec maja in junija opravljali poklicno maturo, si lahko končno oddahnejo. Poletje se je zanje šele zdaj resnično začelo, saj so končno prejeli težko pričakovane rezultate spomladanskega roka poklicne mature 2019.

Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Tudi 18. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 46 dijakov in dijakinj; 45 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, ena dijakinja pa je bila neuspešna iz enega predmeta. Tako lahko rečemo, da je poklicna matura opravljena s 97,83 odstotki. 

Štiri maturantke so dosegle prag 22 od 23 točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija 2019 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejele maturitetno spričevalo s pohvalo. 

Zlati maturantki s 23 točkami sta: 

Barbara Barat, Občina Murska Sobota in 
Nika Erjavec, Občina Murska Sobota. 


Zlati maturantki z 22 točkami sta: 


Pia Hanc, Občina Beltinci in 
Laura Tratnjek, Občina Beltinci.  
 

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 14 kandidatk in vse so bile uspešne. 

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

K opravljanju poklicne mature je v Srednji šoli za gostinstvo in turizem medtem pristopilo 40 dijakov, od tega jih je bilo 97,5 odstotkov uspešnih, kar pomeni, da je en dijak bil na mature neuspešen. Certifikat o znanju tujega jezika na skupni evropski ravni B1 je prejelo 22 dijakov od 25 dijakov, ki so opravljali maturo iz tujega jezika.

Zlata maturantka z vsemi točkami je Mojca Raj.

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota

V okviru programa zdravstvena nega in kozmetični tehnik je na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota od 89 sodelujočih maturo uspešno opravilo 81 dijakov. Štirje dijaki so bili zlati maturanti, od tega dva diamantna, kar pomeni, da sta dosegla vse točke. 

Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota je 16 dijakov opravljalo zaključni izpit v programu bolničar-negovalec. Vsi so izpit uspešno opravili, šest dijakov je prejelo pohvalo. 

Dvojezična Srednja šola Lendava

Razveselili pa so se tudi na Dvojezični Srednji šoli Lendava, kjer so dosegli 100-odstotno uspešnost. 
K opravljanju mature, ki je tam potekala v programih kemijski tehnik, strojni tehnik in ekonomski tehnik in tehnik mehatronik je pristopilo 33 dijakov, med njimi so trije kemijski tehniki osvojili naziv zlatega maturanta. 

Na Dvojezični Srednji šoli Lendava imajo tudi dva zlata maturanta, in sicer Etjan Kiralj v programu strojni tehnik in Lara Copot, kemijski tehnik.

Biotehniška šola Rakičan

Od 14 dijakov, ki so maturo opravljali na Biotehniški šoli Rakičan, je bilo uspešnih 13 dijakov. Ena dijakinja je dosegla izjemen učni uspeh.

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Znani so tudi rezultati poklicne mature v Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. K maturi je pristopilo 118 dijakov in dijakinj, uspešno pa jo je opravilo 112.
Zlatih maturantov so našteli 10 od tega celo štiri diamantne maturante.

V programu elektro tehnik je maturo opravljalo 19 dijakov, vsi so bili uspešni. Uspešnih je bilo tudi vseh 40 dijakov v programu strojni tehnik, Saša Banfi je diamantni dijak z vsemi doseženimi točkami, Timotej Horvat, Miha Poredoš in Rok Supi so zlati maturanti z doseženimi 22 točkami.

Maturo v programu tehnik oblikovalec je opravljalo 21 dijakov, 19 jih je bilo uspešnih. Nina Benko in Maja Klepec sta dosegli vseh 23 točk.

V programu tehnik računalništva je maturo opravljalo 38 dijakov, od tega jih je bilo 34 uspešnih. Žan Horvat je dosegel vseh 23 točk, Žiga Tanacek, Tilen Tratnjek in Žan Hozjan pa so dosegli 22 točk. 

Ekonomska šola Murska Sobota

Na Ekonomski šoli Murska Sobota so danes podelili maturitetna spričevala poklicne mature dijakom srednjega strokovnega izobraževanja, ekonomski in logistični tehnik ter poklicno-tehniškega izobraževanja, ekonomski tehnik.

K opravljanju poklicne mature je v spomladanskem roku pristopilo 35 kandidatk in kandidatov rednega izobraževanja, vsi so bili uspešni, uspeh je 100 odstoten. 

Posebej izpostavljajo dve dijakinji:

Nina Novak in Petra Vogrinčič sta z 22 doseženimi točkami postali zlati maturantki.  

100% uspešni so bili tudi kandidati izobraževanja odraslih.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Majster123! (nepreverjen)

Kje so pa rezultati ekonomske šole?

- (nepreverjen)

Bili so 100 procentni, Nina Novak in Petra Vogrinčič sta pa zlativi

In reply to by Majster123! (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Saša Banfi je moški in ne ženska Sobotainfo!!!

Pax (nepreverjen)

V Ljutomeru ena ni naredila???
A je Kustec že priklopljen na aparate???

In reply to by - (nepreverjen)

Damjan Murko (nepreverjen)

Po koncanem faksu pa vsi lepo v avstrijo za tekoci trak....

Starejše novice