Kolesarski spektakel, ki bo v Sloveniji potekal vse do 17. junija, se začenja s prvo etapo v Pomurju.

Pomurje bo danes zadihalo z Dirko po Sloveniji. Naše kraje bodo preplavili kolesarji, ki se bodo v okviru prve etape mednarodnega tekmovanja odpravili od Lendave do Murske Sobote in slednja že pripravlja prizorišče sklepnega dela prve etape na Slovenski ulici.

Za promet zaprtih več soboških ulic

Danes bo središče mesta torej za promet zaprto, a bo k druženju vendarle vabilo vse navijače in ljubitelje kolesarstva.

Slovenska in Kardoševa ulica bosta zaprti ves čas od 11. ure naprej. Ulice Štefana Kovača, Mikloša Kuzmiča, Zorana Velnarja in Cankarjevo ulico bodo medtem zapirali postopoma, a lahko tudi tukaj pričakujete bolj ali manj popolno zaprtje med tretjo in peto uro. 

Kot je razvidno iz priloženih fotografij, so na soboških ulicah, po katerih se bo vila karavana kolesarjev, že postavljene zapore ceste. Ob Šopingu so postavili stojnice, Slovenska ulica pa se medtem že spreminja v čisto pravo ciljno ravnino, na katero naj bi tekmovalci predvidoma zapeljali ob 17. uri.

Organizatorji še posebej prosijo vse, ki imajo avte parkirane na modri coni, kjer so že potegnili varnostni trak, da pravočasno odstranijo svoja vozila.

Razvajanja na Slovenski ulici bodo ob kolesarskem dogodku danes sicer tako športne kot tudi glasbene in kulinarične narave, podrobneje pa se s potekom trase v mestu lahko seznanite na spodnjem zemljevidu oziroma na uradni spletni strani dogodka, kjer boste našli celo 3D predstavitev celotne etape.

Kolesarji bodo premerili Pomurje

Kot smo poročali, bo proga večinoma ravninska, z izjemo srednjega dela, ki bo kolesarje vodil po Goričkem. Po startu bodo kolesarji prvič v zgodovini dirke zapeljali na Madžarsko, s čimer bo dirka seznamu gostovanj letos dodala še zadnjo naših sosed.

Nadaljevali bodo v Dobrovniku, ki je bil leta 2015 prizorišče starta tretje etape, in zavili še v Gornjo Radgono, Ljutomer in Beltince, preden bodo zadnji del etape sklenili z dvema krogoma po soboških ulicah, kjer pričakujejo sprint glavnine.

Priložnost za promocijo

Največja kolesarska prireditev pri nas vsako leto pritegne več ljudi, ki si dogodek ogledajo bodisi v živo bodisi prek malih zaslonov, in letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Od svoje prve prireditve leta 1993 je dirka uspešno prestala že 24 izvedb in danes velja za vrhunski športni dogodek, ki se ga udeležujejo tudi najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Tudi letos v tem oziru ni izjema.

Dirka bi lahko pripomogla k večji prepoznavnosti kolesarstva, obenem pa je priložnost za mednarodno promocijo našega športa in gospodarstva, navsezadnje bo predvajana tudi na Eurosportu.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nisem robot (nepreverjen)

Čez famozno klančino bodo tudi vozili? Upam, da ne bo kateri padel. Ker ti kolesarji krepko presegajo 20 km/h.

Landini

Po vsej verjetnosti so ekipe v roadbooku na to opozorjene.

In reply to by Nisem robot (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)

Vupan ka majo zadoste rezervneh potačof sebof. Ceste so bole za kros dirko z gorskimi biciklname.

Soboški veljak (nepreverjen)

Občinarge do gnjes že postavili radare, ka do zravnok položnice talali kolesaron za prekoračitev hitrosti. Bo

1985 (nepreverjen)

Hehe. Eni ste res smešni. Te profiji se vozijo tudi po tlakovancih, na dirkah. tako, da je to zanjih ta cesta mala malica. Imajo oni preveč robe sabo. Če bi malo prišli gledat, bi vidli, da en biciklin več vreden od vaših avtojih :)

Vipko
Truplo

Vozijo tudi, če se tako trasira, po makadamu. ?

In reply to by 1985 (nepreverjen)

joloo (nepreverjen)

Jezoš, ka do tan te delali prek klančine ge je 20 omejitev. Župan more pokazati svetovni fenomen klančine, tak ka je prav ka do se tan pelali. Kelko de se jih tan gor naguzilo, pa de čas pokazo.

laganeze (nepreverjen)

Vüpan ka so luknjo pri ZVEJZDI gda ideš vö s krožišča proti DIJANI zakrpali vačik mo lejko glejdali skupinski padec.

Godz (nepreverjen)

Bi lejko večkrat kaj takšoga bilau, samo gledajte kak se gnes sobota puca. Do zaj vse zanemarjeno gnes pa najbole pucajo pa kosijo.

Realnost (nepreverjen)

Godz ge si pa vido ka je Sobota zanemarjena, ne šinfaj brez veze.

In reply to by Godz (nepreverjen)

brezveze (nepreverjen)

Eni že pa neka brezveze pišete. Glavno ka pišete, nema veze, če pojma nemati o nikon na svejti. Glavno ka pišete bedarije. Namesto ka bi šli poglednot tou stvar ge te resno meli kaj za viditi. Ne dogaja se sakši den ka takša elita pride v Soboto. Te vidli ka na svejti obstaja še kaj drugoga kak fuzbal pa šank.

Eagle (nepreverjen)

Naše ceste so pa res primerne za takšne dogodke!

In reply to by brezveze (nepreverjen)

KDSLO (nepreverjen)

očitno si še nej gledo kolesarskeh dirk po svejte, kakše ceste so tan, pa po kon vozijo (granitne kocke itd..)

In reply to by Eagle (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Takšne stvari pišejo večinoma lidgej, šteri so se v životi pelali samo po prekmurskih cestaj pa mogoče vmes na kakšnoj cesti v Avstriji in že pametuvlejo, kak slabe so slovenske ceste. IN to na pram celomi sveti...

In reply to by KDSLO (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Brezveze pa res pišeš brezveze , in ja kaj je tu takega za videti , aja tiste tri sekunde , ko se glavnina pelje mimo , jest uživancija težka , zdaj pa samo napiši ka tudi ti kolesariš .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice