Razmišljate o lastnem podjetju? Imate poslovno idejo, pa vam do naslednjega koraka v svet podjetništva manjkajo podporno okolje, mentor in nasveti strokovnjakov?

Zdaj imate edinstveno priložnost, da pridobite potrebno znanje in informacije iz prve roke.

Razvojni center Murska Sobota je postal tudi center dvanajstih poslovnih idej in dvanajstih mladih podjetnikov, ki v okviru projekta POdjetno Nad Izzive (PONI) kujejo poslovne načrte in pilijo ideje. 

Trenutno znanja, izkušnje in motivacijo nabira že druga skupina udeležencev PONI programa, do 24. 5. 2021 pa se zbirajo prijave za tretjo skupino.

»Z vsako novo generacijo PONI programa k nam prihajajo bodoči pomurski podjetniki, ki nas vedno znova presenečajo s svojim entuziazmom in zagonom za delo. Mi se pa veselimo in smo ponosni, da so nekatere ideje že zaživele,« pravi Maša Zemljič, koordinatorka projektov v RCMS.

V Pomurju smo tako dobili že vrtnarijo brez embalaže, novo digitalno agencijo, v središču Murske Sobote pa se je odprla prva trgovina z  lokalno ponudbo brez plastične embalaže pri nas - Naša bauta

V Lutvercih bo 22. maja svoja vrata odprl Frizerski salon Nika

Nika Peternelj se je programu PONI pridružila z zavedanjem, da so za vodenje podjetja, poleg frizerskih veščin, zelo pomembna tudi podjetniška znanja. Predvsem si je s pomočjo mentorjev in drugih strokovnjakov želela pridobiti znanja na področju računovodstva, komuniciranja in oglaševanja storitev.

Sedaj, ko je polovica programa za Niko, pravi, da je zelo vesela, da je postala del ekipe, saj si z ostalimi udeleženci med sabo pomagajo in se nenehno spodbujajo. 

"Opažam, da si nekateri z nižjimi pokojninami frizerskih storitev ne morejo privoščiti, zato bi jim rada ponudila storitve po dostopni ceni. Obenem pa želim, da so moje storitve kakovostne, zato uporabljam kakovostne produkte, med drugim nudim tudi barvanje z naravnimi barvami za lase. Izkušnje z delom v frizerskem salonu že imam, redno pa se udeležujem tudi frizerskih seminarjev in izobraževanj, saj sem mnenja, da je znanje vedno potrebno nadgrajevati."

Imaš tudi ti hobi, ki bi ga rad/a spremenil/a v poklic?

Že nekaj časa razmišljaš o lastnem podjetju pa nekako ne moreš narediti naslednjega koraka? Morda potrebuješ le delo v podpornem okolju, kjer si s pomočjo mentorjev in drugih strokovnjakov lahko pridobiš edinstvena znanja in informacije iz prve roke.

Skupaj z ostalimi udeleženci programa boš deležen/a predavanj, delavnic, skupinskega dela in pomoči pri razvoju poslovne ideje.

Te zanima?

Potem preveri razpis, oddaj prijavnico in postani del druge skupine PONI.

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo dobite vsak delovni dan do vključno 24. 5. 2021 med 8.00 in 13.00, na telefonski številki: +386 (0)5 908 11 40 ali 040 716 976 oz. elektronski pošti: [email protected]i.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice