Odzivi po prvi pripravljalni tekmi Mure.

V drugem tednu zimskih priprav so nogometaši Mure odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo. Nasproti jim je stal madžarski prvoligaš ZTE, srečanje pa se je končalo z remijem 3:3.

"Zavedati se moramo, da je ZTE v zaključnem delu priprav in da v naslednjem tednu že začnejo prvenstvo. Nasprotniku smo dovolili, da so do vseh treh zadetkov prišli po protinapadih. S prikazanim, predvsem s tekaškim delom, sem zelo zadovoljen," je ocena prve preizkušnje glavnega trenerja Mure.

Še 15 minut pred koncem so gostje vodili s 3:0. Po zadetkih Kousa, Gorenca in Maroše se je tekma končala z remijem. Čeprav rezultat na takšnih tekmah ni v prvem planu, veseli odziv po zaostanku.

"To so pripravljalne tekme, ne prijateljske. Zato je pomembno, da smo v teh tekmah tekmovalni. V taktičnem smislu, smo bili pri drugem in tretjem prejetem golu zelo slabi, a zaradi tega so priprave in to bomo popravili. Tudi na pripravljalni tekmi je povratek po zaostanku treh golov zelo pozitivna zadeva," je zadovoljen Ante Šimundža.

Prvič so se v črno-belem dresu predstavili trije novinci Staniša Mandić, Renato Simić in Jan Gorenc.

"Pomembno je, da so osredotočeni in želijo delati ter napredovati. Verjamem, da bodo iz treninga v trening boljši. Vsekakor ne gre pričakovati, da bi bili oni tisti ta pravi že takoj. Moramo jim dati čas, morajo se spoznati z okoljem, ekipo in našimi principi. Z njihovim pristopom in voljo sem zadovoljen," dodaja. 

Strateg črno-belih je s potekom priprav zadovoljen. 

"Zaenkrat vse poteka zelo dobro. Tudi ti, ki so poškodovani, se počasi vračajo. Verjamem, da se bodo čim prej priključili treningom. Pristop vseh na treningih je odličen, vsi so zagnani. Zavedajo se pomembnosti teh priprav. To je glavni del za celo leto," poudarja.

Nova pripravljana tekma je na vrsti v soboto, takrat bo nasprotnik ekipa Medžimurja iz Čakovca.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
navijač pa pou (nepreverjen)

Ante ne se sekirat.. glavno ka fkup spraviš ekipo in ka zalaufate v nove tekme..kdor je pravi navijač bo navijal za klub v dobrih in še bolj v slabih trenutkih tekme! idemo!

krofaš (nepreverjen)

muraši vabljeni v Naš Bar Melinci! runda gratis!

Starejše novice