Pred kratkim smo sicer že poročali o nekaterih znanih skupinah, ki so na svojih spletnih straneh nastop na Soboških dnevih že potrdile, sedaj pa objavljamo še nekaj novosti.

Izšel je uradni program letošnjega festivala Soboških dnevov, ki se bo odvijal od 20. do vključno 23. junija. Poleg že predčasno potrjenih skupin LET 3, Elvis Jackson, Siddharta, Modrijani, Orleki so se na seznamu znašli še Soulfingers, Romana Kranjčan in drugi, vendar so organizatorji še posebej ponosni, da bodo v Mursko Soboto tokrat privabili svetovno znan duet 2Cellos.

Luka Šulić in Stjepan Hauser, ki na violončelih izvajata priredbe znanih pop in rock skladb, bosta pomursko prestolnico ogrela v soboto, 21. junija, kar sta potrdila tudi na uradni spletni strani. Nadarjena glasbenika je k sodelovanju povabil tudi legendarni Elton John, zato si lahko štejemo v čast, da bo duet nastopil tudi pri nas, saj je do sedaj večinoma koncertiral zgolj v znanih svetovnih prestolnicah.

Program je nastal v sodelovanju organizatorja festivala Mestne občina Murska Sobota z javnima zavodoma MIKK Murska Sobota, ki vsako leto pripravi dan mladih oziroma zaključne koncerte na grajskem dvorišču, ter Zavoda za kulturo, turizem in šport, kateri poskrbi za prisotnost klasične glasbe, programa za otroke ter uličnih predstav za odrasle.

Foto: 2Cellos.com

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Funk (nepreverjen)

V Laškem pa George Clinton & Parliament -yeah.

gugu (nepreverjen)

Funk, odličen komentar. :)

Vipko
tinka78

Odličen spored letošnjih Soboških dnevov. Predvsem 2Cellos so zadetek v polno. Siddharta pa tudi upam, da bo igrala pesmi s svojega prvega albuma. Nepozabne študentske žurke :)

lala42 (nepreverjen)

kaj pa happy ol mcweasel?

Tea K.
Ajta (nepreverjen)

Kakše žurke kakši soboški dnevi poleg toga srmaštva ka Soboška občina nanč trave nemere pokositi ob Ledavi Kanali pa tak dale ka moremo v Prekmurji odpreti javno kuhinjo, zastonj doktora zberati za rdeči križ
rimljani Iger in kruha zdaj Slovenci pa Prekmurci Zabava in alkohol ka pozabimo na lopove .

ajta (nepreverjen)

Ponavlan zbrisano za pijančevanje za veselice mate pejneze na Soboški občini za košnjo trave po Soboti je pa nemate pejneze za to iz koga nega haska.Dotečas ka de samo eden pomoči potreben v Soboti pa tudi okoli nega tej brezplačnih veselic

sirotinja (nepreverjen)

dajte te pejneze za lačno deco ..sram vas je lejko..glavno ka se loče pa žre..totalno ste v kmici ali pa se delate..siromaštvo pa beda vij pa kruha in iger...ŠTIHEC z tebof je vse v redi ali si fejst betežen???

lorde (nepreverjen)

2cellos, siddharta , happ ol'mcweasel... Meni se to zdijo najbokši Soboški dnevi do zdaj:))

Vipko
tinka78

Sirotinja, jaz pa na to malce drugače gledam. Si predstavljaš, kako je najstnici, ki si želi videti Siddharto v živo, pa ji starši ne morejo dati 20 evrov za vstopnico? Si predstavljaš, kako grozno je študentu brezposelnih staršev, ki si želi iti na koncert Elvis Jackson, pa ne more napraskati 10 evrov za vstopnico, pa še 10 evrov za pot do Maribora in nazaj? Pa brezposelni mamici, ki si želi prisluhniti 2Cellos v živo, pa si ne more privoščiti vstopnine za 30 evrov, pa da ne omenjam bencina do Maribora, Zagreba ali Ljubljane? Verjetno ne. Tudi revni si želijo zabave in kulture, čeprav si je ne morejo privoščiti.

Mislim, da je prav, da na občini vztrajajo pri brezplačnemu vstopu na Soboške dneve in da tudi v teh časih uspejo nabrati denar od sponzorjev za to, da lahko pripeljejo take glasbene izvajalce.

Najlažje je zganjati poceni populizem o tem, kako bi morala občina ta denar razdeliti med ljudi - pa čeprav ga ne bi, četudi ne bi delali Soboških dnevov.

sirotinja (nepreverjen)

joooj tinka binka..zdaj si me pa prepričale...kruha in iger...idemo..jebeš lakoto okoli nas...

matija mb (nepreverjen)

tinka78 prosim henjaj z revnimi. Vceraj so bili lampijončki. Tista deca bolj prizadetih staršov bole žurajo kak pa tista deca ge oba starša delata za minimalca. Moji bivši sošolci in kolegi ka nika ne delajo, bole žurajo za vikend kak pa ge ka san delo v Avstriji. Sedaj pa po novem delam v sloveniji ge se mi je ponudila enkratna možnost. Vsi se delate neka revne pa pametne!!!! S pravim obnašanjem in volau se komaut najde delo. ČE pa nemaš pejnez pa nemreš živeti moj nivo!!! Ge san si med študijon nekaj prišparo (pa san nej dobivo štipendijo ali pa živo v študenti), po študiji pa denar porazdelil ka san lejko preživo. In do prve službe san preživo tak ka san šau žurat z eno pijvo v riti. Še socijalno san nej ščeu meti. AHHH BV
Ka se pa tiče samih soboških dnevov pa znamo kak je....štihec si točke nabejra:)

Trava1234 (nepreverjen)

Ka mo pa s pokošeno travo? S toga mo se najo? Mo srečen? :))

Tak je vse to relativno ... rajši se fuknite v tisto nepokošeno travo pa se doj dajte, ka si malo žifce skulejrate. :))

abc778 (nepreverjen)

Kere bedne komentare.
Siddharta, happy ol mcweasel, elvis jackson... to de žur! Kere lidgej pa ne vejte uživate, pa te crknole zavolo nepokošene trave, pa bad for you...

abc778 (nepreverjen)

In upan, ka tude v prihodnje nede telko ned ukraden na ton odre.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice