Ulična kulinarika se vrača v središče mesta. Preverite, kateri gostinci bodo odprli letošnjo serijo dogodkov.

Slovenska ulica vstopa v četrto sezono kulinaričnih razvajanj. Kot smo poročali, bo Sočna vilica tudi letos razvajala ob izbranih petkih. S kuharji, jedmi in izbranimi tematikami bo sledila pomladno-poletnemu utripu ter se zaokrožila z vstopom v jesen.

»Četrta sezona nam bo to pomlad prinesla nove avanture. Odkrivali bomo zakladnico ulične kuhinje ter eksotične okuse daljnih dežel. Uživali bomo v poznanih domačih dobrotah ali spoznavali okuse sodobne kuhinje. Ob tem se bomo razvajali tudi z butičnimi slaščicami. Skupaj bomo nazdravili z izborom vin pomurskih in ostalih priznanih slovenskih vinarjev ali si privoščili raznolik pivski nabor,« obljubljajo v Zavodu za kulturo turizem in šport Murska Sobota.

Odvilo se bo skupno sedem dogodkov, pri čemer bo prvi na sporedu že čez dober teden dni. Tako je zdaj že znan tudi nabor izbranih gostincev. 

Naslednji teden, v petek nas bodo pred Hranilnico dobrot razvajali Gourmet Kodila, Oui Chef, Mojster Vafelj, Radgonske gorice, Restavracija Sports, Zavod za gostinstvo in turizem Na ter Staropramen.

Organizatorji pa ob tem izdajajo, da bo letos vsaka Sočna vilica tudi dan, ko vas bodo dodatno razvajali ponudniki blaga in storitev na Slovenski ulici.

V petek, 17. maja ugodnosti na primer pripravljajo:

 • Zavod korak naprej
  Slovenska ulica 34
 • Simply the Best
  Slovenska ulica 49 
 • Modni Studio BK
  Slovenska ulica 49 
 • Trgovina Žabica
  Slovenska ulica 39

Sicer pa spomnimo, da bo Sočna vilica potekala še ob naslednjih datumih:

 • 31. maj 2019 ob 10:30 
 • 28. junij 2019 ob 10:30 
 • 12. julij 2019 ob 10:30 
 • 16. avgust 2019 ob 10:30 
 • 30. avgust 2019 ob 10:30 
 • 27. september 2019 ob 10:30 

Kulinarični festival seveda lahko spremljate tudi na uradni spletni strani, kjer bodo gotovo že kmalu postregli s prvimi jedilniki.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jani r (nepreverjen)

zaboli me k...c za vačo debelo ulico :-)

cibek (nepreverjen)

Dol mi visij ta prireditev in dobro da bo deževalo super

VRANA (nepreverjen)

Ges mo pa šou, pa mo se tak napoko, ka pri sakšon štandi njan 120€, hihihihihihi... Ka mastno zaslüjžijo ponudniki... Tou vas pa nekatere fejst bolij, hahaha

Pohodnik (nepreverjen)

To si občinari delajo žurke za sebej ,saj mij delavci ka delamo nemremo ze ob 12.uri v petek tan sedete...Prhavčka se pa napaja ka ma vse rdeča lica! Žalostno pa škoda denarja ,drugo je pa tudi tak vse drago...naprimer 1 porcija šmarna 2,50E....za to ze 15 domačih jajc dobijš. No pa vablena vsa javna uprava....

Urime (nepreverjen)

Ge pa so naši specialisti( kebab, burger....) Nema šipšanona ?

Njofra (nepreverjen)

Dragi Nergači,

super je ka se v Soboti kaj dogaja. Kdor ne želi priti, pač ne pride. Če bi šli kdaj v kakšno drugo mesto pogledat, bi videli, da so tovrstni dogodki zelo priljubljeni. In ne - ni namen, da se nabašeš do konca, smisel street fooda je čisto drugje.

Starejše novice