Delo v vseh oddelkih od 1. do 5. razreda poteka od danes na daljavo.

Na Osnovni šoli Puconci je prišlo do več okužb med zaposlenimi pa tudi med učenci, zato so z današnjim dnem zaprli šolo in organizirali izobraževanje na daljavo za vse učence. Kot so zapisali, so na šoli delali vse, da bi preprečili stanje, s katerim se zdaj soočajo. 

"Žal je virus izredno razširjen in v tej situaciji je edino, kar nam še preostane, da zapremo šolo," je zapisal kolektiv OŠ Puconci. Ob tem se zavedajo, da bodo nekateri starši zaradi te nenadne odločitve imeli težave z varstvom, zato so ponudili organizacijo varstva za učence na posamezni lokaciji. "Prihodnji teden so počitnice, ku upam, da bodo prinesle kanček optimizma v naše delo," je še zapisal ravnatelj Štefan Harkai. 

Obenem je župan Občine Puconci Ludvik Novak izdal odredbo, da se zaradi širjenja okužb med zaposlenimi in učenci OŠ Puconci in zaradi varovanja njihovih življenj in zdravja ter preprečitve neobvladljivega širjenja okužb znotraj občine začasno omeji vstop in gibanje na območjih in v prostorih Osnovne šole Puconci, tako na centralni šoli kot na obeh podružnicah. 
 

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Masko Počivalek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Študija, ki so jo opravili na ameriškem centru Center for Disease Control and Prevention (CDC) je pokazala, da maske in druga pokrivala ust in nosu prav nič ne pomagajo pri preprečevanju okužbe.
V raziskavi, v kateri so anketirali 154 oseb, ki jim je PCR test pokazal, da so pozitivni na koronavirus, jih je 71 odstotkov poročalo, da so vedno nosili masko ali krpo, da so imeli pokrita usta in nos. Drugih 14 odstotkov jih je odgovorilo, da so masko nosili pogosto – torej jih je 85 odstotkov vedno ali skoraj vedno nosilo masko. Le 4 odstotki so navedli, da nikoli niso nosili maske in 4 odstotki, da so jo nosili redko.
Šlo je za odrasle, ki so dejansko zboleli, torej so imeli simptome prehlada oz. gripe. Kontrolna skupina so bili pacienti s simptomi covida, a je bil njihov test na SARS-CoV-2 negativen. Iz kontrolne skupine jih je 74 odstotkov vedno nosilo masko in 15 odstotkov pogosto.

Raziskava, ki je bila sicer objavljena že septembra, je potrdila, na kar strokovnjaki že ves čas opozarjajo: da maske ne ščitijo in niso potrebne. Nošenje maske ali krpe oz. česarkoli torej nikogar ne zaščiti pred morebitno okužbo – a mu zato škoduje, saj dobi manj kisika in več ogljikovega dioksida.
Seveda CDC vztraja pri tem, da nošenje maske lahko prepreči, da s tem okužimo druge – je pa najprej treba še odkriti skrivnost, kako lahko neokuženi okuži drugega.

Konec marca je Svetovna zdravstvena organizacija WHO izdala priporočilo, naj ljudje NE nosijo mask, razen, če so v stiku z obolelimi. “Nobenih dokazov ni, ki bi kazali, da nošenje mask vsepovprek nudi kakršnekoli koristi. Pravzaprav je ravno nasprotno – dokazi kažejo, da napačna uporaba mask lahko naredi več škode kot koristi,” je povedal dr. Mike Ryan, izvršni direktor WHO.
To pa še ni vse: dokazi kažejo, da nošenje mask iz blaga lahko poveča nevarnost za respiratorne okužbe. “Vsesplošna raba mask iz blaga lahko zdravstvene delavce spravi v še večjo nevarnost za respiratorne bolezni in virusne okužbe, zato naj se njihova raba odsvetuje,” je zapisano v študiji univerze New South Wales iz leta 2015.

“Respiratorne infekcije so med zdravstvenimi delavci, ki nosijo maske iz blaga veliko pogostejše kot pri tistih, ki nosijo kirurške maske. Zdravstveni delavci ne bi smeli v nobenem primeru nositi mask iz blaga,” so navedli v študiji.

Kljub vsem dokazom oz. raziskavam, da maske ne le niso potrebne, temveč so škodljive, se po večini sveta zahteva nošenje mask. Navodila so v nasprotju s podatki iz raziskav in mnenji stroke, odrejajo pa jih vlade.

