V Sloveniji deluje 92 notarjev. Preverili smo, kako posluje šest pomurskih notarjev. Največ prihodkov med njimi ima Romana Gajšek, največjo rast v primerjavi z letom prej pa Valter Vindiš.

Finance so se zakopale v podatke o poslovanju slovenskih notarjev. Skupni prihodki 92 notarjev v Sloveniji so lani znašali 24,9 milijonov evrov, kar je dober odstotek manj kot leto prej. Pri poslovnem časniku so preverili, kateri notarji so lani ustvarili največ prihodkov in kateri so v primerjavi z letom prej zabeležili največjo rast. Pri podatkih gre za prihodke in ne zaslužek notarskih pisarn, saj podatki o dobičku niso dostopni.

Največ prihodkov med notarji v državi ima Miro Košak. Njegova pisarna je po poročanju Financ kot edina v letu 2018 dosegla več kot milijon evrov prihodkov, natančneje 1.032.454 evrov. Drugi notar z največjim prihodkom je v prejšnjih letih bil Jože Sikošek, ki je denimo v letu 2017 zabeležil nekaj več kot 900 tisočakov prihodkov. Toda Sikošek ni več notar, saj ga je ministrstvo za pravosodje lani razrešilo zaradi pravnomočne obsodbe izpred dveh let zaradi pomoči pri zlorabi položaja.

Na drugem mestu po višini prihodkov je tako zdaj Uroš Kos, ki je zabeležil za več kot 300 tisočakov prihodkov manj od Košaka – dobrih 688 tisočakov.

Kako pa poslujejo pomurski notarji?

Med šestimi notarji z območja Pomurja se je na lestvici najvišje uvrstila Romana Gajšek. S 377.690 evri je zasedla 19. mesto, a je v primerjavi z letom prej vendarle zabeležila 0,8-odstotni upad.

Valter Vindiš je pravzaprav edini od pomurskih notarjev, ki je v preteklem letu povečal svoje prihodke (3,5 odstotka). Največji upad prihodkov z -11,9 odstotka medtem zasledimo pri Mariji Ternar. Natančne podatke si oglejte v spodnji tabeli:

Vir: finance.si

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kvdro i (nepreverjen)

Nepotrebni paraziti.

sijo1972 (nepreverjen)

Moj podpis pod tvoj komentar, ko sem videl njihov cenik sem si pa pogodbo s pomočjo interneta sestavil kar sam in privarčeval 300,00 eurov, kar ti notar zaračuna pri sestavi pogodbe, katero pa tako ali tako naredi le copy/paste in spremeni osebne podatke.

In reply to by kvdro i (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Res je

In reply to by kvdro i (nepreverjen)

sobočanec22 (nepreverjen)

Ratnik Alenki je zaradi nesposobnosti in neprofesionalnosti promet spadno. Že zdavnaj bi morala svojo raboto zaprejti, ker sestavlja nemogoče zapisnike, v katerih briše pomembne podatke iz zemljiške knjige. Poleg Lepše največja prevaratnka in goljufinja !

stric vili (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

O stroških pa nič ne napišete. Samo bruto zneske vidite pokvarjenci !!!!! Pa na državo se obrnite, ki si je Notarje izmislila. Nekatere stvari ne moreš sam narediti in obvezno rabiš notarja. Seveda v večjih mestih zaslužijo več, ker je več strank. In imajo tudi več zaposlenih, kar tudi predstavlja večji strošek.

Spomenicaa (nepreverjen)

Zato pa ti kaj napisi, ce si ze zraven in poznas rabote,

In reply to by stric vili (nepreverjen)

kapelcan (nepreverjen)

strokovnost Marije Ternar se pred leti skusil na svojem žepu, nestrokovnost ........

ringoo (nepreverjen)

Notarka Marija Ternar gleda vedno, da so stranke zadovoljne. Kapelčan mogoče si spil kak kozarec preveč...

In reply to by kapelcan (nepreverjen)

Markod (nepreverjen)

Marija Ternar je tudi mene zajebala, brez evra kredita sem pri njej postal hipotekarni dolžmik

ringoo (nepreverjen)

Ne ve kaj ti je kriva notarka v tem primeru, prepričan sem, da te ona ni silila ali celo napeljevala v nekaj kar bi ti škodovalo, še manj, da zastavljaš svojo nepremičnine.

In reply to by Markod (nepreverjen)

Markod (nepreverjen)

Lahko pa zataji , ne pove določene stvari, zavlačuje z vpisom v zemljiško knjigo, dokler ne pride do druge izvržbe na parcelo

In reply to by ringoo (nepreverjen)

Starejše novice