V okviru kolesarskega spektakla nam je 159 kilometrov pomurskih cest ponudilo nekaj čudovitih prizorov.

Na naših tleh se je včeraj odvila prva etapa mednarodne Dirke po Sloveniji. Proga je tekmovalce vodila od Lendave do Murske Sobote, vmes pa zavila še na Madžarsko, v Dobrovnik, Gornjo Radgono, Ljutomer in Beltince.

Dogajanje je naša ekipa ujela tako na štartu kot na cilju, kjer je napet šprint po soboških ulicah poskrbel za zanimiv razplet prvega dejanja petdnevne dirke. 

Čudoviti prizori iz Pomurja

Največja kolesarska prireditev pri nas je obenem izvrstna priložnost za promocijo, saj vsako leto pritegne več ljudi, ki si dogodek ogledajo bodisi v živo bodisi prek malih zaslonov. Tudi v Murski Soboti je včeraj vladalo neverjetno vzdušje in dogodek je naletel na odličen odziv.

Dirke pa ne delajo zanimive le sami športniki temveč tudi privlačne lokacije. In na pomurskih cestah je včeraj nastalo kar nekaj navdihujočih posnetkov. 

Prav zanimivo je bilo naše kraje videti tudi iz zraka, saj gre za prizore, ki jih ne vidimo vsak dan. V priloženem videu so organizatorji ponudili nekaj vrhuncev iz zakulisja:

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
werwerw (nepreverjen)

Tu se z vami popolnoma strinjan, posnetki pokrajine so enkratni. So pa tudi razmisleka vrejdni posnetki bedasto napravlenih robnijkof, otočkof v rondojaj pa podobnih neumnosti. Eden od robnijkof je bil tudi vzrok padca. V avstriji so pločniki pa kolesarske spelani v iston nivoji kak cesta, loučeni samo s pason trave. Tou je varneje, ceneje pa pametneje. Zakoj je v Slovenistani se nači?????

zoro05

Se strinjam glede pločnikov. Kot predlagaš, taki so v Kupšincih, kar precej let, in res Slovenistan, zelo se je zapletalo pri izdaji gradbenega dovoljenja

In reply to by werwerw (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Lepo,upamo lahko,da bo drugo leto spet dirka v naših krajih,ker to včeraj je bilo res noro v Murski Soboti.

kasparov

Strinjan se, lipou je bilou fčeraj glejdati dirko v centri Sobote.
Nej san pa glij prepričani, ka so bilij gledalci Eurosporta impresionejrani s posnetki Kroške, Cankarjeve in Ulice Zorana Velnara. Zakroani asfalt kak stara labuška, kuče pa kak v okolicii Smedereva.

Čarni vrag (nepreverjen)

Daj ne piši bedarije. Kuče kak kuče. Mogoče pa si ti iz Smedereva.

In reply to by kasparov

šček (nepreverjen)

robnik nema nikše veze s slabo zavarovanjem le tega s strani organizatora.
nejso meli več ograj ka bi postavili na robnik in kolesari ne bi vozili gor na pločnik oz naleteli na robnik.

Rafael (nepreverjen)

Na posnetki je Ljutomer. Od kdaj pa Ljutomer spada v Prekmurje

Starejše novice