Maiki (nepreverjen)

Zastonj besede, ocitno pa po mnenju laicne vecine ( ce slisimo zgodbe kak nekateri prijavljajo na inspekcijo vsakega ki Ne nosi maske )je maska vsemogocna resitev proti okuzbi z virusom! Zdaj pa ce uporabimo logiko, ki je zopet tuja tem strokovnjakom ki pisejo ukrepe) ! Kaj pomaga medicinski sestri celodnevno nosenje maske, ko pa pride domov pa se okuzi od moza ki dela v tovarni kjer nosijo maske edino ko pride najavljen inspektor.

In reply to by Masko Počivalek (nepreverjen)

Nogomet50 (nepreverjen)

Toliko enih gluposti si natrosil, da so mi ob branju začele krvaveti oči.

In reply to by Masko Počivalek (nepreverjen)

PRVA POMOČ125 (nepreverjen)

V raziskavi, v kateri so anketirali 154 oseb, ki jim je PCR test pokazal, da so p......
idi po prvo pomoč, raziskava z 154 ljudi , koje tele.......

In reply to by Masko Počivalek (nepreverjen)

MajsterMiki (nepreverjen)

Tak je to, da učitelj misli ka je bog i batina...in zavestno okuzen hodi v solo! Naj bo zdaj tisti glasen!

grunska strejla (nepreverjen)

Itak, v toj državi je samo še Janša brezmadežen. Vsi ostali smo neodgovorne egoistične svinje.

In reply to by MajsterMiki (nepreverjen)

luksiĆ (nepreverjen)

eni tudi ste, če take pišete, sramota!

In reply to by grunska strejla (nepreverjen)

Ćiskul (nepreverjen)

Ojoj srmaček redno ti more težko biti v življenji. Kak se janša omejni v negativnon smisli njegovi imbecili takoj prilezete na plano iz najglobših lukenj v kere ste se skrili pred prehladon.

In reply to by luksiĆ (nepreverjen)

ćoro (nepreverjen)

hebo te Janša, si ga mečeš na njegovo sliko, jeli?
nika brez Janše, butalci in pol!

In reply to by Ćiskul (nepreverjen)

debelibot (nepreverjen)

Če si okužen in zavestno prideš na delovno mesto si nej samo egoistična svinja ampak še kaj več ...

In reply to by grunska strejla (nepreverjen)

Zatebe (nepreverjen)

Kaj pa če ni vedel, da je okužen? Kot mnogi je bil lahko "brez vseh simptomov". Ali pa če je le rahlo smrkal? Pri hladnih jutrih in toplih popoldnevih v tem času se človek zlahka prehladi... jaz smrkam že 1 mesec pa zaradi tega ne bom šel na testiranje.

In reply to by debelibot (nepreverjen)

grunska strejla (nepreverjen)

"Širjenje okužb ušlo izpod nadzora, pomurska osnovna šola od danes zaprta"
Nigi pa ne piše kelko je teh okužb. 1,2,3 .... 10,20,30..... 100,200,300 .... kelko točno?
Če nega več kak 10 okuženih na šoli je tej vaš naslov en navaden bullshit tak kak velka večina vaših prispevkov.

puconchar (nepreverjen)

Ja, verjetno je samo ena okužba, zato so zaprli šoli pa omejili gibanje tan. Genialec.

In reply to by grunska strejla (nepreverjen)

püconski (nepreverjen)

vej je pa dobro pijto. kelko je te teh okuženiš če je vse vujšlo izpod nadzora. mejne tudi zanima. to more biti redna katastrofa s številko okuženih glede na naslov.

In reply to by puconchar (nepreverjen)

puconchar (nepreverjen)

Mah, naslov kak naslovi na sobotainfo....sicer pa to priznavajo na puconski šoli sami - razvidno z obvestila in reakcije šole pa občine. Okužb je pa vsaj 10, večina med zaposlenimi.

