Slika je simbolična.
V Gornji Radgoni se začenjajo sejmi Lov, Ribolov in Naturo.

Na sejmišču Pomurskega sejma se bodo ob 10. uri začeli sejmi Lov, Ribolov in Naturo, ki bodo letos potekali v znamenju ozaveščanja o pomenu narave in sobivanja v njej.

Trajali bodo do nedelje, odprl pa jih bo predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

Kaj bo možno kupiti?

Okolju, naravi in sobivanju v njej bodo namenjeni strokovni posveti, razstave in predstavitve. Na Lovu in Ribolovu se bo predstavilo 155, na sejmu aktivnosti in oddiha v naravi Naturo pa 115 razstavljavcev. Sejme tradicionalno spremlja tudi razstava Avto-moto klasika, na kateri sodeluje 27 klubov, ki skrbijo za to tehnično dediščino.

Na sejmu bo mogoče kupiti lovsko in ribiško opremo, različne pripomočke za življenje v naravi, obiskovalci bodo dobili namige za aktiven oddih v zelenih turističnih krajih, planinah in gozdovih, razvajali se bodo lahko tudi ob izbrani kulinariki.

Predstavile se bodo krovne organizacije omenjenih panog, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, zveze, društva, turistične kmetije, dopolnilne dejavnosti na njih, rokodelci, regionalna kulinarika in zdravilni turizem.

Seznanjanje mladih

Predstavniki lovcev in ribičev so pred odprtjem sejmov opozarjali, da narava zanje ni samo prostor lova, ampak so tudi varuhi narave, ki skrbijo za ravnotežje v njej, za sobivanje in trajnostno upravljanje.

Med pomembnimi dosežki omenjajo naselitev risa, da bo ostal v Sloveniji, in opozarjajo na razvrednotenje habitatov, če posegi v naravi niso sonaravni.

S tem želijo seznaniti predvsem mlade, med drugim bodo predstavili tematske poti, ki jih je v Sloveniji 700 in obsegajo tisoč kilometrov, revitalizacijske projekte ter izobraževalni vidik gozda in turizma v gozdu, ki postaja vse bolj zanimiv.

Dražba skulptur

Kmetijsko ministrstvo bo predstavilo tudi trajnostno, sonaravno in večnamensko ravnanje z gozdovi ter trajnostno upravljanje z divjadjo.

Na okrogli mizi bodo govorili o mladih na podeželju in izzivih, povezanih z divjadjo, pri čemer so na ministrstvu po besedah generalnega direktorja direktorata za gozdarstvo in lovstvo Roberta Režonje prepričani, da je na podeželju bistveno sobivanje med vsemi interesnimi skupinami.

V nedeljo bo tudi dražba lesenih skulptur za pomoč prizadetim v vojni v Ukrajini.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ljudjeimajomoc (nepreverjen)

Cene pretirane.Škoda časa.

Starejše novice