Te dni Mariborčane razburja vest o tragediji, ki se je pripetila v Dvorani Tabor. V Športnih objektih Maribora se ne čutijo soodgovorne za tragedijo.

Potem ko so se v Dvorani Tabor v torek soočili s smrtnim primerom, je zdaj jasno, da je umrl moški, ki se je tam rekreiral. Igral je namizni tenis in med tem doživel zastoj srca.

Kot je izhajalo iz objave, s katero je Dejan Kaloh, mariborski poslanec iz vrst SDS, na družbenem omrežju Twitter pozval k odgovornosti, naj bi bil vzrok za tragičen razplet tudi dejstvo, da v dvorani ni nameščenega defibrilatorja.

Na zapis so se odzvali številni Mariborčani.

Ne gre kar tako prelagati odgovornosti

Na Športnih objektih Maribora smo izvedeli, da defibrilatorja v dvorani res ni, je pa bila v času tragedije prisotna reševalna ekipa.

»Drži, da v sami dvorani nimamo defibrilatorja, ampak se je v tistem času, ko se je zgodil ta tragični dogodek, v dvorani odvijala tekma v futsalu med reprezentanco Slovenije in Italije, zato je bila reševalna ekipa prisotna na kraju dogodka in so nemudoma pomagali, tako da se ne čutimo soodgovorne,« je pojasnil Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor.

Življenje ali zakonski predpisi

Dvorani Tabor najbližja lokacija, kjer je nameščen defibrilator, je Železnišarki teniški klub v Športnem parku Tabor. »Mi imamo defibrilatorje nameščene povsod, kjer je to zakonsko določeno. Na Kopališču Pristan, v poletnem času tudi na Mariborskem otoku in imamo ga v Ljudskem vrtu,« pojasnjuje Mežnar.

Ampak tragedija je jasno pokazala na pomanjkljivost. »Takoj smo začeli zbirati ponudbe in bomo opremili vse objekte. Ne glede na pravila, življenje je več vredno, kot bilo kaj drugega,« dodaja Mežnar.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rikardo (nepreverjen)

V rejdko keri športni dvorani je prisoten AED zato ker majo pri vsakon športi nekše reševalce polek

u pokojni-c (nepreverjen)

boljši da je šel na pivo
kot da je nosil denar v dvorano
veste lastniki dvorane tam imajo ogromne dobičke

Mura je večna (nepreverjen)

v Murski se kaj takega ne bi moglo zgoditi
Gospod bi bil danes še živ
če bi se rekreiral v Murskoj Soboti

Habbaa (nepreverjen)

Da bog da ka crknejo vse te glavetine v slo. Al teeee teee te pa pridemo mijjj z veseljon bon njemi cunte pretigaval KUHAR kupsinci? Pripravi se na senju jutriii :) klobaso si za domo spakeraj tak nikaj ne delasss debeliii ...

Starejše novice