Poskrbeli so za motorični park, v katerem se boste lahko sprostili, okrepili svoje mišice in z otroci kakovostno preživljali prosti čas.

Nedolgo nazaj so v Križevcih, torej v vasi, ki je znana po kasaških dirkah, odprli "Park doživetij" in s tem poskrbeli za novo dimenzijo in funkcijo parka, ki je bil nekoč na tem mestu.

Skupna vrednost investicije je znašala 215.981,86 evrov, pri čemer je Evropski kmetijski sklad projekt sofinanciral v višini 62.912,86 evrov. Ostala sredstva je zagotovila občina iz proračunskih sredstev.

Na več kot 13 tisoč kvadratnih metrih

Ob športnem centru se tako zadnja dva tedna, na približno 13.000 kvadratnih metrih, razprostira rekreativni park s številnimi elementi za različne vrste rekreacije, igro in sproščanje. Park pa ni namenjen zgolj temu.

V njem namreč lahko izvajamo tudi različne učne vsebine za spoznavanje gozdnega ekosistema in ekosistemskih storitev. 
 

Park pa je zasnovan tudi na tak način, da omogoča in spodbuja medgeneracijsko druženje, ponuja aktivno preživljanje prostega časa in je primeren tako za otroke, kot rekreativce in nenazadnje tudi za zahtevnejše uporabnike, ki želijo ohranjati svojo fizično kondicijo.

V Parku doživetij najdemo več kot 20 različnih elementov, pri čemer gre za elemente iz naravnega materiala. Kot pravijo na občini, je to nekaj, kar jih na nek način razlikuje od drugih podobnih rekreativnih parkov.

V prihodnje tudi fitnes in gostinska ponudba

Poleg ziplina in slackline poligona najdemo še pot izzivov, čutno pot, kjer se bosi sprehodimo po poteh iz različnih materialov, vodno igrišče, gozdno otroško igrišče in mnoge druge elemente.

K njim pa ne prihajajo samo domačini, ampak tudi iz drugih krajev po Sloveniji, že v prvem tednu naj bi po besedah župana Branka Belca park obiskalo več kot tisoč ljudi, med njimi so bili tudi obiskovalci iz tujih držav. 

Koriščenje vseh naprav je seveda brezplačno, v prihodnje pa si želijo park še nadgraditi s fitnesom na prostem in gostinsko ponudbo tik ob parku, kjer se bodo lahko obiskovalci tudi primerno okrepčali.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
reca (nepreverjen)

Zelo zanimivo. Bi bilo pa fajn izvedeti, koliko je to koštalo...toliko za primerjavo s Soboškimi investicijami?!

Sunce van japa… (nepreverjen)

Pa ka si nepismen??

In reply to by reca (nepreverjen)

prvaliga (nepreverjen)

Skupna vrednost investicije je znašala 215.981,86 evrov, pri čemer je Evropski kmetijski sklad projekt sofinanciral v višini 62.912,86 evrov. Ostala sredstva je zagotovila občina iz proračunskih sredstev.

Je tak težko prešteti novico?

In reply to by reca (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Potem takem je zadeva res veliko predraga,,Ja z našim denarjem delajo skrajno neracionalno,,,Bo morala komisija za preprečevanje korupcije to raziskati

jani r (nepreverjen)

naši so miljone ta zmetali v drvarnico ;-) san siguren ka mogoče 1 mesec de zanimivo te pa amen :-(

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Lepo, da se nekaj napravi za občanke in občane. Samo te besede te srat stisnejo. Kaj res ne moremo najti lepih slovenskih imen za kaj takega ? Smo res že takšni hlapci, da sprejemamo vsako tuje sranje - v tem primeru te grde tuje besede ?

Olosh (nepreverjen)

Pa ka vraga te zdaj palik moti? Retardo en. Daj že enkrat vtihni.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Slackline, zipline, ........... kaj je to kaj za požreti ali kaj za brcniti ? Če tebe take spačenke ne motijo, motijo druge. Jože Toporišič bi se v grobu obračal, če bi to videl.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

43210 (nepreverjen)

se vijde kak si neizobražene, pa ka samo čepiš pred PC-jon na portale sobotainfo, ka nemaš pojma ka to kaj pomejne

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V Sloveniji govorimo in pišemo slovensko ! Jaz imam čas medtem, ko ti švicaš 10 ur na delu.

In reply to by 43210 (nepreverjen)

Znebite se polžev (nepreverjen)

Za nekaj predmetov , ki zgledajo nametani, kot da bi jih voda prinesla dati skoraj 216.000,00 EUR , ne vem no , sicer pa se po besedah župana v park zgrinjajo trume obiskovalcev.

grinch (nepreverjen)

Park zelo zanimiv. Prvo pojdite tja in sprobajte, malo se sprostite in potem pišite. Ne kar takoj na pravo žogo, da je vse slabo.
Le kakšne bo še park ob jezeru v Murski soboti, kjer je cena 3x tega. No bomo videli.
Osebno se mi že tukaj zdi cena prenapihnjena. Ker četrt milijona za igrala in urejeno okolico je občutno preveč.

Skeptik (nepreverjen)

Cena se res nekomu zdi visoka,... verjetno zato ker so stvari z licenco oz. tüv-om.

Verjetno bi kak domač mizar to tudi skup spravil za pol ceneje, vendar dvomim da to Evropska direktiva in razpis dovoljujeta...

Drugače pa bil tam in morem reči, da je super zadeva. Drugo leto ko še trava bolj zarase in se utrdijo pohodne poti bo še lepše. Priporočam za izlet z družino.

grinch (nepreverjen)

Točno tako.
Gledr cene pa imaš verjetno prav, ker vsi ti certifikati ogromno stanejo.

In reply to by Skeptik (nepreverjen)

everythingupray4 (nepreverjen)

ka se lejko mogoče tudi napiše točna lokacija tega parka v križevcih?

lmgtfy (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice