Slovenski turizem je v popolnem razmahu in zdi se, da ga prav nič več ne more zaustaviti. Bo tudi Pomurje zajahalo val? Priložnosti ne manjka.

Naša država je kot turistična destinacija prepričala že mnoge popotnike in skorajda ne mine teden, da se ne bi znašli v kakšnem izboru svetovnih turističnih vodnikov ali v spletnih novicah.

Vendar pa v Pomurju kljub temu kar nekaj poslovnih prostorov še vedno išče lastnika z vizijo. Če razmišljate o tem, da bi se tudi sami podali v posel in turistični razcvet izkoristili za zagon lastnega turistična obrata, vam ponujamo pregled ta hip najzanimivejših objektov na trgu nepremičnin.

Poslovni prostor, Črenšovci

V Črenšovcih v središču naselja v prodajo ali oddajo ponujajo nekdanje gostišče Beli grad s petimi spalnicami in prav toliko kopalnicami. Gre za gostinski lokal, hotel v izmeri 400 m2. 

Stavba je bila zgrajena leta 1960 in adaptirana leta 1990. Nahaja se na 7.000 m2 zemljišča, premore pa pisarno in restavracijo s 100 sedeži - vse HACCAP skladno.

Cena: cca 300.000 evrov

Poslovni prostor, Dobrovnik

V Strehovskih goricah se medtem ponuja vinotoč s poslovnim prostorom velikosti 195 m2, zgrajen leta 2008 in adaptiran leta 2008. Nahaja se na 5 .450 m2 zemljišča in zajema več poslopij.

Nepremičnina se prodaja v celoti in vključuje osrednje gostinsko poslopje - vinotoč (nov objekt, ki z načinom gradnje in videzom sovpada s preostalim objektom) s kletjo, 200 let staro obnovljeno vinsko kletjo - cimpračo, osrednjim dvoriščem, vinogradom in vso opremo z inventarjem.

Cena: 300.000  evrov

Počitniški objekt, Moravske Toplice

Priložnosti se skrivajo tudi v Moravskih Toplicah, kjer je naprodaj počitniški objekt v izmeri 567 m2, zgrajen leta 1987. 

Hostel s pripadajočimi 1.224 m2 zemljišča je umeščen 250m od Term 3000v Moravskih Toplicah in 50m od golf igrišča. Potreben je sicer osvežitve, a je zelo primeren za investicijo, saj obsega približno 25 ležišč v prvem in drugem nadstropju, pritlični lokal velikosti 149 m2 z letno teraso ter frizerski salon na 36 m2. Lokal in frizerski salon sta trenutno v najemu.

Prav vse sobe so opremljene z lastnimi kopalnicami s tušem, sanitarije pa se nahajajo na hodnikih. V vsakem nadstropju je kuhinja z jedilnico kjer si lahko gostje pripravljajo hrano in se po želji tudi družijo. V sobah je po tleh parket, v kuhinji pa topli pod. Okna so lesena. Za goste je zagotovljen tudi parkirni prostor. 

Cena: 355.000 evrov

Poslovni prostor, Lendava 

Za slabih 500 tisočakov je vaš lahko tudi utečen gostinski lokal s prenočišči blizu madžarske meje, ki je bil zgrajen 2002 in se razteza na 1.226 m2 z 2.851 m2 zemljišča.

V Lendavi se ob državni cesti za Madžarsko nahajajo trije urejeni objekti, eden s sobami za oddajanje prenočišč in nastanitev, srednji za lastno uporabo, kot stanovanjska hiša, ter tretji, glavni, kjer se nahaja restavracija s kuhinjo za 40 oseb in sobe za oddajanje v najem.

Namestitvene kapacitete so bile zgrajene leta 2006 in obsegajo 70 ležišč v 28 sobah, opremljenih s klimo. Urejeno je tudi ogrevanje preko centralne napeljave. Poleg so tudi parkirišča za goste.

Nepremičnine so v središču treh termalnih zdravilišč, in sicer Lendavskih term, Moravskih toplic in madžarskih toplic. 

Cena: 490.000 evrov

Počitniški objekt, Martjanci

V bližini Moravskih toplic pa je naprodaj tudi tradicionalna gostilna z novozgrajenim prizidkom in Penzionom, velikosti 1029 m2 z 2.413 m2 zemljišča. Zgrajena je bila leta 1898, adaptirana pa leta 2006.

Stari del meri 324 m2. V pritličju je restavracija v obratovanju z opremljeno moderno kuhinjo. V kletnih prostorih se nahaja obokana klet v starinskem stilu. Gostilna ima 180 sedežev znotraj objekta in 50 sedežev na zunanji terasi (100 m2) ter veliko parkirišče (30 parkirnih mest).

V novozgrajenem prizidku (1997) velikosti 468 m2 so še nedokončane sobe; (20) dvoposteljnih z možnostjo dodatnega ležišča in velik prostor, primeren na primer za konferenčno dvorano.

Obstaja možnost dograditve objekta, ki že ima gradbeno dovoljenje, kjer je spodaj bazen in 14 velikih sob, opremljenih z jacuzzijem.

Penzion premore 9 sob in 4-sobno stanovanje. Prostori vključujejo parket, kabelsko TV, predel s sedežno garnituro, pogled na vrt in lastno kopalnico s prho. Penzion je dobro vpeljan, s 70-odstotno zasedenostjo in med drugim ponuja možnosti za lov na divjad, ribolov in pešpoti za pohodnike.

Cena: 890.000 evrov

FOTO: Nepremičnine.net

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Tujec 2

Šinjor, v Jugi zakon, danes propad ! Ostalo - nič pametnega in prekleto drago !

? (nepreverjen)

To vse skup se že 100 let odavle, za takše pejneze, nej čudno... Mislijo ka sujo zlato odavlejo

samoTak2 (nepreverjen)

naj odajo za pol cene, pa do vsaj nekaj eni pa drugi stoga meli,...

In reply to by ? (nepreverjen)

Anti Amater (nepreverjen)

Te vaše novice so čedalje bolj neberljive zaradi glupih reklam...saj pa nevem, če se oddavle škoda bee ali Villa Magdalena s Krapinskih Toplic ali Lendavska Tiskarna za vizitke...
Malo se zresnite no !

bb11 (nepreverjen)

Dol si potegni adblock al pa povej komu naj ti ga. Ko sem nazadnje na materinem računalniku gledal sobotainfo sem skoraj ponorel. Kot praviš, služit je treba jasno al pretirano z reklamami je pa tudi.

In reply to by Anti Amater (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Kak si pa te zaj prišo do sobotainfoja? Prejk vüjčekovoga računalnika?

In reply to by bb11 (nepreverjen)

kolega (nepreverjen)

eni mamo telefone :D

In reply to by Vajz (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

či što šinjora za slab milionček kujpe san pa ge tuj pop

lauraas (nepreverjen)

Niti ne pogledam reklame in že kliknem na X.

lauraas (nepreverjen)

Te nadležne reklame naredijo samo škodo reklamatorjem, nova24tv ima to boljše , niso moteče in nadležne.

Vajz (nepreverjen)

Hja, tan so reklame rejsan nej moteče pa nadležne, so pa zatou članki.....

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Gingo (nepreverjen)

Poslovni prostor v črenšovcih ni vrede 20 tisočakov notranjost zgradbe je plesniva, teče voda in trava do strehe. Niti malo ni več to podobno stavbi na sliki.

Tujec 2

lauraas, ti pride, ko gledaš Janezkovo - Orbanovo televizijo ? Uboga v glavi !

Tujec 2

lauraas, dati minus - je to vse, kar zmoreš ?

Tujec 2

lauraas, kaj praviš za referendum ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice