Tudi pomurski policist na pomoč pri nadzoru makedonske meje.

V Makedonijo se je te dni odpravila že 30 skupina slovenskih policistov, ki bodo med 24. oktobrom in 23. novembrom tam pomagali pri nadziranju meje.

Naloge bodo opravljali v delovni policijski uniformi, s službenimi vozila ter opremo, na območju Postaje mejne policije Medžitlija in izven območja mejnega prehoda Medžitlija. 

Med šesterico, ki bo priskočila na pomoč makedonskim kolegom, pa je tudi Silvo Lasbaher iz Policijske postaje Ljutomer (Policijska uprava Murska Sobota).

Pridobili vse potrebne informacije

Pred odhodom v Makedonijo je policiste sprejela vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar, ki je policistom med drugim zaželela uspešno, predvsem pa varno delo. Delovnemu srečanju so prisostvovali še direktor Uprave uniformirane policije Janez Rupnik, Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije in Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. 

O razmerah in preteklem delu v Makedoniji je medtem poročala vodja predhodne skupine, policistka Maja Ladič, skupino pa je pozdravil tudi Sašo Tasevski, vodja Urada za javno varnost iz Makedonije.

Zahvalil se je vodstvu slovenske policije za vso pomoč in povedal, da so z delom in odnosom naših policistov zadovoljni ter hvaležni za njihov prispevek.

FOTO: policija.si

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bossman (nepreverjen)

Ka pa tomi na sliki kouvran na glavou seu.

cukerberg (nepreverjen)

fit dečki :)

Starejše novice