Lendavo ta konec tedna raziskujejo blogerji, natančneje Tina Pipan z družino (Potepanja.com), Petra Birsa Tomič z družino (Njami mami) in polovica popotniškega dueta sLOVEnians TRAVEL - Jure Čuček.

Današnji dan so blogerji, polni pričakovanj, začeli z zajtrkom v Hotelu Vinarium, ki so jim ga dostavili iz marketa Hungarikum in iz hotela Cubis. Raziskovanje najvzhodnejšega dela Slovenije so pričeli v Lovskem domu v Lendavi. Domača gostilna s pristno in okusno hrano je pravi naslov za pričetek zanimivega konca tedna.

Blogerji bodo izkusili bivanje na pristen način, pričakala jih je namreč zidanica, natančneje eden od nastanitvenih objektov Razpršenega hotela Vinarium. Za gostoljubje pa skrbijo tudi v Hotelu Cubis v samem mestu.

Seveda preizkušajo tudi prekmursko kulinariko, ki jih z okusi popelje skozi tradicijo okolja. Spoznavajo tudi lokalna vina, za kar so poskrbeli v Hiši vina Cuk. Polni energije pa so se ob sončnem zahodu povzpeli na Stolp Vinarium in v pogled ujeli širno pokrajino pod sabo.

Danes kolesarijo z izposojenimi kolesi iz Kolesarskega centra Murania, čaka jih še ogled sinagoge in Lendavskega gradu, na Domači tržnici pa jim bodo postregli s hotiškimi ribami, ki jih pripravlja Turistično društvo Hotiza.

Kosilo so jim danes postregli v restavraciji Malibu na Kapci, več o njihovih raziskovalnih blogerskih poteh pa preberite in si oglejte na njihovih Instagram in Facebook profilih, s velikim zanimanjem pa že čakamo na objavo popotniške zgodbe na njihovih blogih.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice