Vir: Gimnazija Franca Miklošiča
Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije organizira Festival inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih – IZUM 2022, ki se odvija med 22. in 25. novembrom.

Na Festival inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih želijo mladim na zanimiv način približati ustvarjalnost, znanost in gospodarstvo.

V ta namen organizirajo predavanja in delavnice, mladi pa lahko na festivalu predstavijo svoje dosežke.

Festival, ki spodbuja mlade k ustvarjanju 

V okviru festivala je bila včeraj, 24. novembra, slavnostna akademija, na kateri so podelili plakete srebrnim in zlatim dobitnikom državnega tekmovanja iz logike za letošnje šolsko leto.

Vir: Gimnazija Franca Miklošiča

Dobitnika zlatih priznanj sta: Filip Zver, ki je osvojil 1. mesto v državi, in Katarina Vodopivec, ki se je uvrstila na 8. mesto.

Srebrna priznanja so dobili: Jan Horvat, Jakob Ritlop, Petra Ouček in Anika Musič

Naziv naj raziskovalne šole tokrat prejeli Ljutomerčani

Podelili so tudi naziv in plaketo za naj raziskovalno šolo v Pomurju, ki jo je tudi letos dobila Gimnazija Franca Miklošiča.

Nagrajeni pa sta bili tudi profesorica Natalija Horvat, ki je prejela priznanje za dolgoletno sodelovanje na tekmovanjih iz znanj ter profesorica Mateja Godec, ki je prejela dve priznanji, in sicer za naj mentorico na področju raziskovalne dejavnosti v srednjih šolah za leto 2022 in naj mentorico na področju tekmovanj iz znanj v srednjih šolah za leto 2022.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
4434yi (nepreverjen)

Tema. Druga. Bla, bla, nobenga kanala ni potrebno, namakanje polh za pridelavo koruze se ne izplaca, sploh pa ne z fakalno unazano vodo iz mure, polno tezkih kovin. Virag vidi samo dobicek, naravni nacin pridelave mu je malo mar.

lukčev mesec (nepreverjen)

ČESTITKE GFML ❗❗❗❗❗👍🥇

. (nepreverjen)

Čestitke šolam in učiteljem, ki vzpodbujajo dijake in dijakom, ki vlagajo dodaten trud za tekmovanja!

Starejše novice