V petek, 13. avgusta 2010 okoli 10. ure je na OKC PU Murska Sobota po mobilnem telefonu poklical moški in policistu, ki je sprejel klic, v slabi nemščini povedal, da se je pravkar v gozdu pri podiranju dreves zgodila nesreča, v kateri je hudo telesno poškodovan drugi moški  in zato nujno prosi za pomoč.  

Policist OKC, ki aktivno govori nemško, je kljub nenehnim prekinitvam pogovora (slaba pokritost mobilnega omrežje v gozdu, od koder je klical prijavitelj) in prijaviteljevi popačeni nemščini ugotovil, da se je v gozdu  v bližini  avstrijskega mesta Radgona, pri podiranju dreves zgodila nezgoda, v kateri je huje telesno poškodovan drug moški. 

Ko je policist OKC prijavitelju povedal, da je poklical slovenske policiste in da bo o dogodku obvestil avstrijske policiste, je prijavitelj zvezo prekinil.

Policist OKC je telefonsko številko prijavitelja  in vse ugotovitve iz pogovora takoj sporočil  avstrijskim policistom, ki so zaposleni v Centru za sodelovanje varnostnih organov v Dolgi vasi (t.i. trilaterala).

Avstrijski policisti so ponovno vzpostavili stik s prijaviteljem in hkrati z ugotovitvami seznanili policiste na policijski postaji v Bad Radkesburg. Kmalu zatem so v gozdu v bližini kraja St. Peter am Ottersbach našli poškodovanca , ki ga je med podiranjem drevo pokopalo pod seboj. Hudo poškodovanega so odpeljali v bolnišnico.

Direktor policijske uprave Murska Sobota je zaradi odličnega sodelovanja, hitrega in strokovnega reagiranja slovenskim in avstrijskim policistom, ki so zaposleni na Centru za sodelovanje varnostnih organov v Dolgi vasi, izrekel javno pohvalo.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Apachi

Bravo dečki!

SP

Dolga vas?:)

krvolok

Heider se obrača v grobi. :D Naj se samo...

Vipko
Wizeman

Hm, nika trbej razčistiti: tip je gučo v božnoj nemščini. Pumejni tou, ka je bil Slovenec? Te bi valda slovenski gučo z našin miličaron. Či je bil bugar, te je pa valda kradno, ka bi ovačik san delo v austrijskoj šumi?

BB

Me veseli ka se še tü pa tan tudi zgodi kaj kak se more - brez vmešavanja kakše politike !

Zelo pohvalno !!! :)

Starejše novice