Od 29. marca do 7. aprila bodo vrhunski kuharski mojstri in kuharske mojstrice v 105 restavracijah po Sloveniji goste znova popeljali na izbrana kulinarična doživetja.

Odštevamo dneve do začetka spomladanskega tedna kulinarike, ko bodo vrhunske restavracije znova ponudile posebne sezonske menije po enotni ceni – 19 evrov, in sicer z najmanj tremi hodi, pri čemer je poudarek na svežih lokalnih dobrotah. 

Pri tem je pomembno, da kuharski mojster doda lastno ustvarjalnost, ki jo plete z mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Seveda, je estetika krožnika nujna. Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju v Tednu restavracij so ocene, zato lahko sodelujejo le tiste, ki po kriterijih ocenjevanja kulinaričnega spletnega portala Šole okusov ustrezajo posebnemu merilu kakovosti. To so torej le gostilne in restavracije s srčki.

Teden restavracij se je začel v Mariboru, v okviru Evropske prestolnice kulture, in sicer leta 2012, vseslovenska akcija pa je postal leto pozneje. Da ljudje vse bolj uživajo v kakovostnem grižljaju, dokazuje tudi vse boljša obiskanost.

105 odtenkov pomladi - katere pomurske restavracije bodo sodelovale?

Kulinarično pomlad bo po vsej državi pričaralo 105 restavracij in gostiln. V severovzhodnem delu Slovenije je na izbiro 28 restavracij in gostiln, od tega štiri pomurske.

  • Restavracija Kodila - mesnine, žar in prekmurske specialitete s kanadskim chefom
  • Gostilna Zorko - prleška kuhinja z nadgradnjo
  • Gostilna Rajh - Tanja in Damir Pintarič osvežujeta prekmursko kulinarično tradicijo
  • Gostilna Tonček - posodobljena prekmurska kuhinja; dödoli in čokoladna krema

Rezervacije so odprte, vse restavracije in menije pa si lahko ogledate na tej povezavi

V Tednu restavracij je tudi precej mladih gostov. To je njihovo prvo srečanje z vrhunsko kulinariko, kuharskimi mojstri, restavracijami, hodi, vinsko spremljavo … Za nekatere je to edina priložnost, da lahko obiščejo takšne restavracije, za nekatere pa je to priložnost, da v Tednu restavracij primerjajo, ocenjujejo, izbirajo, kje je dobro, kje so zadovoljni ... In tja bodo šli tudi izven Tedna restavracij.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
šandor (nepreverjen)

Ali Rajh bog ne daj da ne bi bil med njimi .

Olosh (nepreverjen)

Te moti to slučajno? Ali ge je tvoj problem? Tak čisto resno me zanima?
Ustanovi gostilno, pa maš tudi ti lejko to. Dotečas pa enjaj štenkati pa se spravi delat! Pa en hint za ime gostilne: Štenkerija ;)

In reply to by šandor (nepreverjen)

krobikar1

Kebab de šteri od tej ponüjo?!

Kavaššš (nepreverjen)

Pajdo

Df. (nepreverjen)

Veliko lepših žensk kot so manekenke obstaja pri nas, pa Ne hodijo po modnih pistah, enako je z gostinskimi lokali....

bravo za članek (nepreverjen)

verjetno ste izbrali lestvico po prometu katerega delajo te restavracije???
ali pa skrivajo promet mogoče????

bossmann (nepreverjen)

Še nej dugo nazaj ste pijsali ka je pri Tončeki inšpekcija nepravilnosti našla ( črvi v meli, nečistoče...), zdaj naenkrat pa najbukša restavracija. Nega kaj!

alkimist

Yo luzeri, par klikov vas loči od toga ka prečitate o kon se ide, namesto ka v transi zlorablate tipkovnico.

Starejše novice