Velika noč je prebudila umetnika v nas, nastajali so barviti in velikanski, celo z 'dragulji' okrašeni pirhi in zmajska jajca!

Velika noč je torej za nami. Spočiti in za nekaj (kilo)gramov porejeni smo se podali v skrajšani teden in že smo začeli odštevati do naslednjih, prvomajskih praznikov. 

Toda minulih dni niso zaznamovale le velikonočne dobrote in bogato obložene mize; mnogi so priložnost izkoristili še za ustvarjanje ter se posvetili poslikavi jajčk. Tako so tudi v Pomurju nastali precej zanimivi pirhi. 

Zato smo vam minuli petek zastavili izziv ter vas pozvali, da nam posredujte fotografije svojih izdelkov. Najlepše, najizvirnejše in najbolj neobičajne pirhe – želeli smo jih videti prav vse! Vaše umetnine so pridne polnile naš elektronski predal in prispelo je kar nekaj izjemnih primerkov.

Marija Horvat je svoj živo modri pirh na primer obarvala povsem naravno – z borovnicami.

Izkazala se je tudi Danijela Kuhar Kalamar, z domiselnimi, barvitimi in bogato okrašenimi jajci.

Kot je sporočila Zdenka Veršič, so nekoliko večja jajca bila na ogled v Murski Soboti, Ljutomeru in frizerskem salonu njene hčere v Turnišču. Velikanski pirhi z motivi znanih pomurskih cerkva, ki jih je v objektiv ujel Janko Veršič, so v višino merili kar 80 centimetrov.

Ustvarjal je še štiriletni sin Monike Novak, ki je malce pomagala pri slikicah. 

Izpod rok Danaja in Tiare Kaštrun pa so nastali še z 'dragulji' okrašeni pirhi in zmajsko jajce.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice