Življenje znanega ptujskega kolesarja Mateja Marina je ugasnilo prezgodaj. Od njega se poslavljajo mnogi.

Kolesarski klub Perutnina Ptuj je 6. septembra sporočil žalostno vest. Prezgodaj se je poslovil Matej Marin, dolgoletni član kluba, ki je kolesaril tudi za Felbermayr–Simplon Wels ekipo. 

Njegova zapuščina na dveh kolesih pa ostaja. V letih 2003 in 2004 je pobral drugo mesto na Tour de Serbie, leta 2006 zlato prvo mesto na Rhône-Alpes Isère Tour, tri in štiri leta kasneje je bil spet zlat na Tour of Vojvodina I. in Banja Luka–Belgrade II. 

Leta 2014 je spet pobral odlično prvo mesto na Grand Pix Sarajevo ter tretje na tekmovanju Croatia-Slovenia. 

»Kolesa se vrtijo naprej«

»Matej Marin, to je zate,« se glasi začetek zapisa Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj. Matej Marin se je poslovil, a ptujski kolesarji dodajajo, kolesa se vrtijo naprej. Zato je bila ta tekma posvečena njemu. 

Ob prejetju žalostne vesti sta se od legende poslovila tudi oba kluba, za katera je tekmoval. »Mnogo prezgodaj, počivaj v miru,« so takrat zapisali Ptujčani. 

Tudi Jure Zrimšek, kolesarski kolega se je od ptujskega kolesarja poslovil. »Hvala ti za vse poštene borbe na asfaltu. Vedno sem te spoštoval na cesti,« se glasi čustveni zapis. 

Tudi ptujski svetnik Matej Siebenreich je s svetom delil čustveno poslovilno sporočilo. »Bil si borec na vseh področjih, predvsem pa velik človek in ponosen Ptujčan,« je zapisal. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice