Klub prekmurskih študentov prireja že 62. Bujto repo. Tradicionalna zabava z večerjo bo v sredo, 13. marca 2019, v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Večerja se bo pričela ob 19. uri in bo trajala vse do 22. ure, ko bo sledila še nepogrešljiva zabava. Obiskovalci bodo lahko uživali ob izjemnih nastopih, ki bodo pričarali nepozabno vzdušje.

Večerjo bo ob zvokih cimbal, saksofona, harmonike, bobnov in kontrabasa popestrila skupina Prašnati. Petčlanska zasedba bo z znanimi ter hudomušnimi in nevsakdanjimi skladbami poskrbela za nadvse prijetno kavarniško in džezovsko vzdušje.

Za nadaljevanje večera bodo poskrbeli Veški dečki. Etno skupina, ki deluje že od leta 2004, prihaja Iz Beltincev v Prekmurju. Ob zvokih pestro izbranih inštrumentov svojo prekmursko, dalmatinsko, starogradsko, narodno-zabavno in zabavno glasbo predstavlja po vsej Sloveniji, pa tudi v tujini.

Za vrhunec večera bo poskrbel slovenski kantavtor in folk rock glasbenik, Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Doslej je izdal sedemnajst albumov z avtorsko glasbo, več pesniških zbirk, nastopal v filmih in gledališču kot igralec in avtor glasbe. S svojimi znanimi pesmimi, kot so Z Goričkega v Piran,  Poj mi pesem, Od višine se zvrti, vedno očara občinstvo in poskrbi za nepozaben dogodek. 

Večer bo zaključila vedno zabavna skupina Kingston iz Idrije, ki je bila ustanovljena leta 1994. Njihove pesmi lahko uvrstimo med pop, reggae in latino glasbo. Skupina, ki jo sestavlja 5 članov, je izdala že številne albume. Njihove znane uspešnice pa bodo 62. Bujto repo zaokrožile, kot se za tako prireditev spodobi.

Do Ljubljane bo organiziran tudi avtobusni prevoz, in sicer iz Murske Sobote in Maribora, če bo vsaj 10 prijavljenih, pa tudi iz Lendave. Odhod iz Murske Sobote bo ob 16.00, iz Maribora pa ob 16.45, povratek iz Ljubljane pa bo ob 3.45.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komunist buldog (nepreverjen)

je to res da gre rdeča soboška kulturna deklica za sekretarko

rdeči sobočanec (nepreverjen)

to ni nič
ja sam slišao da bude doktor mađister župan
kad jevšek ide za eu parlament

In reply to by komunist buldog (nepreverjen)

revival (nepreverjen)

Marki so si očitno prisvoujili bujto repo.... Pa kingstoni, muzika za plijtve ume... Ge so časi, kda so študenti ešče bilij kulturna, intelektualna pa alternativna avantgarda, nej pa kup častihlepnih in pohlepnih primitivcov...

Veški dečko (nepreverjen)

Še dobro ka mamo KPŠ ka mamo kakšen špil. Eto gibanca zdaj repa, to je to

Doktor mujcek (nepreverjen)

Ja in , komu kurcu to vse služi , popolnoma brez veze .

Olosh (nepreverjen)

Študenton ti ''doktor'' ;) Ajd zdaj pa šetnja pa beži dol.

In reply to by Doktor mujcek (nepreverjen)

Čebula (nepreverjen)

Vsako leto ista pesem.. v 3 letaj neven či se je menjalo 5 rrazličnih izvajalcov/bendov tü

Starejše novice