Članice krožka so v teh letih ohranjale kulturno dediščino od vezenja, izdelovanja punčk iz cunj, ustvarjanja iz ličja ...

V občini Tišina že 25 let uspešno deluje študijski krožek Tišina, ki povezuje članice predvsem upokojenke, vodi pa jih Mihaela Flisar

Študijski krožek je svoj jubilej proslavil v petek, 11. oktobra, v Kulturni dvorani na Tišini, z besedo in razstavo. Slovesnega praznovanja so se med drugim udeležili Nevenka Bogataj strokovna sodelavka Andragoškega centra Slovenije, odgovorna za študijske krožke, direktor Ljudske univerze Murska Sobota Dejan Dravec in župan občine Tišina Franc Horvat.

V študijskih krožkih se skupina ljudi na neformalen način uči, druži, išče in ohranja naravno ter kulturno dediščino. Članice se s svojim znanjem sooblikujejo in bogatijo. 

Kot je na praznovanju povedala voditeljica študijskega krožka Tišina Mihaela Flisar, se članice krožka že 25 let zbirajo, učijo, družijo, iščejo in ohranjajo naravno in kulturno dediščino, pridobljeno znanje pa prenašajo na mlajše generacije.

Poseben poudarek namenjajo naravnim materialom, ki jih najdejo v pokrajini ob Muri. 

Da tradicija ne bi utonila in šla v pozabo so v svoje vrste vključile tudi pomladek iz Osnovne šole Tišina. 

3V 25 letih je Študijski krožek prejel tudi veliko priznanj. V sklopu praznovanja so pripravili bogato pregledno razstavo in se posladkali s torto.

J. Ž.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice