Po zmagi nad Beltinci, za katero so zadeli Andrija Bubnjar, Kai Cipot in Renato Simić, je spregovoril trener Ante Šimundža.

Mura je odigrala tretjo pripravljalno tekmo, tokrat so nasproti stali Beltinci. V prvem polčasu zadetkov ni bilo, v drugem pa so Andrija Bubnjar, Kai Cipot in Renato Simić poskrbeli za zmago s 3:0. 

"Tako v prvem kot v drugem polčasu smo bili tekaško dobro razpoloženi. Principi in ideje v igri so bile dobre, nasprotniku nismo dovolili praktično ničesar in zato sem zadovoljen," je prvi komentar Anteja Šimundže po zmagi nad prekmurskimi rivali. 

Črno-beli bodo na domačem terenu trenirali še slab teden dni, nato sledi glavnina priprav v Turčiji. 

"Stanje ekipe je pozitivno. Tudi tisti, ki so bili poškodovani, se priključujejo ekipi. Luka Bobičanec je že opravil nekaj stvari z ekipo, mora pa še preteči dosti časa, da bo prišel v maksimalni pogon z ekipo. Verjamemo, da se bo to zgodilo v drugem delu Turčije, morda še kaj prej. Drugi fantje nimajo večjih težav, tako da dobro prenašamo te priprave," trener opisuje trenutno stanje v ekipi. 

Novinci spoznavajo situacije, domačini se navajajo na njihove ideje v igri

Žal bo malo dlje časa odsoten Fejsal Mulić. "Pregled je pokazal, da se bo njegova poškodba umirila šele čez 4 do 6 tednov."

Kot pravi Šimundža, je vidna razlika med prvo in tretjo pripravljalno tekmo. 

"Viden je napredek v idejah, ki jih imamo pri gradnji igre in v spoznavanju drug drugega. Vedno menjavamo enajsterico, da lahko vidimo, kako kdo s kom sodeluje. Novinci vedno bolj spoznavajo situacije, domačini pa se navajajo na njihove ideje v igri. Verjamem, da bomo imeli iz treninga v trening vzpostavili vse boljše avtomatizme."

V soboto je na vrsti še zadnja pripravljalna tekma pred odhodom v Turčijo, nasprotnik bo Varaždin. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
afta he (nepreverjen)

Samo ena stvar me malo moti in to je da enajsterice ki nastopajo v prvem polčasu še niso uspele zadeti. Igre so bolj tak tak, Varaždin pa bo že merilo in primeren nasprotnik, da se oceni naša zmožnost.

mura bbbbb (nepreverjen)

Bobi je že podpisal za Vartex, , škoda.....

njiva

Ne guči norije,ka de Bobi pri Varteksi?
On je nej redno trenero že od novembra,taka v takšnon stanji se nede odo,nan de pa dosta pomeno,da pride v formo nazaj takšno kak je bil.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

BAL BLA BLA, nakladanje in zidanje gradov v oblakih. Nato pa spomladanska borba za obstanek.

jao (nepreverjen)

da bi vogri telko delali, kak tu komentejrate, bi ze tri akademije meli.

JOJ, JOJ (nepreverjen)

Premik v igri da ali kaj pomaga če pri Muri nega premika v glavah vodilnih.

vodka (nepreverjen)

Moje skromno mišljenje je, da Mulič tüdi nikoli ne bo pripravljen.

Starejše novice