V predavalnici Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti se je danes odvila slavnostna podelitev Pomurskih raziskovalnih nagrad.

Pomurska izobraževalna fundacija – PIF je že sedemnajsto leto zapored podelila nagrade za najboljšo pomursko doktorsko disertacijo in najboljše pomursko magistrsko delo.

Ob materialni vrednosti nagrada predstavlja tudi veliko moralno spodbudo in prejemnikom zagotavljala ugled, ne le v domači regiji, temveč tudi širše. Za dosego tega je zelo pomemben izbor nagrajencev, zato to nalogo že tradicionalno zaupajo pomurskim akademikom in akademikinjam, članom in članicam Pomurske akademije PAZU.

Prejemniki Pomurske raziskovalne nagrade 2018

Najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike:

  • Monika Horvat

Magistrirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani z magistrsko nalogo Sinteza trifluorometiltioliranih aromatov in njihova oksidacija z vodikovim peroksidom.

Nagrada akademika Antona Vratuše za najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike:

  • Viktorija Lipič

Magistrirala na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani z magistrsko nalogogo Analiza fenomenoloških konceptualizacij zavesti v kontekstu empiričnega raziskovanja doživljanja.

  • Maja Kumin

Magistrirala na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo Problematika načrtovanja nasledstva v družinskih podjetjih s primerom.

Najboljša doktorska disertacija:

  • Sea Drvarič Talian

Doktorirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo Študij vpliva izbranih procesov in parametrov na notranjo upornost litij-žveplovih akumulatorjev.

  • Gabrijela Horvat

Doktorirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru z doktorsko disertacijo Priprava, karakterizacija in aplikacija polisaharidnih aerogelov.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Lepo, lepo pet žensk, niti enoga moškoga.

Kvot (nepreverjen)

Bo treba uvesti kvote. Diskriminacija.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Udelezenec (nepreverjen)

Sem bil na dogodku. Sramota za župana Jevška! Niti enkrat v svojem nagovoru ni namenil besede(!) dobitnikom nagrad! Niti ene same besede. Niti pozdravil jih ni! Namesto tega, da pozdravi in cestita dobitnikom, je svoj govor namenil sramotni promociji svoje stranke in prihajajocih volitev. Ze ob prihodu je bilo moc razbrati, da se zeli cim prej pobrati stran in nadeljevati krmljenje svojih ovc, ki bodo stopile pred kartonske skatle za dva dni. Sramoten in pomilovanja vreden "nastop"! Cestitke pa vsem dobitnikom, ste navdih vsem prihodnjim generacijam in ponos preteklih.

butalec (nepreverjen)

Počasi te spoznali, ka ste si izvolili. Točno zato ne hodim na volitve!
Sicer pa, stare mamike, ka njin je zapopevo Silvestreski kiss (my ass) do ga itak pa letele volit!
In to fse mokre!! (po napovedi bo deževalo).

In reply to by Udelezenec (nepreverjen)

troll (nepreverjen)

Gospod Petrijan, vi ste vsako leto kot direktor MU MS pozdravljali?
Nej se zaj spravlati na srmaka Jevška :)
Nej van je on kriv, ka prosjačite na sakšon kujkli za slujžbo.
Jebeno je, vrvlen. Direktor mestne uprave, zaj pa navadna propalica.

In reply to by Udelezenec (nepreverjen)

Bea (nepreverjen)

Sea ??? ..

Bedanec (nepreverjen)

Neverjetno! in na 4.sliki ste jih celo pokazali - predpostavljam vsaj, da so to one. Vse drugo pa Jevšek in Slavinec, kot če bi onadva bila nagrajenca. Čestitam, punce

Praznik 12345 (nepreverjen)

Čestitke damam za dosežke

čarni vrag (nepreverjen)

Lahko bi na fotografiji napisali katera je katera. Ali pa gre zopet za varovanje osebnih podatkov? To ni nič novega, že za časa Tita je bilo tako. Tudi tam so bili nagrajenci anonimni predstavniki delovnega ljudstva brez imen. Zdi se mi, da gre EU v smeri novega totalirizma, nekakšnega komunizma.

Muj (nepreverjen)

Ta sedar klaudija je pa tak skoz elegantno oblecena.

gost35535 (nepreverjen)

ka mičo bejlo rokavico zgujbo?

Starejše novice