In reply to by püconski (nepreverjen)

PUSSI (nepreverjen)

Vse njim to tak paše, da delajo od doma .Šolanje na daljavo je en drek vredno , ker gre vse po liniji minimalnega odpora pa ne glede na to ali gre za osnovne šole ali za višje. Najboljše bi bilo, da začasno vse ustavijo, če mislijo tak delati.
Pa kar se tiče trgovin katera trgovina si ne more privoščiti varnostnika , da bi skrbel za red naj takoj vrata zapre, ker varnostne razdalje še vedno skoraj nihče ne upošteva trgovka pa tudi ni dolžna policaja igrat. .Skratka vse gre v kurac . Da o slovenskem zdravstvu sploh ne govorimo, pacienti moramo na preglede čakati zunaj na pločniku. Zgleda , da smo ljudje v naši državi vredni manj kot drek na cesti. Situacija pa je vodilnim že zdavnaj ušla izpod nadzora, ker če jim ne bi , ne bi prišlo do takšnih ukrepov. Mogoče pa spet dobijo kakšno brilijantno idejo v smislu turističnih bonov, da bo lahko glupi narod šel na smučanje .Spomladi pa spet na novo vsesplošno zapiranje .Le zaradi česa.
Vse kar se dogaja sedaj je slika vodilnih in potrebno se je pripraviti, da bo še slabše. Me pa res zanima od kod so včeraj vzeli 6000 opravljenih testov. Vidite kak je naše zdravstvo postalo sposobno.

Kriza (nepreverjen)

Maske se ne nosijo zato, da se ti ali jaz ne okuživa! Zato, da ti ne okužiš drugih, če si slučajno kužen. Kaj tu ni jasno?

muraaa (nepreverjen)

Slika šole pa je tuj izpred 10 let. Sobotainfo znankar ste fejst daleč od Puconec ka bi posodobili,....

aas. (nepreverjen)

Zanimivo bi bilo videti politicno strukturo in opredeljenost ravnatelja in uciteljev te Puconske sole. Crna na Korosek, kjer je najvec okuzenih je SD.

Luter (nepreverjen)

Pűconce so itak rdejča baza. Kűčan je njuf bouk.

In reply to by aas. (nepreverjen)

Wqng (nepreverjen)

Ce so maske edini resitelj zapovedati stalno nosenje, tudi doma.! Pa tan de bar pomagala da bon sel na sekret.! Vupan ka je trump seznanjen z ten ka se po evropi dogaja , kak so se z njega norca delali ka majo telko okuzb, brezmadezna evropa pa uvaja policijske ure , brezhaska, edino ka do zajebavali bouge delavce da idejo domov ali pa na siht!

Bobo87766 (nepreverjen)

Samo komentar glede okužbe v šoli... Nekateri vemo kako so se nosile maske v zbornici... Niso se..."ker je bilo to brez veze"....zdaj naj odgovorni prevzamejo odgovornost. Maske ne preprečijo širjenja... V takšnih primerih pa ga lahko konkretno omejijo....

pozorni (nepreverjen)

Lajčko akcija!

Rocker1 (nepreverjen)

Po 1 "lockdownu" smo ekonomsko zapravili sredstva katerih nas je država -> Janša zadolžil ! Povečali so nam dolg ! Ampak od tega zdaj ni nobene koristi saj je drugi val udaril 10x močneje ! To pa zato ker so zmešani slo politiki JANŠA IN CHARGE imeli fiksno idejo da bodo šli/omogočili dopuste v Hrvaški (poleg tega da ma Počivalšek "prikolico na Hrvaškem, pa dnevno migrira) ZATO se nam dogaja ! No in od tam smo uvozili več kot pol primerov virusov ! Ker je Janša dal zeleno in 1/3 blentometričnih notorično dopusta v tujini patološko potrebnih Slovenčekof ! Kot da Bergam v Italiji in še prej Wuhan Kitjska ni bil zadostno opozorilo ! Virus je 10x + bolj obstojen in kužen od gripe, ljudje pa se igrajo slepe miši z njim. Janša bo virus izrabil za takšno zadolžitev države da bo treba potem vse "privatizirati" ker je šlo vse v bankrot. Amisi komaj čakajo da bodo pokupili Slo šolstvo in Zdravstvo ! Tole z virusom pa bodo enostavno prepustili dogajanju saj bo cepivo, če bo, svinjsko drago za državo (privatizacija in šparanje na javnih izdatkih) Janša in Počivalšek sta postavila kapital pred ljudi z svojimi dejanji in Janša sedaj apelira in laže češ ukrepi. Pa saj je bil on tisti ki je dal zeleno Hrvatom, ki nas takole lepo ves čas strokovno nategujejo po celi črti od meje pa do Bruslja. Noben od desničarskih poslancev v EU do sedaj za SLO ni naredil čisto nič ! Poglejte rezultate pa boste videli pravo sliko ! Golazen !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice