Jutri bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli četrto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let pa kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. 

Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

V Pomurju 10 lokacij meritev

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo okoli 200 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti. Policisti bodo hitrost merili od 6. do 18. ure, in sicer na 617 lokacijah po vsej Sloveniji, v Pomurju pa bodo na vas prežali na naslednjih lokacijah:

  • Murska Sobota - Avtocesta - Počivališče Dolinsko - Sever (Lendava Smer MS)
  • Murska Sobota - Avtocesta - Počivališče Dolinsko - Jug (Ms Smer Lendava)
  • Murska Sobota - Petajnci (Naselje) - Petajnci - Murska Sobota 
  • Murska Sobota - Rankovci (Naselje) - Murska Sobota - Gederovci 
  • Murska Sobota - Rakičan (Naselje) - Murska Sobota – Lipovci
  • Murska Sobota - Dobrovnik (Naselje) - Dobrovnik - Dolga Vas
  • Murska Sobota - Na Relaciji (V/Izven Naselja) - Dobrovnik - Beltinci
  • Murska Sobota - Na Relaciji (V/Izven Naselja) - Vučja Vas - Križevci - Ljutomer
  • Murska Sobota - Na Relaciji (V/Izven Naselja) - Podgrad - Trate
  • Murska Sobota - Na Relaciji (V/Izven Naselja) - G. Radgona - Radenci - Vućja Vas

Stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo

"Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo," so zapisali na policiji.

Zato v policiji znova opozarjajo voznike, da naj prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
papa (nepreverjen)

inkasanti an delu

--------------… (nepreverjen)

Vozi se po predpisaj pa te nišče nede kasejro. Če pa lejčeš kak budala, so ti pa policaji nej krivi, če te na radar dobijo. Budale pač krivijo policaje, ka so budale.

In reply to by papa (nepreverjen)

Konj (nepreverjen)

Ne modruvle.

In reply to by --------------… (nepreverjen)

papa (nepreverjen)

mati narava..

In reply to by Konj (nepreverjen)

kokakola (nepreverjen)

Kdo je pa kriv ka nekateri ne ozijo po predpisah? Vsak san je odgovoren in niti te akscije nedo pripomogle k bolšemi rezultati .Še tak dober voznik naredi enkrat napako in to ga stene posledic lejko pa voziš brez izpita celo življenje pa te niti ne stavijo niti nobene napake ne nardiš.

GostM (nepreverjen)

Zatau ka so občani zadovoljni z županon pa bi ga ponovno volili pa mate zaklenjene komentare pod vsakin njegovin člankon. Haha ne serite z to oceno, realna ocena je 1

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Za njega je še 1 previsoka ocena. Bolj primerna je 0 - zero, nula, nič od nika.

In reply to by GostM (nepreverjen)

občannnn (nepreverjen)

Ka pod Jevškem se nesme komentirati ko si je iz javnih sredstev plačo raziskavo. Bravo SD kader pošteno sledite šefa, vse javno v privat SD žepe.

Nadzornik (nepreverjen)

Ne pozabite zakupiti domene jevsekinfo.com. Sramota od portala in sramota od novinarov, ritolizniki.

bbraleccc_ (nepreverjen)

Policija na raje kot, da navadne ljudi kasira preveri plačevanje zasebnih raziskav iz javnih sredstev občine Murska Sobota. Si upate policaji. Da vas vidim, kje je zdaj Ivačič? Se bo kaj zgeno, ko je javno objavljeno, da se privat raziskave plaujejo iz javnih sredstev. Kje je zdaj tožilstvo?

Starejše novice