Objavljeni so rezultati javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, v okviru katerega je bilo na voljo 43 milijonov evrov.

Na razpisu zagotovljena sredstva bo ministrstvo namenilo 13 projektom v vrtce in 27 projektom v osnovno šolstvo, od katerih sta 2 projekta za šolstvo narodnosti.

Skupna vrednost izbranih projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih je 13.076.243,99 evrov, za sofinanciranje investicij v osnovnem šolstvu 27.212.997,21 evrov in za sofinanciranje investicij v šolstvo narodnosti 1.984.140,93 evrov.

Na javni razpis je sicer prispelo 160 vlog 126 občin, od tega 67 vlog za naložbe v vrtce in 93 vlog za naložbe v osnovno šolstvo. Pri treh od teh je šlo za projekte v šolstvo narodnosti, in sicer dva v osnovno šolo in en v vrtec. Skupna vrednost vseh na razpis prijavljenih investicij znaša dobrih 91,6 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je bil sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov.

Katere pomurske šole in vrtci so uspeli na razpisu?

Med vrtci je bila uspešna Osnovna šola Cankova, enota Vrtec, med osnovnimi šolami pa Osnovna šola IV Murska Sobota in Osnovna šola Kapela. Sofinanciranje pa sta si zagotovili tudi Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci in Dvojezična osnovna šola I Lendava.

Koliko sofinancerskih sredstev so pridobili?

- Osnovna šola Cankova, enota Vrtec (738.141,131 evrov)
- Osnovna šola IV Murska Sobota (270.062,44 evrov)
- Osnovna šola Kapela (1.005.644,58 evrov)
- Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci (702.968,50 evrov)
- Dvojezična osnovna šola I Lendava (1.281.172,43 evrov)

Komu ni uspelo?

Neuspešno so v kategoriji vrtcev za sofinanciranje potegovale VVE pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca Bistrica, vrtec pri OŠ Puconci, vrtec pri Osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka Negova, Osnovna šola Mala Nedelja - Enota Vrtec, VVE pri Osnovni šoli Veržej, Osnovna šola in vrtec Apače - Enota vrtca Apače-Stogovci, Osnovna šola Turnišče VVE Turnišče in vrtec Beltinci.

Kar se tiče osnovnih šol, pa so bile neuspešne Glasbena šola Murska Sobota, Osnovna šola Gornja Radgona, Osnovna šola Sveti Jurij in Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prdni lujza (nepreverjen)

Klasika radgona neuspešna isto kot župan

...688 (nepreverjen)

Kaj pa ostali vrtci, sole, v obcinah. Imajo dovolj sredstev, da ne rabijo nic delat na projektih?

Starejše novice